Merhaba, tüm üretici arkadaşların Ramazan bayramı mübarek olsun. Vasfı mera olan arazilerin ekilmesi yasaktır. Meraya bina veya tesis yapılmasının yasal olarak önü kapalıdır nitekim bir kaç şartla mera alanları amacı dışında kullanmak zorunda ise bunlarda; yasal olarak askeri tesis veya eğitim kampüsü amaçlı kullanılacaksa bakanlar kurulu kararıyla mümkün kılınmıştır diye biliyorum. Lakin bir yol daha var mera katli için tarım il, ilçe müdürlükleri müracaatı ile başlıyan süreçte toprak analizi sonucunda 5-6 sınıf toprak gösterilerek mera vasfını yitirmiştir kararıyla arazi vasfının hazineye çevrilmesini mera komisyonunun alması ve tarım il müdürlüğünce onaylanması gerekiyor. Mera katli dedim çünkü 1998 de köyümün daha doğrusu ülkemin 1000 dekar merasını bu yolu izleyerek belediye dönemin koalisyon hükümetini arkasına alarak şu anda koruma altında olan Kazova’nın ortasına organize sanayi kurmakla katletti. O dönem bu projeye karşı çıkan vali ve tarım ilçe müdürünün tayini çıktı. Birilerine tarla olarak hibe edilse hiç zoruma gitmezdi. O binaları o canım araziye dikebilmek için en az 500 bin ton harfiyat çekidi çünkü arazinin 3 m. Altı su. Daha söylenecek çok şey varda ... Allah ıslah etsin diyorum. Aklıma geldikçe öfkem tavan yapıyor.