2022 mazot gübre desteği


İlk kredi başvurusu yapıldığında nadaslara verilen 38 TL yoktu ocak ayında nadaslara verilen 38 TL yi de eklediler o yüzden arttı
Haberimiz olmuyorki, herşey çok hızlı gelişiyor, desteklemelerin askıya çıkarılmasına bakabiliyoruz ama esasen ne kadar ödeme yapılması gerektiğini, yada gerçekte birim dekara ne kadar ödeme yaptıklarını takibedemiyoruz, böyle olunca acaba ne yatıyor ne yatmıyor anlamadan kalıyoruz, tamam askıya çıkıyor ve askıda neyse o rakam yatıyor ama bunun dekara mazotu kaç lira, efenim nadasa kaç lira gibi ayrıntıları çiftçi takibedemiyor, askıda bunlarında çarpanları yazılmalı aslında, yoksa doğrumu yanlışmı fazlamı eksikmi nereden bilecek üretici, bilmeden itirazda edemez, askının amacıda itiraz olursa askıya çıkarmak zaten, bilmiyorum herşey gelişigüzel gidiyor biraz, anlayan anlıyor anlamayan ne yapsın artık, sadece dekar miktarı doğruysa yatan parada doğrudur diyor geçiyor çoğu kimse.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Konya'da askıya çıkan icmallerde mazot ve gübre için ödeme miktarı ayrı ayrı yazılı, ayrıca toplamda yazılı şekilde PDF olarak Tarım il müdürlüğü sitesinde yayınlandı.
Mazot gübre ayrı yazılıyor askıda ama, yani mazota dekara ne? gübre dekara ne? ürünler farklı vs.. her ürünün mazot desteği farklı vs.. böyle olunca askı listesinin altına desteklerin birim dekara ne olduğu belirtilse olacak, yani biz sadece dekarı biliyoruz ne ektiğimizi bildiğimizden, bakıyoruz tamam yanlışlık yok dekarda, fakat bunların çarpanlarını bilmeyince listedeki rakamlar doğrumu değilmi? yanlışlık varmı? onu bilmiyoruz, şimdi baktım mesela 2023 miktarları internetten buldum. 2022 miktarlar aynımı? çünkü şuanki ödemeler 2022 ürettiklerimize verilen destek oluyor.

“2022 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemelere İlişkin Karar” a göre, 2023 ürünü buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale için dekar başına 75 lira mazot desteği, 46 lira gübre desteği ödenecek. Bu ürünler için gübre ve mazot desteği toplamda dekar başına 121 lira olarak ödenecek.

Pamuk ve çeltik üretenlere dekara 250 lira mazot ve 21 lira gübre desteği olmak üzere toplamda 271 lira, nohut, kuru fasulye ve mercimek üretiminde dekar başına 75 lira mazot ve 21 lira gübre desteği olmak üzere 96 lira, patates ve soya üreticilerine dekara 125 lira mazot ve 21 lira gübre olmak üzere 146 lira, yağlık ayçiçeğinde dekara 88 lira mazot ve 21 lira gübre dsteği olmak üzere toplam 109 lira destek ödemesi yapılacak.

Dane mısır ve fındık ve diğer ürünlerde mazot desteği dekara 62 lira, gübre desteği 21 lira olmak üzere 83 lira, kanolada dekara 88 lira mazot ve 21 lira gübre desteği olmak üzere toplam 109 lira, aspir için dekara 76 lira mazot ve 21 lira gübre olmak üzere 97 lira destek ödenecek.

Kuru soğan, yaş çay ve zeytinde dekara 63 lira mazot ve 21 lira gübre olmak üzere 84 lira, yem bitkilerinde dekara 94 lira mazot ve 21 liralık gübre desteği ile 115 lira destek ödemesi yapılacak. Nadasa bırakılan tarım arazileri için 38 lira mazot desteği verilecek.

Fındık Alanlarının Tespitine Dair Karar ile belirlenen ve ruhsat verilen alanlarda, 2022 üretim yılında Çiftçi Kayıt Sistemi ve Fındık Kayıt Sistemine kayıtlı çiftçilere dekar başına 170 lira alan bazlı destek ödemesi yapılacak.
 
  • Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Arkadaşlar ziraat bankası hangi petrol ofisleri ile anlaşmalı herhangi bi döküman bulamadım, postan çekince gözüküyormu.Milletin aklını allak bullak etti bu ye

Arkadaşlar ziraat bankası hangi petrol ofisleri ile anlaşmalı herhangi bi döküman bulamadım, postan çekince gözüküyormu.Milletin aklını allak bullak etti bu yeni sistem.
Arkadaşlar hesaplara yatan bu destekleri nakit olarak çekme şansımız yokmu aydınlatırsanız sevinirim
 
Bazı çiftçiler paranın 31 Mart 2023 tarihinde hesaplara nakit yatacağını bekliyor, biz almıştık gübremizi mazotumuzu, hemde sezonda kullanacağımızı dahada enflasyon zammı gelir diye pahalıdan almıştı diyorlar.

Yani yazın harmanda kaldırdığını satmış parayıda enflasyon ezer diye yatırmış girdilere, şimdi bu yatan desteğe ne alıcazki paralar destek hesaplarına nakit geçilecek illaki diyorlar, adamlar haklı beklemekte.
 
İş yaptı görünüyorlar, arada bankadaki kredi bölümünde çalışanlar ellerini ovuşturdu, kredi kullandırdı ve devlet faizini ödeyince onlarda iş yaptı kredi bölümüne kullandırdığı kredinin faiz tahsilatını yaptı.

Parayı erken yatırmasınlar tamam anladık, 2 yada 3 ene sonra yetırsınlar ve böylece kredi kulladıran banka 3 yıllık faizi devletten alsın oh ne güzel olur onlara.
 
Kartlara tanımlı mazot desteğinden kalan bakiyeler ne olacak?
Bugün mazot alamadım, içerde de epeyce bir bakiyem var.
Şu bakanlıklar yeni bir işi de eline yüzüne bulaştırmadan düzgünce neden beceremez.
Vatandaşa hizmet için değil başına bela diye varlar sanki
Yemeden ölesice yiyici sürüsü.
Ben az önce destek hesabından kartla mazot aldım bi sıkıntı görünmüyor
 
Henüz belli değil
 
  • Beğen
Tepkiler: f_dogan76

Benzer Konular