2023 bugdaylarda son durum

Yağmurdan önce 10 kg üre atıp merdane çekmeyi planliyorum toprak yeuzeyi 4 5 cm kabarmış
Yer Tokat/zile Kurupınar Köyü

IMG20230225113143.jpg

Resimler ve ekler

• IMG20230225114521.jpg
    IMG20230225114521.jpg
    72.7 KB · Görüntüleme: 58
Biz de bu sene ilk defa merdane kullandık.
Ektikten sonra merdane çektik. Baharda tekrar bir merdane çeksek mi çekmesek mi?
Merdaneyi gübre atmadan önce mi gübre attıktan sonra mı çeksek?
Eğer daha önce de merdane kullandıysan bu sorulara cevap yazabilir misin?

• Beğen
Tepkiler: Korkmaz__-
Biz de bu sene ilk defa merdane kullandık.
Ektikten sonra merdane çektik. Baharda tekrar bir merdane çeksek mi çekmesek mi?
Merdaneyi gübre atmadan önce mi gübre attıktan sonra mı çeksek?
Eğer daha önce de merdane kullandıysan bu sorulara cevap yazabilir misin?
Ekimden sonra merdane kullanmak tohum yatağını sıkıştırıp tohumun toprakla temasıni daha iyi hale getirir bitimini iyi alır
Baharın da çekiyoruz biz don vurmasın diye bizim buralarda nisana kadar don oluyor
Gübreden sonra çekmemin nedeni eğer yağmur yağmazsa gübrenin hava ile temasını azaltmak için mantıklı olacağını duşündüm

Geçen sene ayçiçeği ekiliydi intervix kullandık hala zararı var başına gelen varmi
Aynı durum bizde de var. Yılın kurak olmasından dolayı ilaç yıkanmamış diyor ziraatçılar. Korkutucu tarafı havalar güneşli gittikçe hastalık ilerler diyorlar. Ekimden önce yüzeysel işçilik yapmıştık. Pulluk ile sürülüp ekilen tarlalarda bu sıkıntı yok. Biz gobley çekip ekmiştik malesef.

• Beğen
Tepkiler: The_Hoca
Aynı durum bizde de var. Yılın kurak olmasından dolayı ilaç yıkanmamış diyor ziraatçılar. Korkutucu tarafı havalar güneşli gittikçe hastalık ilerler diyorlar. Ekimden önce yüzeysel işçilik yapmıştık. Pulluk ile sürülüp ekilen tarlalarda bu sıkıntı yok. Biz gobley çekip ekmiştik malesef.
Ben ilaç kalmasın diye 25dn olan ilacı 32 dn attım bilerek 1 goble 1 çapa fazla yaptım ama yinede sonradan böyle oldu aminoasit attık ama fayda edermi çare varmı şaibeli

Ben ilaç kalmasın diye 25dn olan ilacı 32 dn attım bilerek 1 goble 1 çapa fazla yaptım ama yinede sonradan böyle oldu aminoasit attık ama fayda edermi çare varmı şaibeli
Bende ilacı az dozajda kullandım ama yine sıkıntı oldu malesef. Hatta ilacı yumuşatsın diye her holdere 8-10lt aminoasit koydum. Yine de sıkıntı yaptı. Şuan bir şey atmıyorum. Mart 15 gibi duruma bakıcaz. Bölgemizde var bu sorun genelde.

• Beğen
Tepkiler: The_Hoca
Geçen sene ayçiçeği ekiliydi intervix kullandık hala zararı var başına gelen varmi
Benim attığım bugday da intervixli ayçiçeği yeri umarım bi sorun yaşamayız
İntervixli ilaçlardan baytöre adında ilacı kullanlar bu sorunu yaşamış ben aforoz adında bi ilaç kullandım şimdilik bir şey yok syngenta roseta ayçiçeği ekmiştim ekecek varsa bu ayçiçeğinden uzak dursin onu da belirtmiş olayım

• Beğen
Tepkiler: The_Hoca ve muyank