2025 yılı 1 dönüm pancar üretim maliyeti

Üreticinin bizim buralarda Pancardan kazanabilmsi için alım fiyatı parayı ödediklerinde ton başına 100 dolardan aşağı olmamalı, yani bu yıl pancar parası aldığıında dolar diyelim 47 lira oldu, 100 dolar 4700 ₺ yapar, bu fiyattan ödeme alırsa kazanır, değilse 100 doların aşağısı kurtarmaz, hesap çok basit, ama ödemeler bu fiyatlarda olmayacağı için, 60-70 dolarlarda kalacağı için, üretici kazanmaktan bahsedemez, şeker piyasasındaki diğer oyunculara çalışmış olucak.Üretici her yıl ton başına 100 doları baz almalı, ona göre hareket etmeli, piyasanın hamallığına gerek yok.Su kıymetli, arazi değerli, işçilik pahalı hatta bulunmuyor, elektrik mazot enerji ve gübresi ilacı bilimum girdiler aşırı pahalı.

3 dönüm pancar

20 litre mazot

10.25.20 Kompoze gübre 50X3 150 kilo avanslı aldı mahsül parasından düşülecek

yarım ünite tohum aldım kws indira

amarok taban ilacı 5 litre 2 litresini kullandım
yakıt 10 litre

Dap 2 çuval fiyat belirsiz

15 litre suya sarban 4E kullandım

Zucradur (400ml), talent(350ml), debut(suyla karıştır)3 lü karışım ot ilacı googles 800(ml) de ekledim

Tekvando (150 ml)böcek ilacı attım

vitaminden attım 500ml Foly ZNmn vitamin

1900 Tl çapa avansı yattı

100 kilo üre aldım

10800 tl çapa yaptırdım
Benim 3 dönüm için bu sene denemelik ektigim pancarın girdileri bunlar daha yazmadığım ufak tefek şeylerde var aldığım ürünlerin fiyatını yazmadım yıldan yıla degişkenlik gösterebilir diye
Tek avantajım sulamaya elektrik gideri vermemem oldu
Yeri hazırlarken yüzeysel sürüm yapıp üstüne kaz ayagı 2 kez tırmık çekip ekim yaptım hatayı burda yaptım ve vitamin kullanmadım nerdeyse veya eksiklerim varsa birbirimizle paylaşalım
Sökümü elimle yaptım işci tutmadım.
3 er saaten 3 kez suladım pancar yaprağı solsun öyle su verilir yalanına uyup. Ama bölgemizdeki toprak su tutuyor altı hep nemli yazın bile.
2025 yılı
Bu sekilde zarar ettim hatayı nerde yaptık bilemedim ilk denememdi.

Son düzenleme: