35 İlde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar

Ynt: 35 İlde Hayvancılık Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Karar

ali þen link=topic=76002.msg908459#msg908459 date=1406824530' Alıntı:
Abi son durum ne sen basvuru yaptin mi?
Uylama esasları yeni yayınlandı Ağustosun birinde başlıyor başvurular şartlar ağır olursa başvuru yapamayabilirim,ònümüzdeki hafta il tarıma müracaat edeceğim bakalım.

CELAL KARABULUT link=topic=76002.msg904623#msg904623 date=1404846820' Alıntı:
ahh be güzelim ege bu işin piri ama destek çıkan yok
abi gelde işi siyasete dökme şu desteklerin yarısın egeye olsa türkiyeyi doyururuz biz sanki bu ülkenin vatandaşı degiliz adam akıllı ne destek veriyolar nede başka bişi

hacimmet link=topic=76002.msg908466#msg908466 date=1406827338' Alıntı:
Uylama esasları yeni yayınlandı Ağustosun birinde başlıyor başvurular şartlar ağır olursa başvuru yapamayabilirim,ònümüzdeki hafta il tarıma müracaat edeceğim bakalım.
Bilgilendirme icin tesekkur ederim abi.sartlar uygun olursa bizde basvuracagiz sen basvurdugunda buradan bilgilendirirsen çok sevinirim

kırıkkale yok güya en çok şehit veren iller arasın da fakirlik desen diz boyu ne diyelim allah görsün kullar kör olmuş

arkadaşlar buğün itibarıyla damızlık boğaları teslim aldık agustosda başvuranlar toplam Ardahan da39 kiş gerçekten mükkemmel hayvanlar

SADEWCE DAMIZLIK BOĞALARA YANİ ERKEK HAYVANLARAMI DESTEK VAR. DAMIZLIK İNEK VS KOYUNA DESTEK YOKMU ACABA? :S :S

2014-2018 arası uygulanacak.. bu sene hazırlıksız olan seneye hazırlansın.. nakiti olana cazip bi fırsat..

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğin amacı; Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Van illeri, Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illeri, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamındaki Konya, Karaman, Niğde ve Aksaray illeri ile Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamındaki Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüşhane illerinde, mevcut büyükbaş-küçükbaş hayvancılık işletmelerinin modernizasyonu için ahır-ağıl tadilatı veya yeni inşaat ile koç-teke alımı; Doğu Anadolu Projesi, Güneydoğu Anadolu Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi kapsamındaki illerde, mevcut işletmelerin et üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik etçi ve kombine ırklardan damızlık boğa alımı yatırımlarının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.

Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, DAP, GAP, KOP ve DOKAP bölge illerinde, mevcut, en az 10 en fazla 49 büyükbaş veya en az 100 en fazla 200 küçükbaş kapasiteli işletmelere sahip yetiştiricilerin, projeli ahır-ağıl tadilat ya da yeni inşaat yapımı ve damızlık koç-teke alımı ile GAP, DAP ve DOKAP bölgeleri illerinde damızlık boğa alımı yatırımlarına, 2014-2018 yılları arasında hibe desteği uygulanmasına ilişkin usul ve esasları kapsar.

Çıkıcam en sonunda SAKARYA KÖRÜSÜNE intaar edecem bune yau biz hayvan bakmıyormuyuz kardeş 27 Tane Kayıtlı büyük baş 11tane küçük baş var ee kardeş hayvan ala bilsek bizde başkaları gibi 100 Baş bakarız ama imkan yok tamada kardeş biz bu ülkeye fayda sağlamıyormuyuz niye bizim taraflarada az da olsa bir destek yok, biz gevurmuyuz anlamadım gitti duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0 duva*-*0

kardeş ben de Elazığ ' dan damızlık boğa için tarım il Müdürlüğü ' ne Eylül ayı içerisinde müracaat ettim. Aradım bi kaç defa henüz belli değil diyorlar. Boğalar hakkında bir iki sorum olacak ceveplayabilirsen tşk sunarım.
Boğaları alırken neye göre dağıttılar. müracaat sırasına gör mi yoksa kurayla mı
Şartları uyan ve müracaat eden herkese boğa verildi mi
Boğaları nerden teslim aldınız
Boğaları tigem mi verdi yoksa hastalıktan ari işletmelerden mi aldınız
Boğaları yaşı ve canlı kiloları ne

boğalara müracaat sırasına göre aldık yaklaşık 3100tl masraf çıktı boğalar urfa tiğemden geldi Ardahan tarım il müd kura ile teslim aldık yaklaşık 2 yaşında 450 ile 800kğ arası degişiyo

ben kocaeli ndenim ne ıpard var ne doğru düzgün bir destekleme doğunun her ilinevar vergiye geldimi doğu muaf cezası yine bize böyle ne adalet olur ne yönetim tükendim artık hayvanlar kendi masraflarını karşılamaz oldu fabrikadan kazandığım da hayvanlara gidiyor artık yem 55 tl süt 1 lira biveteriner çağırsan 150 tl mazot benzin vergiler malum ben artık hükümetin namuslu vatandaşı cezalandırmasından bıktım hep zengine hep haine garibana alın terini akıtana kardakışta buz gibi havada ekmeğini aşını kazanmaya çalışana destek yok ithalat tehdidiyle köstek var.

mesut kardeş genelleme yapıp destekler sanki hep haine namussuza gidiyomuş gibi sanma yada ima etme ya sen doğuyu hiç bilmiyon yada yanlış biliyon

arkadaşım sen batıda 1 yanıyla üstünü normal sacla kapattığında ahır oluyor ama ben burda 4 tarafı duvar metresi 38 tl olan izalasyonlu sac kullanıyom çünkü şuanda dışarıeksi15 ocak ve şubatta40ları buluyor nerdeyse hiçbir tarım ürününden verim alamıyoruz yaz kısa olduğu için ama adana 3 yada 2 kere mahsul alınıyor yoncayı 2 kere anca biçiyom .gelelim hainliğe doğuda bölücülerin miting yapamadığı yada polisin korumasında yaptığı tek yerde ardahandır

bide şu var hepimiz aynı gemideyiz doğuya destekleme yapılıyo onlar hep hain buda yanlış bende şunu diyom mazot 2.5 lira olsun dap 40tl benim hayvanım organik meralarda otlarlar kilosu hak ettiği gibi karkas 30 olsun çünkü marketlerde organik eti 40 50 ye satıyolar yani sorunlarımız hep aynı

Doğusuyla batısıyla kardeşiz arkadaşlar. Doğudaki insanlara ön yargılı davranmak hiç de etik olamayan bir davranıştır. Doğuyla ilgili yorum yapan arkadaşlar o bölge insanı ve kültürü hakkında ne kadar sağlıklı bilgiye sahip? bunu kendine bi sormalı. Ondan sonra yorum yapmalı. Genelleme yapmak doğru değil. TEK DEVLET TEK BAYRAK VE TEK DİL İnşallah desteklemeler batıdaki illermize de uygulanır. Onlar da bu desteklemelerden faydalanırlar.

Arkadaşlar Sakaryalı olarakdan kendi adıma yazıyorum bu satırları Kusra bakmayın ama Doğu ilerine gitmesi gereken 30/50 Yıl önceki yatırımlar şimdi gidiyor havası veriliyor insanların asıl zoruna giden yardım deil arkadaşlar gitsin gitmesin demiyoruz hatta daha da fazlası gitsin ama bizim taraflarada gelsin ,Hak veriyorum doğunun kış mevsimleri zor onuda Allahımın takdirine bırakıyorum ama asıl soru Doğunun bize artık yük deil destek olması gereken şu zamanlarda insanların gücüne giden olaylarda olmuyor deil siyaseti bi kenara bırakıp sadece Gİren Kaçak hayvanları örnek vermem gerekirse ve Doğunun Türkiyeye yılık zararlarınıda baz alırsak şuana kadar herkeze yetecek kadar hayvanımızda olurdu Ahırımızda çiftliğimizde Nitekim Herkezi aynı kefeye koymakda bence yanlış ama durumun % oranına baktığımızda küçümsenecek azınlıkda deiller malesef o yüzden işallah bu yatırımlar Hayırlı verisleler olur bu corafyada yaşıyan insanlar diyeyim artık emekle özveriyle bu yatırımlar bize geri döner ama ben okadarda umutlu deilim kusra bakmayın .Ben Doğu ilerimizde ilçelerimizde yaşıyan insanalrlar bi sorunum yok ama unutmamam gerekense YAPILAN YATIRIMLAR HEPİMİZİN CEBİNDEN ÇIKIYOR.

benim sıkıntım da o bölücüleri polis devlet neden koruyor namuslu vatandaşın suçu ne kaçakçı terörist masum köylü işçi suçlu nereye gidiyoruz kaçağı önlemeyen devlet faturayı hangi hakla namuslu vatandaşa yansıtır kimse. Ekmeğini kolay kazanmıyor. doğu yada batı desteklemw olacaksa ya eşit olsun ya hiç olmasın elektrik su hastane bedava iken bile devlet bize bakmiyir diyenlere benim lafım vatanını sevene değil benim lafim askere kurşun sı kıp dışarıya hizmet edip içerden hizmet bekleyenlere adamlar askerin üzerine yürüyor taş atıp kimlik soruyor askerkarşılık verince asker bizi döviyir iyi yapiyir.
benim lafım onlara hainden kastım onlar destek olacaksa devlet eşit destek oldun.

Arkadaşlar konuyu nereden nereye taşıyorsunuz burası bu tartışmaların yeri değil lütfen herkez uslübuna dikkat etsin,verilen destek ülke çapında olmalı tabiki ama elimizde olan birşey değil bunun tepkisini başka platformlarda yapalım burada değil konunun akışını bozmayalım destekten yararlanmak isteyenler faydalansın.