4 TONLUK 4 TEKERLEKLİ ESKİ RÖMORKUN RESTORASYONU 2017....!!!
14-16/05/2017
Arkadaşlar senelerdir kullandığımız eski 4 tonluk dampersiz bir römorkumuz mevcuttu. İkinci el olarak çiftçiliği bırakan birinden almıştık. Eski tek manisa marka römorkların demir kasa yapılmış hâli. Uzun yıllardır da bizde gübre taşıma ve tohumluk veya yemlik depolamada kullanıyoruz. Zaman geçtikçe iyice paslanmaya başladı. İçi normalde hep dolu oluyor. O yüzden de boyamaya fırsat olmuyordu. Geçende içindeki yemlik arpayı sattık. Bende hazır boş yakalamışken. Bir boyayım dedim. Yaptığım boya çalışmasında da sizler için bazı fotoğraflar çektim. Bu sefer de yine daha önceki tanker restorasyonumda olduğu gibi CLAAS renklerini tercih ettim.....
alipasalierkan.............
Uygulama Adımları:
1- Römorkun basınçlı yıkama ile temizlenmesi
2- Flap disk takılan taşlama ile zımpara işlemi
3- Taşlamanın yakışmadığı noktaların taşlamaya takılan tel fırça ile fırçalanması
4- Astar olarak antipas uygulanması
5- Boyama işlemi
6- Stickerların yapıştırılması
Kullanılan Renkler ve Boyalar:
1- Gri Antipas
2- RAL 7015 Gri Endüstriyel Boya
3- CLAAS Yeşili Akrilik Boya
4- Mercedes Beyaz Akrilik Boya
5- MF Kırmızı Akrilik Boya
SON
14-16/05/2017
Arkadaşlar senelerdir kullandığımız eski 4 tonluk dampersiz bir römorkumuz mevcuttu. İkinci el olarak çiftçiliği bırakan birinden almıştık. Eski tek manisa marka römorkların demir kasa yapılmış hâli. Uzun yıllardır da bizde gübre taşıma ve tohumluk veya yemlik depolamada kullanıyoruz. Zaman geçtikçe iyice paslanmaya başladı. İçi normalde hep dolu oluyor. O yüzden de boyamaya fırsat olmuyordu. Geçende içindeki yemlik arpayı sattık. Bende hazır boş yakalamışken. Bir boyayım dedim. Yaptığım boya çalışmasında da sizler için bazı fotoğraflar çektim. Bu sefer de yine daha önceki tanker restorasyonumda olduğu gibi CLAAS renklerini tercih ettim.....
alipasalierkan.............
Uygulama Adımları:
1- Römorkun basınçlı yıkama ile temizlenmesi
2- Flap disk takılan taşlama ile zımpara işlemi
3- Taşlamanın yakışmadığı noktaların taşlamaya takılan tel fırça ile fırçalanması
4- Astar olarak antipas uygulanması
5- Boyama işlemi
6- Stickerların yapıştırılması
Kullanılan Renkler ve Boyalar:
1- Gri Antipas
2- RAL 7015 Gri Endüstriyel Boya
3- CLAAS Yeşili Akrilik Boya
4- Mercedes Beyaz Akrilik Boya
5- MF Kırmızı Akrilik Boya
SON