415 bilgi

Ynt: 415 bilgi

ben yıllarca ford 3610 kullandım.1985 model sıfır almış babam.ön dingillerin yılda iki sefer kırılmasından başka sorunu yoktu.24 yıl kullandık.bir takım arka lastik.3 takım ön lastik ve bir rektefe oldu.150 dekar yer işledim hep.sulu tarım çoğu sene ikinci mahsul de ektim.bağzı yıllar akaryakıt faturam traktörün değrinden fazladır.temiz bulursan ford3000 fena motor değil direksiyon sistemleri sakattır.komşum geçen yıl rektefe ettirdi ford3000 i 1976 model.bu yaz 2004 model 55-56 aldı 24000 liraya 2500 liraya rektefe ettirdiği ford3000 i de 5000 liraya sattı.(kimse sana rektefe ettirdin.lastik taktın diye fazla para vermez...)bende şu anda üniversal 453 var.ama şöyle bir 5000 lira bulabilirsen 1990-92 lerin universal 445 ini al derim.burada 100-150 dekar tarlası olanlar var cayır cayır kullanıyor hemde tek motor.yakıtı da süper.ön düzeni iyi.çalışma sistemleri iyi dir.bir ustaya gittin mi o ayarda bir hayli kullanırsın.bağzı eski motorların çalışma sistemleri ilkeldir daima arıza yapar.karar senin...

benım fıkrım alacaksan bıle 415ten vazgecmen yonunde...unıversal 443 senın ıcın en uygunu bole soylememın nedenı arıza ve satıs durumunda ıbraz daha makul olur veyahut 55-46 fıat ama bunlarda bıraz pahalı ısın ıcnden cıkılmıyor...bu ıs sans ısıne benzıyor bıraz...

gnrkdr link=topic=24792.msg204520#msg204520 date=1250258956' Alıntı:
abiler kardeşler, herkes kulaktan duyma konuşuyo, yokmu bu aleti kullanan...
Bak arkadaşım...eğer almak konusunda ciddisen yazılanların hepsi doğru..yahu 415 aşkıymış bu böyle, inanmak bile istemiyosun..Kullanan yokmu diyosun..kullanabileni bu yaşıma kadar çok az gördüm...bak bunlar çalışaır..şanzuman ve difransiyel, ön düzen falan 450 fiatla aynı..sadece motor ilkel..çalışmıyo..dikişlidir hepsi..eğer çıkma bir 480 motoru koyarsan aynen uyar..azcık tamircilik varsa hatta kendin bile monte edersin....emmee kaporta lazım, tescil ettirmek sorun, fenni muayene dert..vazgeç en azından 445 Üniversal veya, muadili bi traktör all..

ben piyasada hiç 415 görmüyorum.galerilerde bile yok.bağzı eski model traktörler çalışma düzeni olarak ilkel oldukları için baştan aşağı sıfır parçalarla donatsanda.ya da şans eseri biryerlerde sıfır km. bir 415 bulsanda senin sandığın gibi olmaz.bir türlü randıman alamazsın.ama çalışma düzeni olarak kendini kanıtlamış pek arıza yapmayan bir traktörü istersen rektefelik al rektefe ettirip kullan uzun yıllar rahat edersin.arkadaşların sana anlatmak istediği bu.bir mf135.fiat480.fiat640 ve pekçok motor bu çalışma düzeni sorunsuz motorlardandır...amladın mı kardeş...okey...

Shıbaura diye traktör duydunmu arkadaşım... ? bizim buralarda galeriler alırken 2,5-3 bin tl ye alıp satarken 4-5 bin hatta 6 bin tl ye kadar satıyorlar.. geçen seneye kadar biz shıbaurayla bizim buralarda iş-bora diyolar.. 80 dekar tarla ekiyorduk hala da tıkır tıkır çalışıyo ama işler biraz büyüyünce 7066 aldık, dediğim traktör 11 ayna üçlü bıçağı çeker , kuyruk milindede oldukça başarılıdır.. temiz bişey bulursan al derim.. küçükişler için birebirdir.. sonuçta 4-5 bin liraya römork bile zor alınıyor bu devirde.. :))

seyyahkacak link=topic=24792.msg204667#msg204667 date=1250285381' Alıntı:
Shıbaura diye traktör duydunmu arkadaşım... ? bizim buralarda galeriler alırken 2,5-3 bin tl ye alıp satarken 4-5 bin hatta 6 bin tl ye kadar satıyorlar.. geçen seneye kadar biz shıbaurayla bizim buralarda iş-bora diyolar.. 80 dekar tarla ekiyorduk hala da tıkır tıkır çalışıyo ama işler biraz büyüyünce 7066 aldık, dediğim traktör 11 ayna üçlü bıçağı çeker , kuyruk milindede oldukça başarılıdır.. temiz bişey bulursan al derim.. küçükişler için birebirdir.. sonuçta 4-5 bin liraya römork bile zor alınıyor bu devirde.. :))
bizim burda iş bora var hiç arıza vermiyor..ama sen paraya biraz kıycaksan kesinlikle 480 al... işboranın 500 kg buğdayla çok zor çıkartıığı yeri bizim 480 4 ton buğdayla hiç duymadı bile..

O arıza vermiyor dediğin işbora arıza verdinmi birkere yetiyor ne parçası var ne ustası bizim köyde iki tane vardı birinin sahibi işborayı satınca adak bile kesti hala işboradan mevzu açılınca der işborayı alınca değil satınca adak keseceksin diye.

bitirimedirne link=topic=24792.msg204701#msg204701 date=1250321657' Alıntı:
bizim burda iş bora var hiç arıza vermiyor..ama sen paraya biraz kıycaksan kesinlikle 480 al... işboranın 500 kg buğdayla çok zor çıkartıığı yeri bizim 480 4 ton buğdayla hiç duymadı bile..
iş boranın çekerini bulabilirsen oda iyidir...sadece biraz çabuk hararet yapıyo...biz işbora 4*4ü yaklaşık 10 sene kullanadık...

işborayı bizim köyde sıfır alanlar oldu.ona rağmen kullanamadılar.seninde kullanacağını sanmıyorum.sen ikinci el alacaksın zaten.su an için 2,5-3 milyar senin için az para gibi görünse de.sen motoru alıp biraz bakım yaptıracaksın.alım satım derken.1000 lira artı maliyet olacak.büyük ihtimalle de kullanamayacaksın.3 milyara aldığın malı 500 bakım+500 alım satım 4000 lira verdikten sonra elinde patlayacak.2000 liraya geri satacaksın.2000 lira zarar edersin.düzgün bir traktör al borcunu düşün.

hele bizim köyde iki leyland vardı.marşa basması aynı yaşlı bir adamın kahkahası gibidir.akü bitene kadar marşa basar ardından bir bir traktör bulur sürütürsün.yinede çalışmaz.tanıdığım profosyonel bir tamircinin tamirhanesine gitmiştim.bi tane leyland tamir etmiş.arıza traktör çalışmıyor.usta yaptı deniyor.iki tane sıfır aküyü paralel bağladı.bizim leyland kahkaha atmaya başladı.arkası bembeyaz dumanla kaplandı.meret yine çalışmıyor.usta bile çaresiz kaldı.

ali_kockaya link=topic=24792.msg204796#msg204796 date=1250357486' Alıntı:
hele bizim köyde iki leyland vardı.marşa basması aynı yaşlı bir adamın kahkahası gibidir.akü bitene kadar marşa basar ardından bir bir traktör bulur sürütürsün.yinede çalışmaz.tanıdığım profosyonel bir tamircinin tamirhanesine gitmiştim.bi tane leyland tamir etmiş.arıza traktör çalışmıyor.usta yaptı deniyor.iki tane sıfır aküyü paralel bağladı.bizim leyland kahkaha atmaya başladı.arkası bembeyaz dumanla kaplandı.meret yine çalışmıyor.usta bile çaresiz kaldı.
Eteri koklatsaydı :D

ali_kockaya link=topic=24792.msg204783#msg204783 date=1250355855' Alıntı:
işborayı bizim köyde sıfır alanlar oldu.ona rağmen kullanamadılar.seninde kullanacağını sanmıyorum.sen ikinci el alacaksın zaten.su an için 2,5-3 milyar senin için az para gibi görünse de.sen motoru alıp biraz bakım yaptıracaksın.alım satım derken.1000 lira artı maliyet olacak.büyük ihtimalle de kullanamayacaksın.3 milyara aldığın malı 500 bakım+500 alım satım 4000 lira verdikten sonra elinde patlayacak.2000 liraya geri satacaksın.2000 lira zarar edersin.düzgün bir traktör al borcunu düşün.
ali abi biz 10 yık kullandık...öyle ahım şahım bi arızası olmadı..gayette mennunduk..traktörü değiştirince bizim işborayıda hemen karşı komşumuz aldı...zaten hep istiyodu..ufak tefek işler için birebir..yalnız bizimki 4*4 tü..sizin köydekiler düz olabilir...
tek beğenmediğim yeri yazın çabuk hararete kalkar o kadar....mazot ise depoyu doldur bidaha onutursun ne zaman doldurduğunu..

İş-boralar ısıtmalıdır, ısıtma bujilerinin bakımını yaptığın zaman ve motoru çalıştırmadan önceısıttığın zaman pek problem yaşatmazlar, ayrıca 500 kg buğdayla çıkamayacağını da zannetmiyorum çünkü ben 4 tonluk römorkla çok taş çektim iş-borayla.. Sonuçta bu imkan meselesi , para yokken iş-borayla ektiğim yerlerde şimdi 7066 yla dolaşıyorum... 415 leri hiç bilmiyorum, 480 elbette güzel ama dediğimiz traktörün nerdeyse 3 katı fiyatındalar... Ayrıca alınacak traktör sıfır bile olsa arıza riski her zaman vardır...

seyyahkacak link=topic=24792.msg204822#msg204822 date=1250362017' Alıntı:
İş-boralar ısıtmalıdır, ısıtma bujilerinin bakımını yaptığın zaman ve motoru çalıştırmadan önceısıttığın zaman pek problem yaşatmazlar, ayrıca 500 kg buğdayla çıkamayacağını da zannetmiyorum çünkü ben 4 tonluk römorkla çok taş çektim iş-borayla.. Sonuçta bu imkan meselesi , para yokken iş-borayla ektiğim yerlerde şimdi 7066 yla dolaşıyorum... 415 leri hiç bilmiyorum, 480 elbette güzel ama dediğimiz traktörün nerdeyse 3 katı fiyatındalar... Ayrıca alınacak traktör sıfır bile olsa arıza riski her zaman vardır...
evet kışın üstünde kar olsun ısıtmaya bas bi kerekte çalışır...iş boradan 7066 ya geçiş güzel olsa gerek...