5,4 milyon çiftçiden Fransa'ya boykot


Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarını inkarın suç sayılmasını öngören yasa teklifinin Fransa Senatosu ' nda kabul edilmesiyle ilgili olarak, “Tamamen politik gerekçelere dayanan bu karar hiçbir vicdana sığmaz. Türk çiftçisi, üreticisi olarak, bundan sonra hiçbir Fransız malını kullanmayacağız” dedi.

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, alınan bu kararın haklı hiçbir gerekçesi bulunmadığını belirterek, 5,4 milyon kayıtlı Türk çiftçisi adına bu kararı esefle karşıladıklarını ve kınadıklarını bildirdi. Tasarının Türk çiftçisini vicdanen çok rahatsız ettiğini vurgulayan Bayraktar, “Tamamen politik gerekçelere dayanan, hiçbir tarihi gerçeği yansıtmayan bu karar hiçbir vicdana sığmaz. Birilerini memnun etme ve oy hesabıyla senato çatısı altında bu kararı alanlar, tarih önünde bu kararlarının hesabını er, geç vereceklerdir. Ancak bu karar, iki ülke arasında her alandaki ilişkilerde tamir edilemeyecek yaralar açacaktır” değerlendirmesini yaptı.

Bayraktar, şunları kaydetti: “AB ile ilgili tarımsal alanda ortak çalışmalarımızın olduğu ve benzer tarımsal faaliyetler yürüttüğümüz Fransız çiftçileriyle ikili ilişkilerimizin, bu kararla derinden zarar göreceği aşikardır. Türk ve Fransız çiftçileri arasında kurulan olumlu ilişkilere ve işbirliğine hem ekonomik hem de sosyal anlamda zarar verecek bu kararı, Fransız çiftçilerinin de tamamen politik olarak nitelendirildiğini düşünüyor, Fransız çiftçilerinden de bu karara karşı tepki göstermelerini bekliyoruz.”

Fransa’nın Türkiye’nin ihracatında 6., ithalatında ise 7. sırada bulunduğunu bildiren Bayraktar, “Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Kasım 2011 verilerine göre, Ocak-Kasım döneminde Türkiye’nin Fransa’ya ihracatı 6 milyar 266,6 milyon dolar, bu ülkeden ithalatı ise 8 milyar 550,6 milyon dolar düzeyinde. Fransa, Türkiye ile ticaretinde 2 milyar 284 milyon dolar fazla veriyor” dedi.

Bayraktar, 500 yıla yakın bir süredir Türkiye’nin en büyük ticari ortaklarından birinin hep Fransa olduğunu belirterek, 500 yıla yaklaşan Türk-Fransız ilişkilerinin, politik gerekçelere dayanan haksız bir kararla göz ardı edilmesini üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti.
 
Ynt: 5,4 milyon çiftçiden Fransa'ya boykot

köylü link=topic=51319.msg519196#msg519196 date=1327390192' Alıntı:
hadi trakkulupcüler boykota.lafla degil icraatla.
fransız mallarına öyle boykot yapalım ki notu düşük fransa batsın....

Reno araba var.Yaksak arabasız kalacaz.

Asıl girişim devletten gelmeli.Hazinenin milyarlarca doları ve altınlarımız fransa da duruyor.paralarımız için neden bu ülkenin seçildiğini bilmiyorum.Libya karışınca fransa bankalarındaki parayı Fransa cukkalamıştı.Belki bizde de bir karışıklık olsa Fransa bizim paralara da oturacak.


‘Ermeni soykırımı yok’ diyene ceza verilmesini öngören yasayı kabul eden Fransa’ya yeni dönemde para yok. Türkiye’nin Fransa’daki 30 milyarlık rezervinin çekilmesi gündemde.

Hüseyin Özay

Türkiye’nin tüm tepkilerine rağmen ‘Ermeni soykırımı yok’ diyenlere 45 bin Euro ceza verilmesini öngören yasa teklifini dünkü meclis toplantısında kabul eden Fransa’ya ‘rezerv yaptırımı’ uygulanması öngörülüyor. Yaptırım çerçevesinde, Merkez Bankası’nın Fransa’da tuttuğu 29.8 milyar liralık kaynağın kademeli olarak çekilmesi planlanıyor.

Mali kriz nedeniyle ekonomik açıdan zor günler geçiren Fransa’ya, Türkiye’den rezerv tokadı vurulması da kararlaştırıldı. Fransa, Merkez Bankası’nın rezervlerini değerlendirdiği ülkelerin başında geliyor. 2010 yılı sonu itibariyle Merkez Bankası’nın yurt dışında 110.1 milyar liralık rezervi bulunuyor. Söz konusu rezerv ABD, Fransa ve Almanya olmak üzere gelişmiş ülkelerin devlet kağıtlarında değerlendiriliyor. Bir anlamda Merkez Bankası, yatırım için seçtiği ülkelere borç para veriyor. Merkez Bankası’nın verilerine göre, aynı tarih itibariyle Türkiye’nin, Amerika’da 48.6 milyar lira, Fransa’da 29.8 milyar lira rezerv parası bulunuyor. Verilere göre Fransa, Türkiye’nin en fazla rezerv bulundurduğu ülkelerin başında geliyor.

Fransa’nın, sözde Ermeni soykırımı ile ilgili tutumu, Türkiye’nin rezerv politikasını da etkiledi. Buna göre, Fransa’ya uygulanacak yaptırımlar arasında, rezervlerin Fransa’dan kademeli olarak çekilmesi de yer alıyor. Fransa’da bulunan rezervler, vadeli olduğu için aynı anda çekilemiyor. Bunun yerine, vadesi dolan kaynakların başka ülkelere kaydırılması planlanıyor. Türkiye’nin rezerv paralarla ilgili kararının, borç bulmakta zorlanan ve yüksek maliyetle borçlanan Fransa’yı zor durumda bırakması bekleniyor
 
Ynt: 5,4 milyon çiftçiden Fransa'ya boykot

Bir ara İsrail ' ede boykottaydık değişen ne oldu? Karşı değilim ama boykotla olacak iş değil..Boykot olacaksa ülkece olur, Renault Türkiye sınırları içine girmeyecek denmesi lazım girdiği sürece alan çok boykot falan yaş bence...
 
Ynt: 5,4 milyon çiftçiden Fransa'ya boykot

konya çimento gibi cogu cimento fabrikası cogunluk ksımı fransızların ülkede sadece nuh cimento var oda türkiyeye mal vermiyor ektiginiz cogu arpa bugday fransada ıslah edildi dünya tescilini ordan alındı öncelikdek istanbul borsassına ve devlete cok iş düşüyor bu konuda fransız renan bugdayı vardı 2012 ekmeyi düşünüyordu vazgectim şeker pancarı tohumu vardı arda onuda ekmiycem
 
Ynt: 5,4 milyon çiftçiden Fransa'ya boykot

400089_10150492533990877_198073290876_9159213_1788082522_n.jpg
 
Ynt: 5,4 milyon çiftçiden Fransa'ya boykot

evet vatan sever kardeşlerim bende sizinleyim artık kesinlikle GARREFOUR A giripte bişey almam köydeki bakkal bize yeter sonona kadar direnin bunların karşısında duva*-*0
 
5.4 ciftciden fransaya boykot

Tmm eyvallah boykot edelim de o kalitedeki mali nerden bulacaz guya israilide boykot ediyorduk bi zamanlar hani ne oldu bunlar hep laf salatasi bende 2 tene renaul laguna var ikisini yaktim diyelim zarari bana olmayacak mi yoksa bu boykot diyenler bana helal olsun senin zararinin bi kismini biz mi karsiliyoruz diyecekler nedense hic inanmiyorum. Ha bide bize boykot boykot yapin diyenler yarin fransadan ithal hayvan getirirler.
 
Ynt: 5,4 milyon çiftçiden Fransa'ya boykot

elinizdeki ni yakamazsınız veya satamassınız ama yeni alırken en azından tercihleri fransızdan yana kullanmassak bu yeterli.. zaten yeni alınacak fransız malları direk boykotta etki eder karsı taraf bunu hisseder... parasını verip aldıgımız malı artık yakmamızın imha etmemizin bi anlamı yok bence..
 

Benzer Konular