5085M JOHN DEERE Vites karmaşası , PRO JD ciler bir bakın lütfen.

Ynt: 5085M JOHN DEERE Vites karmaşası , PRO JD ciler bir bakın lütfen.

aganınoglu link=topic=61472.msg683253#msg683253 date=1357828883' Alıntı:
valla hocam sen makinayı yerden yere vurdunda bende kullanıyorum ben aldım 1 ay içerisinde 4 tane daha alındı bizim köyde hadi ben makina benim diye övüyomda milletde salak degil degil demi gidip alıyo sen su sendeki JD nin bi tarlada videosunu koyda bizde bi görelim yaw nası cekiyomuş

Sizinkindede istop etme olayı varmı ? Az asılıyım diye bişey yok direk istop etme olayı ?

Hataliyim link=topic=61472.msg683258#msg683258 date=1357830136' Alıntı:
Sizinkindede istop etme olayı varmı ? Az asılıyım diye bişey yok direk istop etme olayı ?
hocam aynı 5085M benimkide 13 kazayagını c 1 ile 5 12 aydın pullugu c1 18 lik mibzeri c1 ile banamısın demiyo öle bayılma olmuyo çekişi gayet güzel yakıtı ne az ne cok bence sen diyonki motor servise gitti 105 lik pompası takıldı diyon kim nası takmıs bizde taktıralım yoksa hi-lo diyosun şanzumanı yerden yere vuruyosun niye alırken bilmiyomuydun makinada hi-lo olmadıgını kaldırma kapasidesini sölüyon şimdiye kadar bende hiç sorun olmadı motor çekmiyo diyon hangi videste sürdügünü bilmiyon işte tam hatırlamıyomda yanılmıyomda su vitesle cekmiyodu galiba sunlaydı gibi seyler sölüyosun neyse hocam sen şu motorun bi videsounu yollada bizde bi görelim o zaman daha net şeyler söyleriz

valla ilk senin dedigin bi sorun var pompada bence ben jd nin 65 beygirlik traktörüyle o işleri yapıyorum yaaa o kadarda kötü degil bu m serileri heralde...

aganınoglu link=topic=61472.msg683260#msg683260 date=1357830625' Alıntı:
hocam aynı 5085M benimkide 13 kazayagını c 1 ile 5 12 aydın pullugu c1 18 lik mibzeri c1 ile banamısın demiyo öle bayılma olmuyo çekişi gayet güzel yakıtı ne az ne cok bence sen diyonki motor servise gitti 105 lik pompası takıldı diyon kim nası takmıs bizde taktıralım yoksa hi-lo diyosun şanzumanı yerden yere vuruyosun niye alırken bilmiyomuydun makinada hi-lo olmadıgını kaldırma kapasidesini sölüyon şimdiye kadar bende hiç sorun olmadı motor çekmiyo diyon hangi videste sürdügünü bilmiyon işte tam hatırlamıyomda yanılmıyomda su vitesle cekmiyodu galiba sunlaydı gibi seyler sölüyosun neyse hocam sen şu motorun bi videsounu yollada bizde bi görelim o zaman daha net şeyler söyleriz

Birincisi traktör alındığında ben yoktum. 2.si servis 105 lik pompası taktık diyor nasıl taktıklarını ara sor zaten o kısmı bende anlamadım. Evet şanzuman mühendislik olarak tamamen faciya C1 diyorsun tamam C2 ye taktığında ne oluyor asılıyormu traktör direk istop ediyor işte bu dengesiz vites arası traktörü kullanışsız yapıyor bundan dolayı buçuk istiyorum zaten 5085m 2012 lere koymuşlar hatalarını farkedip... Hava iyi olsa takar denerdim yarın vitesleri.. Bir diğeri senin traktörün ne alemde bilmiyorum fakat bu traktör C2 ile hiçbir iş görmüyor görüyorsa bile tarlada hız alacakki 25 gazda öyle C2 ye takacaksın yoksa boğuluyor ve stop ediyor... Traktör kalkmıyor bile C2 ile tarlada. Tarlada kullanışsız olduktan sonra başlamışım öyle şanzumana.. Bu traktörün pompa ayarlanmaya gitti geldi sözde ayarladılar tekirdağdamı nerdeydi. Eğerki sizin traktörlerde böyle boğulup istop etme problemi yoksa zaten servise gidecek traktör pompasınıda ayarlattırmaya gönderiyim ? Varsa bildiginiz pompayı ayarlattığınız yer orayada gönderirim. şunuda ekleyim traktör C1 ile dahi 17 - 19 gazda çalışmazsa! Sert biyere geldiginde direk boğulmaya başlıyor... ve devir 10 a düşüp dahada zorlarsan istop ediyor.

aganınoglu link=topic=61472.msg683260#msg683260 date=1357830625' Alıntı:
kardeş sende her işi tek vitesle yapiyormussun kazayagi mibzer bunlar hafif is bi vites üstüne cikman lazım değil mi ? Diğer vites ler ne işe yarıyor ? Yolda gitmekten hariç sözde 16+16 şanzıman ben nadasi takviye 4 l ile yada seri1 h ile kazayagi seri 2 l ile yada h ile mibzer i seri 2h ile vites seçenekleri böyle traktor erkunt zf şanzıman

kardeşim sen sat en iyisi git dha iyi bir motor al aly-*-s aly-*-s aly-*-s

Değerli kardeşim yazdıklarının hepsini okudum. Fakat şuna karar verdim. Sen traktörden anlamıyorsun.... Bunu yanlış anlama ama gerçek bu. Bir defa hidrolik sistemin hızlı ve yavaş konumları var. Ayrıca ayarı kaçmışsa yapılır zaten.

Şanzuman ise yanılmıyorsam 16 ileri ve ters güç 16 geri. En küçük JD lerde bile 24 vites var. Takviyesiz traktör olur mu bu zamanda güzel kardeşim.

ENES4422 link=topic=61472.msg683344#msg683344 date=1357837502' Alıntı:
Değerli kardeşim yazdıklarının hepsini okudum. Fakat şuna karar verdim. Sen traktörden anlamıyorsun.... Bunu yanlış anlama ama gerçek bu. Bir defa hidrolik sistemin hızlı ve yavaş konumları var. Ayrıca ayarı kaçmışsa yapılır zaten.

Şanzuman ise yanılmıyorsam 16 ileri ve ters güç 16 geri. En küçük JD lerde bile 24 vites var. Takviyesiz traktör olur mu bu zamanda güzel kardeşim.

Sence Traktörden anlamadığımdan dolayımı diğer traktörlere bir lafım yok? Problemli olduğum tek traktör 5085m.. O arkadaki piston çıkışlarının üstündeki yavaş hızlı konum ayarlayıcı YOK arkadaş sanırsam servisde okadar biliyor bizde 1000 saate gelmiş traktör. Zaten servisten yeni geldi iyice okumamışsın sanırsam yazdıklarımı.

kardeş ıkı kare foto koy bırde fıyat yaz senı bu dertden kurtarayım

manas link=topic=61472.msg683357#msg683357 date=1357839180' Alıntı:
kardeş ıkı kare foto koy bırde fıyat yaz senı bu dertden kurtarayım

Satışa çıkarırken verdiğim galerinin adresini telefonunu yazarım...

yerine söyle daha saglam dha guclu bir makine al. ford 3000 lik mesala zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s yazılarnı okuduktan sonra 3000 likler bana prens gibi geldi :) :) :) :) :) :) :)

arka hidrolik ceki kollarının hareket hızı kabin içindeki ayar kolunun arkaya bakan kısmında kapağın altındadır tospa tavsan simgesi olan

sende bizi yanlış anlama sana inanmıyor değiliz ama bu traktör bizde de var vitesleri anlattıgın gibi dengesiz değil 3x3 vites jd iş yaparken sanjımandan dolayı cekmiyo demek yanlış olur senin sorunun çekişle halakalı

çekişte pompadan ibaret demek değil

forumdan bi arkadaşın erkunt aynı modellere göre az cekip cok yakıyodu enjektör arızası cıkmış

sakın bi şekilde derdini iyi anlatıp sırasıyla adım adım arızayı aramak gerek

arkadaşım bu 5085m lerde genelde sıkıntı var.2011 de bizde aldık alırkende araştırmadık çevremizde 85 m çok şikayet duyduk plakasıda çıkmışdı hidrolikleri kaldırma kapasitesi tarlada ayagı çok agır yakıtda çok köyde iki kişde var pişman dedigimgibi traktörü aldık garaja çektik tarlaya gitmeden geri verip tümosan 9080dtk ve 7480dtk aldık iykide vermişiz.jd 83.500 tl almışdık tümosanlar bize 109 tl geldi ikiside 5085m çok şikayet var bilmiyorum saygılar.

hasanfuat link=topic=61472.msg683527#msg683527 date=1357854697' Alıntı:
arka hidrolik ceki kollarının hareket hızı kabin içindeki ayar kolunun arkaya bakan kısmında kapağın altındadır tospa tavsan simgesi olan

sende bizi yanlış anlama sana inanmıyor değiliz ama bu traktör bizde de var vitesleri anlattıgın gibi dengesiz değil 3x3 vites jd iş yaparken sanjımandan dolayı cekmiyo demek yanlış olur senin sorunun çekişle halakalı

çekişte pompadan ibaret demek değil

forumdan bi arkadaşın erkunt aynı modellere göre az cekip cok yakıyodu enjektör arızası cıkmış

sakın bi şekilde derdini iyi anlatıp sırasıyla adım adım arızayı aramak gerek

kırankaya' Alıntı:
arkadaşım bu 5085m lerde genelde sıkıntı var.2011 de bizde aldık alırkende araştırmadık çevremizde 85 m çok şikayet duyduk plakasıda çıkmışdı hidrolikleri kaldırma kapasitesi tarlada ayagı çok agır yakıtda çok köyde iki kişde var pişman dedigimgibi traktörü aldık garaja çektik tarlaya gitmeden geri verip tümosan 9080dtk ve 7480dtk aldık iykide vermişiz.jd 83.500 tl almışdık tümosanlar bize 109 tl geldi ikiside 5085m çok şikayet var bilmiyorum saygılar.
[/quote

benimde jd 5085 M ben daha yeni aldım 3 ay oldu 45 saatte benim kafam iyice karıştı bilen biri beni arasın numaram 05416041984 ben de hemen hemen aynı sorunları yaşıyorum bari birlik olalım ve bişeyler yapalım sorun yaşayan arkadaşlarla jd istanbul genel müd. ile irtibata geçelim sizlerden çağrı bekliyorum

gölge84 link=topic=61472.msg686726#msg686726 date=1358334878' Alıntı:
benimde jd 5085 M ben daha yeni aldım 3 ay oldu 45 saatte benim kafam iyice karıştı bilen biri beni arasın numaram 05416041984 ben de hemen hemen aynı sorunları yaşıyorum bari birlik olalım ve bişeyler yapalım sorun yaşayan arkadaşlarla jd istanbul genel müd. ile irtibata geçelim sizlerden çağrı bekliyorum
ileti 1 aynı sorun bence karalama yapıyorsunuz bılader

Arkadaşın biri numara vermiş ara felan demiş fakat üzgünüm traktörün servisiyle konuşun. Meraklısı 10 tane alsın beni bağlamıyor. Ben kendi problemimi paylaştım çözüm aradık bulduk bulamadık iyi kötü muhabbetini yaptık. herkeze teşekkür ederim.

Hataliyim link=topic=61472.msg686770#msg686770 date=1358345918' Alıntı:
Arkadaşın biri numara vermiş ara felan demiş fakat üzgünüm traktörün servisiyle konuşun. Meraklısı 10 tane alsın beni bağlamıyor. Ben kendi problemimi paylaştım çözüm aradık bulduk bulamadık iyi kötü muhabbetini yaptık. herkeze teşekkür ederim.
gölge 84 uye oluyor baska hıcbıryere gırmeden bu konuya yorum yapıyor ınanayımmı sımdı
hatalıyım dıyen arkadas kotuledın kotuledın sana satayım dedınde ıkı kare resım koymadın sanamı ınanayım şimdi hodrı meydan

arkadaşlar verdiğim numara benim numaram ben jd almadan önce burda yazılanları okusaydım vallahi almazdım arayın konuşalım ben aldığım motordan iyice korktum ben hidrolik sorunu yaşamadım benim sorunum başka çekişi iyi fakat motorda öyle bi sorun varki sert bi yere gelince bayılıyo motorda can yok bizim 188 lik vardı çekemesede zorlandığı zaman pulluğu batırdınmı iyice yeri deşer motor bayılmazdı eğer jd de motorun canı kesiliyo bi de düz yolda giderken motor bi acayip gidiyo topalmış gibi sağa sola beşik gibi sallanıyo..mesela pistonlu ekermak mibzerle tohum ekerken dönüm başında dönerken pistona bi at motor devrini almasın yine bayılıyo skv kolunu çok basılı tutuyorsun dediler yanlarında denedim o zaman inandılar. hidrolik pompası hema nın türk malı dişli pompa şanzumana bağlı ondan bayılıyormuş...bazılarıda demiş alman malı al diye 5R lerde de defransiyel kilidi sorunu var her modelinde ayrı bi sorun 6030 serilerindede pompa sorunu var sürekli arıza veriyo tek sebebi tandem dişli pompa oluşu...inanmayan araştırsın new holland alacaktık 4 litre yakıyo erkunt 90 lüks de aynı en iyisi eski traktörden vaz geçmeyin yoksa benim gibi kapı kapı arar durursunuz...

gölge84 link=topic=61472.msg687218#msg687218 date=1358413955' Alıntı:
arkadaşlar verdiğim numara benim numaram ben jd almadan önce burda yazılanları okusaydım vallahi almazdım arayın konuşalım ben aldığım motordan iyice korktum ben hidrolik sorunu yaşamadım benim sorunum başka çekişi iyi fakat motorda öyle bi sorun varki sert bi yere gelince bayılıyo motorda can yok bizim 188 lik vardı çekemesede zorlandığı zaman pulluğu batırdınmı iyice yeri deşer motor bayılmazdı eğer jd de motorun canı kesiliyo bi de düz yolda giderken motor bi acayip gidiyo topalmış gibi sağa sola beşik gibi sallanıyo..mesela pistonlu ekermak mibzerle tohum ekerken dönüm başında dönerken pistona bi at motor devrini almasın yine bayılıyo skv kolunu çok basılı tutuyorsun dediler yanlarında denedim o zaman inandılar. hidrolik pompası hema nın türk malı dişli pompa şanzumana bağlı ondan bayılıyormuş...bazılarıda demiş alman malı al diye 5R lerde de defransiyel kilidi sorunu var her modelinde ayrı bi sorun 6030 serilerindede pompa sorunu var sürekli arıza veriyo tek sebebi tandem dişli pompa oluşu...inanmayan araştırsın new holland alacaktık 4 litre yakıyo erkunt 90 lüks de aynı en iyisi eski traktörden vaz geçmeyin yoksa benim gibi kapı kapı arar durursunuz...
nevşehirin neresindensin kardaş