5455 alıcam biraz fikir verirmisiniz.

Ynt: 5455 alıcam biraz fikir verirmisiniz.

GÜRKAN link=topic=64574.msg734079#msg734079 date=1366316800' Alıntı:
5445 şuan 80 saatte. ilk aysanla girdi tarla işine. 40 lı aysan, açılsın diye 2000 devire yakın kullandım hep, max. 1 lt yaktı. hem de alan alan çok dik eğimli arazi, hatta bazı yerlerde traktörü önü kesiliyordu.
400 saat bakımından sonra yakıt daha da düşüyor Gürkan hocam

umutmalkoc link=topic=64574.msg734078#msg734078 date=1366316730' Alıntı:
Evet Gürkan Hocam çok dogru.Bu bile mfnin kendi adıyla piyasada oldugunu gösteriyor.mf den baska Türkiyeye kendi ismiyle giren baska bir marka varmı acaba?
Sadece John deere var. ve Massey Ferguson. Bu markanın ne kadar global olduğunu gösterir bence.

umutmalkoc link=topic=64574.msg734080#msg734080 date=1366316921' Alıntı:
400 saat bakımından sonra yakıt daha da düşüyor Gürkan hocam
umut hocam vallahi 100 hp de bu performansı gördüm ya böyle kalsa bile sorun değil. kullanım kolaylığı, konforu, uzun bakım aralıkları ve en önemlisi çok güvendiğimiz servisimiz var. daha ne olsun.

GÜRKAN link=topic=64574.msg734083#msg734083 date=1366317117' Alıntı:
umut hocam vallahi 100 hp de bu performansı gördüm ya böyle kalsa bile sorun değil. kullanım kolaylığı, konforu, uzun bakım aralıkları ve en önemlisi çok güvendiğimiz servisimiz var. daha ne olsun.
daha dün nihat abiyle görüştüm.elimizde hiç motor kalmadı dedi nihat abi.sanırım sofuhalilden bir abi 145 hp ferguson almış en son

hani öyle bir imkanımız olsada alabilsek bizde bir 5440 veya 5445 gibi bir traktör ama ilerleyen zamanda inşallah abi böyle alma durumun varsa iç düşünme bile al yani bence

umutmalkoc link=topic=64574.msg734084#msg734084 date=1366317291' Alıntı:
daha dün nihat abiyle görüştüm.elimizde hiç motor kalmadı dedi nihat abi.sanırım sofuhalilden bir abi 145 hp ferguson almış en son
bizim bölgede çok tutuldu 5400 ler. çok da iyi satıyor. pişman olan henüz görmedim duymadım. sırf pancarköylü ali ihsan abide 3 tane var, 5435,5435,5480 adama o kadar memnun anlata anlata bitiremiyor

Yapmayın arkadaşlar ; önerdiğiniz traktörü benim yaşadığım yerde 2 kişi aldı 2 side çok çekti.Ciddi zararlara sattılar.Yedek parça sıkıntı,servis sıkıntı(yapamıyorlar), elektronik aksamı sorun açıyor.Bakın ben marka fanatiği değilim.Ancak bu traktör insanın başına dert açar.Elektronik makinelerden ziyade daha çok mekanik aksamlı traktörleri öneririm.Saygılar...

GÜRKAN link=topic=64574.msg734087#msg734087 date=1366317455' Alıntı:
bizim bölgede çok tutuldu 5400 ler. çok da iyi satıyor. pişman olan henüz görmedim duymadım. sırf pancarköylü ali ihsan abide 3 tane var, 5435,5435,5480 adama o kadar memnun anlata anlata bitiremiyor
evet haklısın çok tutuldu.Seninde dedigin gibi kullanıpta memnun olmayan yok.memnun olmayanlar genelde baska marka kullananlar:) kedi ciğer olayı yani

seredes link=topic=64574.msg734090#msg734090 date=1366317632' Alıntı:
Yapmayın arkadaşlar ; önerdiğiniz traktörü benim yaşadığım yerde 2 kişi aldı 2 side çok çekti.Ciddi zararlara sattılar.Yedek parça sıkıntı,servis sıkıntı(yapamıyorlar), elektronik aksamı sorun açıyor.Bakın ben marka fanatiği değilim.Ancak bu traktör insanın başına dert açar.Elektronik makinelerden ziyade daha çok mekanik aksamlı traktörleri öneririm.Saygılar...
servis olayı önemli. her servis yeterli bilgiye sahip olmayabilir. bu konuda size katılıyorum.

abi her bölgenin kendine göre ustası vardır bunu alırken arajtırmak gerek bunun ustası veya bulunduğunuz bölgede parçası yoksa sadece mf için geçerli değil bütün markalar için geçerli oo traktörden uzak durmak lazım bence dediğin gibi pahlıya patlar trakya bölgesinde bu motorlardan çok iyi anlayan ustalarda var parçada var buralar için sıkıntı olmaz yani

Sizin otarafta piyasayı hepten ele geçirecek bu gidişle. Bizim bura masmaviydi sımdı kirmizilasmaya başladı :)

yedek parça sıkıntısımı güldürmeyin bizim bayi bırak Türkiyeyi yunanistana ve bulgarsitana bile parça veriyor.üstelik parçayı sen almaya bile gitmiyorsun ayagına geliyor.ben depo kapağını kilitli olmasını istedim evime getirdiler.elektronik aksamında ne sıkıntısı olmus acıklarsanız sevinirim.sitemiz üyesi masfer size bu konuda gerekli bilgileri verecektir.daha dün konustum kendisiyle motor yetistiremediklerinden yakındı.vede benim gördüğüm bu mf 5400 serilerini nedense küçük ölçekli çiftçilerden daha çok büyük ölçekli çiftçiler kullanıyor.Gürkan hocamın dedigi gibi komsu köyde 3 tane birden var.memnun olmasa neden 3 tane alsın adam.

Ertuğ Aslan link=topic=64574.msg734096#msg734096 date=1366317867' Alıntı:
abi her bölgenin kendine göre ustası vardır bunu alırken arajtırmak gerek bunun ustası veya bulunduğunuz bölgede parçası yoksa sadece mf için geçerli değil bütün markalar için geçerli oo traktörden uzak durmak lazım bence dediğin gibi pahlıya patlar trakya bölgesinde bu motorlardan çok iyi anlayan ustalarda var parçada var buralar için sıkıntı olmaz yani
Çok doğru düzgün servis usta olmayınca hangi marka olursa olsun sorunlar yaşanır. Biz senelerdi MF ciyiz ve genelde hep aynı ustaya götürürüz. Babaeskide ismail usta var dedemin zamanından beri MF leri o ustaya götürürüz.

umutmalkoc link=topic=64574.msg734106#msg734106 date=1366318261' Alıntı:
yedek parça sıkıntısımı güldürmeyin bizim bayi bırak Türkiyeyi yunanistana ve bulgarsitana bile parça veriyor.üstelik parçayı sen almaya bile gitmiyorsun ayagına geliyor.ben depo kapağını kilitli olmasını istedim evime getirdiler.elektronik aksamında ne sıkıntısı olmus acıklarsanız sevinirim.sitemiz üyesi masfer size bu konuda gerekli bilgileri verecektir.daha dün konustum kendisiyle motor yetistiremediklerinden yakındı.vede benim gördüğüm bu mf 5400 serilerini nedense küçük ölçekli çiftçilerden daha çok büyük ölçekli çiftçiler kullanıyor.Gürkan hocamın dedigi gibi komsu köyde 3 tane birden var.memnun olmasa neden 3 tane alsın adam.
çok doğru söylemişsiniz eve kadar getirip değiştiriyorlar :) Bizimde depo kapağı ve cam pistonu değişçekti kilitte problem vardı 3095te değiştirmeye köye kadar gelmiştiler

Ertuğ Aslan link=topic=64574.msg734096#msg734096 date=1366317867' Alıntı:
evet Ertuğ. benim de mf seçmemin ana nedenlerinde birisi servis. örnek 50 saat bakımında filtreler değişiyor. bizim 5445 lerde 15 mikron dyna-4 filtresinde iyileştirme yapmışlar. daha kalınlaştırmışlar. benim servisin elinde yoktu. edirneden nihat kuvalıdan istedik. 40 dk da elimizde oldu. o arada çay muhabbet işimiz bitti. servis ve yedek parça çok önemli. çünkü ithal traktör.

doktorsihirbaz link=topic=64574.msg734110#msg734110 date=1366318594' Alıntı:
çok doğru söylemişsiniz eve kadar getirip değiştiriyorlar :) Bizimde depo kapağı ve cam pistonu değişçekti kilitte problem vardı 3095te değiştirmeye köye kadar gelmiştiler
adamlar dededen toruna mf bayisi.ne zaman edirneye gitsem Türkiyenin çeşitli yerlerine parça gönderiyorlar.hatta landini macmormick gibi motorların parçaları bile var ellerinde ama tek farkı mfnin parçası 100tl ise onlar 150tl.

GÜRKAN link=topic=64574.msg734111#msg734111 date=1366318698' Alıntı:
evet Ertuğ. benim de mf seçmemin ana nedenlerinde birisi servis. örnek 50 saat bakımında filtreler değişiyor. bizim 5445 lerde 15 mikron dyna-4 filtresinde iyileştirme yapmışlar. daha kalınlaştırmışlar. benim servisin elinde yoktu. edirneden nihat kuvalıdan istedik. 40 dk da elimizde oldu. o arada çay muhabbet işimiz bitti. servis ve yedek parça çok önemli. çünkü ithal traktör.
evet abi servis buralarda hiç sorun değil neyse bugün anca 398 alabildik bir kaç sene sonrada inşallah 5440 alırız :)

umutmalkoc link=topic=64574.msg734113#msg734113 date=1366318822' Alıntı:
adamlar dededen toruna mf bayisi.ne zaman edirneye gitsem Türkiyenin çeşitli yerlerine parça gönderiyorlar.hatta landini macmormick gibi motorların parçaları bile var ellerinde ama tek farkı mfnin parçası 100tl ise onlar 150tl.
umut hocam isteyen istediği markayı almakta serbest ama trakya gibi bir bölgede 5400 lerin bu kadar çok satması ve memnuniyet yaratması tesadüf değil sanırım . en önemlisi de bu traktörler pahalı, ucuz değil. yani kimse bir kucak parayı çöpe atmaz herhalde.

GÜRKAN link=topic=64574.msg734117#msg734117 date=1366319099' Alıntı:
umut hocam isteyen istediği markayı almakta serbest ama trakya gibi bir bölgede 5400 lerin bu kadar çok satması ve memnuniyet yaratması tesadüf değil sanırım . en önemlisi de bu traktörler pahalı, ucuz değil. yani kimse bir kucak parayı çöpe atmaz herhalde.
evet Gürkan hocam ucuz motor değiller.belki bazı bölgelerde bayi veya servisten kaynaklanan sorunlar olmuş olabilir ama bizim cevremizde mf den yana şikayet yok.ne 200 saatte debriyaj yedi nede klima gazı kaçtı.nede motoru eve getirirken ön ağırlıklar falan yere döküldü.şimdi diger firmalardan bazı örnekler versem ve servisin hatta fabrikanın ilgilenmemesini acıklasam bazıları çok kızar

Usta var ustacik var dedikleri bu işte. Benim traktörün debriyaji aşırı sertti servisi aradım geldi halatını değiştirdi birsey farketmedi olan benim paraya oldu. Neyse düzeleceği yok aradım adamları illa traktörü sanayiye getir diyorlar bakacaklar mis. Sonra başka bi servisi aradık adam ne dese beyenirsiniz debriyaj halatının icine şırınga ile yağ sıkın. Dün yaptım valla sımdı kaymak gibi oldu debriyaj.
Yani demem o ki her usta usta değil bence Allah bizi ustacik lardan korusun.