Ynt: 5615 Arıyoruz Sakarya civarından.. Takaslı..
eyup reis33 link=topic=47940.msg654274#msg654274 date=1353959147' Alıntı:
amca oglum jd baisi bende 2004 den beri kullanıyorum bailikle ilgili bir menfaatim yada karım yok yani.
tahmin etmiştim yinede yanılmamak için sordum videodada zaten belli oluyordu bayi veya servis tarafında çekilmiş bir video oldugu
hayırlı traktör satışları ve bol kazançlar diliyorum amca ogluna
td 65 d konusuna gelince
bilen bilir td d serisi yüksek traktörlerdir bendede var bahçeye girmiyor agaçların kollarını dallarını kırıyor girsede rampa arazide iş yapmıyor yüksek oldugu için devrilme riski yüksek
bu tekerden veya janttan kaynaklanmıyor traktörün kendisi yüksek nh bu seriyi ova arazilere göre üretmiş egimli arazilerde kullanıma müsait degil alan kişiler alırken buna dikkat edip almalı yoksa traktör elinde kalır
td d serisi 50-80 beygir arsında olan birçok tek çeker ve çift çeker traktörden yüksek başaklardan tümosanlardan steyrlerden fiatlardan ve erkuntlardan ve 55-60 beygirlik bir citçeker jondereden daha yüksek bunları bizzat denedim sölemesi ayıp kedi yavrusu gibi kalıyor diger traktörler yan yana durdugumuzda belki başka traktörlerle denesem onalarla ilgili fikirlerimide söylerdim ama sadece bunlarla denedim yan yana durdum ölçtüm kısaca sizin araziler yamaç egimli bag bahçe işi yapılıyormuş orda td nin d serisi olmaz
dönüş olayına gelince tek çeker td d serielrinde hiç sorun yaşamazsın aksine birçok traktörden pratik dönüşü fakat çift çekerlerde öyle bir sıkıntı var dönüş konusunda oda tüm çiftçeker traktörlerde olan genel bir sorun onuda ön dingilde iki tarafta da bulunan 2 civata ve 2 pıul var onları söktügünde ciddi fark meydana geliyor dönüşler kolaylaşıyor oda yetmezse ön jantları çevirirsin dahada artar dönüşler
yakıt konusunda çok yorum yapmam jondereler çok yakıyor nh lerde çok yakıyor ÇOKTAN KASTIM ESKİ TRAKTÖRELRE GÖRE ÇOK YAKIYORLAR
eskiden en büyük yakıt depoalrı steyr ve başaklardaydı 80 litre alıyrodu mazotu
şimdi bakıyorum en uyduruk traktörde bile okadar yakıt depsou var hatta 2 fıçı(400 litre) mazot deposu olan traktörler var nerde o massey 240lar 40litre deposu vardı sabahtan akşama kadar araçapası yapardım depo bitmezdi bugdaya mısıra falan ilaç atardım depo 1 günde bitmezdi agır işte pullukta yakıyordu günde 2 depo ama hafif işte bahçe işi nde ilaç işide çapa işinde süperdi
ben azı çogu bilmem çok yakıyorki yeni traktörler depoları da ondan büyük