60-66 MISIR EKİMİ SONRASI

Ynt: 60-66 MISIR EKİMİ SONRASI

mısır sıralarının üstünde geziyorsunuz. hava almasın diye herhalde bizde mısır ektikten sonra kızak çekiyoruz aynı görevi yapıyor .

hava alan mısır bitmez üstünü bastırınca bitme daha sağlıklı ve cabuk olur bizim kullandığımız kızak aynı mibzer gibi traktöre takılıyor 4 sıra götürüyor.

baglan33 link=topic=32143.msg275660#msg275660 date=1274025741' Alıntı:
hava alan mısır bitmez üstünü bastırınca bitme daha sağlıklı ve cabuk olur bizim kullandığımız kızak aynı mibzer gibi traktöre takılıyor 4 sıra götürüyor.
biz mısırı sılaj için ekmediğimiz gerek duymuyoruz kendimize yemelik oluyor yada hindilere tavuklara gidiyor 2dönüm ektik bilgilendirme içinde tşkrler

Paylaşım için teşekkürler...mısır ları bizde çiğneriz hava almasın çıkması kolay olsun diye...ayçiçeklerinede toz sürgü çeker sıraların üstüne kapatırın tozla ;)

paylaşım için teşekkürler bizim buralarda eğerki ala tav varsa sıralar çiğnenir yanlız ufak motorlarla . toprağın tavı iyiyse gerek yok .nisanın yirmisinden beri mısır ekiyorum piyasaya

bütün yorum yapan arkadaşlara tşkr ederim saolun sizede yeni yılda allah bol kazançlar nasip etsin

Bereketli hasatlar dilerim... Trakkulüpten bir şey daha öğrendim; mısır ekildikten sonra hava almasın diye toprağı sıkıştırılıyormuş :)

baglan33 link=topic=32143.msg275655#msg275655 date=1274024621' Alıntı:
mısır sıralarının üstünde geziyorsunuz. hava almasın diye herhalde bizde mısır ektikten sonra kızak çekiyoruz aynı görevi yapıyor .
Kızağın resmini çekipte siteye koyabilir misiniz.Merak ettim nasıl bakalım.
Aslında çiğnemeyi biz de yapıyoruz.