Ynt: 6300 M2 Köyün bitişiği yerimi tel örgüye almak istiyorum

Sağol Murat, ben İstanbul ' da psikolog olarak çalışıyorum. Sadece hafta sonunu ayırabiliyorum. Firma fiyatı çok yüksek olmazsa kendim yapmaya uğraşmam. Zamanım yok çünkü. Ama araştırıyorum kendim barz bir şekilde daha ucuza maledebileceksem yaparım. Amcam var amcaoğlu var yardımcı olabilecek gibi.demirciler_14 link=topic=57311.msg616760#msg616760 date=1343210572' Alıntı:Abi tel örgü işini kendin de yaparsın bence. Sonuçta delik açılıp beton direk dikeceksin. Zor olmasa gerek. Delikleri toprak burgusu ile açıp direkleri dik senin en fazla 1 haftanı alır. Dikenli tel gibi gerdirme derdin olmaz örgü telde.
İsmail arkadaşım sağol. 51 dönüm kalan yerimin 39 dönümünü bu sene arpa buğday ekeceğim yemlik. 12 dönümü de silajlık mısır. Küçükbaş para kazanmak için ideal görünüyor. Tek handikapı çoban sorunu. Onu halledebilsem hemen koyun başlarım. Sonra yapabilirsem besi hayvancılığı düşünürüm. Süt kendime kadar olsun bir de bakıcı ailenin çobanın yeme içmesi için. Uzaktan zor olur hatta olmaz diyenler var. Bu konuda eleştirileriniz varsa paylaşabilirsiniz Alınmam merak etmeyin. Hayvancılığı seviyorum doğayı seviyorum, ama 42 yaşında biri olarak biri 11 yaşında diğeri 10 yaşında 2 çocuk okutuyorum. Koleyde okusunlar istiyorum. Yabancı dil normal okullarda olmuyor. Kolej parasını çıkarmam gerek, para kazanmam gerek. Zevkle ve severek yaptığım bir işten para da kazanırsam ne ala bana. Allahıma şükür derim.ismail_17 link=topic=57311.msg616766#msg616766 date=1343211987' Alıntı:Öncelikle yaşıt olduğumuzu hatırlatmak isterim.Kendinde yapabilirsin tel çevirme işini .Koyun için kafesli tel iyi olur . Büyük baş besi işini önermem hele bu yaştan sonra kredi ödemeleri üzer seni hem elinde ete çevirecek ucuz yem ham maddesi olmayınca arpa yonca mısır küspe gibi pek karlı olacağını sanmam büyük başı sen koyunculuk yap orada rahat ve huzur içinde.
Ufuk kardeşim ben başlıyorum kısmetse. Kolayı bulunur her işin. Hafta sonu tarlamda badem ağacının altında uzandım 1-2 saat. toprağa yattım. nasıl mesut olduğumu anlatamam. oğlum da çiftlik istiyor, ben de çok istiyorum hanımdan izin çıktı böylece başlayabildim. Bismillah. Darısı senin ve diğer arkadaşların başına.ufukk link=topic=57311.msg616774#msg616774 date=1343215966' Alıntı:Yusuf abi , insanoğluna akıl sır erdirmek zor. Bende İstanbul ' da yaşıyorum ama benimde bir ayağım köyde sürekli. Köyde yaşadığımız dönemde okuyup güzel bir meslek sahibi olma derdindeydik , bunu başardık hamdolsun. Fakat bu seferde sürekli gözüm köyde , bir ayağım çiftçilikte ve hayvancılıkta , kopmak istemiyorum. Sende benzer durumlardasın. Nasıl bulacağız bu işlerin kolayını?