6537 sayılı kanun uygulamaları >> Yeni miras kanununa göre tarlalar nasıl paylaşılır 2021

6537 sayılı kanun uygulamaları >> Yeni miras kanununa göre tarlalar nasıl paylaşılır 2021

Tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi kanunu

"Yeni Miras kanununa göre tarım arazilerinin miras yoluyla bölünmesi ve tarım arazilerinin miras yoluyla intikal işlemleri miras bırakanın ölüm tarihine göre farklılık göstermektedir. Miras bırakan yani muris 15 Mayıs 2014 tarihinden önce ölmüşse mirasın paylaşımı eski mevzuata göre olmakta yani tarımsal araziler istenirse mirascı sayısı kadar hisselere bölünmekte ve hisseli tapu çıkarılabilmekte, yada arazilerin satış işlemi yapılacaksa arazilerin büyüklüklerine bakılmadan hissedarlar birbirlerine yada bir başkasına satış yapabilmektedir.Eğer Miras bırakan yani muris 15 Mayıs 2014 tarihinden sonra ölmüşse o zaman arazilerin satışı yada mirascıların arazileri kendi aralarında paylaşmaları belli şartlara bağlıdır. Eğer mirascılar mirasa konu arazileri satmak isterlerse ekonomik bütünlüğü olan arazilerin hepsini aynı anda satmalıdırlar.Elbirliği halinde mülkiyet olan parsellerde iştirakciler hisselerini birbirlerine devredebilirler.Ancak parseldeki iştirakciler hisselerini birbirlerine devrederken ekonomik bütünlüğü olan parsellerde bütün iştiracikler farklı parsellerdeki hisselerini her parselde farklı bir hissedara devredemezler.Mirascılar parselleri kendi aralarında paylaşmak isterler ise ekonomik bütünlüğü olmayan arazileri istedikleri gibi parsel parsel paylaşabilirler. Ancak ekonomik bütünlüğü olan arazilerin paylaşımında arazilerin bulunduğu ilçedeki yeter gelir arazi büyüklüğü baz alınarak ekonomik bütünlüğü olan arazilerin ya bir mirascıya yada yeter gelir arazi büyüklüğünün katları olarak şekilde birden fazla mirascıya devri yapılmalıdır. "

Son düzenleme:
Daha önceden yaptığım araştırmalarda miras konusunda 2 önemli değişiklik var eskiye nazaran;
1-Yeter gelirli arazi
2-Ehil mirasçı

Eğer bir muris (miras bırakan, vefat eden kişi) ilçede ki yeter gelir kabul edilen arazi miktarına erişemiyorsa, miras 1 kişiye kalıyor. O kişi de mahkeme tarafından puan tablosuyla belirlenen ehil mirasçı oluyor. Satışa çıkarıyor mahkeme ehil mirasçı düşük krediyle uzun vadeli olarak alıyor... Diğerlerinin hesabına yatıyor para. Parayı çekince hakkını devretmiş sayılıyor..

Her ilçenin yeter gelirli arazi miktarı değişik. Tarlaların bölünmemesi güzel ama birçok murisin her çocuğu için ayrı ayrı yeter gelirli tarım arazi bırakmayacağı düşünülürse, kardeşler arasında büyük problem olabilir ilerde..

Bilgi sahibi kişiler konu hakkında bilgi verirse sevinirim. Bende takipteyim.

Daha önceden yaptığım araştırmalarda miras konusunda 2 önemli değişiklik var eskiye nazaran;
1-Yeter gelirli arazi
2-Ehil mirasçı

Eğer bir muris (miras bırakan, vefat eden kişi) ilçede ki yeter gelir kabul edilen arazi miktarına erişemiyorsa, miras 1 kişiye kalıyor. O kişi de mahkeme tarafından puan tablosuyla belirlenen ehil mirasçı oluyor. Satışa çıkarıyor mahkeme ehil mirasçı düşük krediyle uzun vadeli olarak alıyor... Diğerlerinin hesabına yatıyor para. Parayı çekince hakkını devretmiş sayılıyor..

Her ilçenin yeter gelirli arazi miktarı değişik. Tarlaların bölünmemesi güzel ama birçok murisin her çocuğu için ayrı ayrı yeter gelirli tarım arazi bırakmayacağı düşünülürse, kardeşler arasında büyük problem olabilir ilerde..

Yazını düzeltme ihtiyacı duydum özür. Yerler satışa çıkmadan tarımsal gelir üzerinden EHİL mirasçı ya.

1-Yeter gelirli arazi
2-Ehil mirasçı

Merhaba zeytın liklerde bu konuya dahil mi acaba ...

Tamda bu gibi bir bolunme ile karsı karsıyayız ...

Diğer kardeşler babayi kandırdı ..
Tapuyu verecegım dediler vermediler..
Şuan hiisedarlar nasıl biir yol izlemelıyız hiç bir fikrim yok bir yanım vur gebert diyor diyer yanım Allah'ın dan bulsun diyor 🤔 .

Şuan kitlendim kaldım ...

Baba da bir sey demıyor . Oda haklı kandırıldıgına mı yansın..

Bir sekılde bır söyler yapmam gerekiyor ama ne 🤔 bu işlerden anlayan bir arkadaş yardımcı olabılir ise sevınırım.

Merhaba zeytın liklerde bu konuya dahil mi acaba ...

Tamda bu gibi bir bolunme ile karsı karsıyayız ...

Diğer kardeşler babayi kandırdı ..
Tapuyu verecegım dediler vermediler..
Şuan hiisedarlar nasıl biir yol izlemelıyız hiç bir fikrim yok bir yanım vur gebert diyor diyer yanım Allah'ın dan bulsun diyor 🤔 .

Şuan kitlendim kaldım ...

Baba da bir sey demıyor . Oda haklı kandırıldıgına mı yansın..

Bir sekılde bır söyler yapmam gerekiyor ama ne 🤔 bu işlerden anlayan bir arkadaş yardımcı olabılir ise sevınırım.
Abi sakin ol dünya malı için ahiretini yakmaya değmez. Elbet bir çözüm bulunur. Babanız onlara para karşılığı vermediyse hisseleri, işiniz kolay. Bunun bir davası vardı avukatlar bilir. Sahte satış yapıldığı için satış iptal oluyor bildiğim kadarıyla. Kardeşlerinizin elinde dekont yoksa satış için işiniz çözülür 👍

Abi sakin ol dünya malı için ahiretini yakmaya değmez. Elbet bir çözüm bulunur. Babanız onlara para karşılığı vermediyse hisseleri, işiniz kolay. Bunun bir davası vardı avukatlar bilir. Sahte satış yapıldığı için satış iptal oluyor bildiğim kadarıyla. Kardeşlerinizin elinde dekont yoksa satış için işiniz çözülür 👍
Dekont mekont yok söze güvenerek tamamen yapıldi
Evi satıyor parayi hiissedara veriyor onun karsılıgında tarlaları alıcagını soyluyor herkes kabul ediyor sonra iş tapuya gelınce vazgecıyor çeşitli bahaneler üretiyor bunun sonucunda da evin parasını peder geri alıyor ama iki sene zaman geciyor tabi Zarar büyük.... Bunu yapan da 50 senelik kardeşi .. zarar buyuk bu arazileri nasıl yapacağız bılmıyorum eger anlasılmaz ise ne onların alacagı durumu var ne bizim 3 5 liraya elaleme gitme gibi bir durumda mevcut .. bılmıyorum da şeytan durmadan dürtüyor

Evi satıyor parayi hiissedara veriyor onun karsılıgında tarlaları alıcagını soyluyor herkes kabul ediyor sonra iş tapuya gelınce vazgecıyor çeşitli bahaneler üretiyor bunun sonucunda da evin parasını peder geri alıyor ama iki sene zaman geciyor tabi Zarar büyük.... Bunu yapan da 50 senelik kardeşi .. zarar buyuk bu arazileri nasıl yapacağız bılmıyorum eger anlasılmaz ise ne onların alacagı durumu var ne bizim 3 5 liraya elaleme gitme gibi bir durumda mevcut .. bılmıyorum da şeytan durmadan dürtüyor

Elinde diğer hissedarlara parayı ne için verdiğine dair belge veya şahit varmı acaba. Varsa iyi olur. Yoksa da dava açılır yeminli ifadeye baş vurulabilir. Bu bir risktir. Çünkü yanlış yere yemin ettirirseniz konuyu Yargıtay bile bozmuYORMUŞ.

Vursanda onun hakkı çocuklarına, eşine geçecek size gelmeyecek ki hissesi. Yani sonuçta yine tarla satışa çıkacak. Boşu boşuna elinizi kana bulayacaksınız.

Aşağıdaki videoyu izleyin hisseli tarlaları, zeytinlikleri nasıl ayırabilirsiniz açıklayıcı

Elinde diğer hissedarlara parayı ne için verdiğine dair belge veya şahit varmı acaba. Varsa iyi olur. Yoksa da dava açılır yeminli ifadeye baş vurulabilir. Bu bir risktir. Çünkü yanlış yere yemin ettirirseniz konuyu Yargıtay bile bozmuYORMUŞ.
Yanlış yere yemın derken ? Orayı anlamadım ama para banka yolu ile teslim edilip 2 sene sonra geri alındı sanırım . Geri alındığı içinde hak iddia edemıyoruz sanırım..

Vursanda onun hakkı çocuklarına, eşine geçecek size gelmeyecek ki hissesi. Yani sonuçta yine tarla satışa çıkacak. Boşu boşuna elinizi kana bulayacaksınız.

Aşağıdaki videoyu izleyin hisseli tarlaları, zeytinlikleri nasıl ayırabilirsiniz açıklayıcı

Onun için değil söz verip sonra vazgectıgı ve dolandırdığı için parasından pulundan dolayı değil..

Yanlış yere yemın derken ? Orayı anlamadım ama para banka yolu ile teslim edilip 2 sene sonra geri alındı sanırım . Geri alındığı içinde hak iddia edemıyoruz sanırım..

Karşıki tarafı hakim karşısına çıkarıp durum böyleyken böyle oldu tapuya gidince cayınca zararımın tanzimini isteyebilir. Diye düşünüyorum. Ancak avukat filan değilim. Birde 30390sayılı toprak edindirme kanunu çıkardılar ne için çıktı bilmiyorum.

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt