7000 yıllık ata tohumu,(bilgi ve iletişim)


Bu bugdayın net özelliği net tane resmi tescili ekmeklik mi makarnalık mı yemlik mi resmi makamlardan bir bilgide yok 7000 bin yıllık olmasını kenara bıraktım zaten
tohum olarak makul miktar istenirse denenebilir
 

O basaklarda ortalama kac gram bugday var, metrekarede kac basak var. Yani verimi dekara ton ve/veya hektolitre olarak bilmek lazim fotograf yaniltir. Gordugun fotografta diyelim kirk dane var, ama onlarin toplam agirligi kac gram bilmek gerekir.

Deneme ekimini ikiye uce bolmek lazim, farkli oralarda gubre vererek denemek lazim, ezbere zor, elbette oncesinde toprak tahlili !!!
 

Tabloda 1000 tane agirliklari ceside gore 28 Ila 44 gram arasi goruluyor.
On basak alip elle bakip basak basi agirligi bulup metrekaredeki basak sayisini ogrenip hesap yapan az yanilir.
Tabloda ustte internet adresi var, Sungurlu ticaret borsasi galiba.
 

Resimler ve ekler

  • Screenshot_20220618-183512.png
    Screenshot_20220618-183512.png
    292.3 KB · Görüntüleme: 45

Umarım çok verimli bir tohumdur, bir başakta 196 dane var ama Kızıltan ustamın da söylediği gibi bunların bin dane ağırlığı 22 gram da olabilir 44 gram da, kardeşlenme kapasitesi düşük bir çeşit olabilir ki bu normal çeşitlere göre aynı verimi alacağımızı söyler çünkü düşük kardeşli de olsa bir başakta 150 civarı bile olsa dane olduğu zaman kendini diğer çeşitlerle aynı verime götürebiliyor. Onun haricinde kesinlikle denenmesi gereken bir çeşit. Ayrıca yıllardır bu ata tohumu bulunamamış,aşırı yüksek verim elde edilememiş. Şimdi bulunup üretilmesi ilginç geliyor,mutasyona uğramış bir buğday türü de olabilir. Trakkulüp üyelerinin deney sonuçlarını da merakla bekliyor olacağım.
 

Özkan Diyarbakır'dan arkadaşımız,
Bugün,bana ulaştı,
Trakkulüp ve diğer sosyal mecralarda destek olmamızı istedi,
Kendisi ile uzun bir konuşmamız oldu,
Anlaşılan tohum ve ilaç sektöründeki
Dostlarımız bayağı karalama kampanyası başlatmış,
Destek olacağız,bu hepimiz için bir görevdir.
Özkan isteyenlere 50 kğ'ye kadar gönderelim,(25 haziran hasat)
bu tüm ülke çiftçilerinin eline geçsin diyor,
Kendisi ile iletişime geçip,bilgi alıp, verebilirsiniz,
Detayları burada konuşalım.

Konya ili, Karapınar İlçesi, Hotamış Mahallesi Çiftçilerinden Ben DURMUŞ TÜRKER. Bu Tohumdan 50 Kilo İstiyorum...
Bu Yıl Ekimini Yapıp Çoğaltmam Lazım..
 

Özkan Diyarbakır'dan arkadaşımız,
Bugün,bana ulaştı,
Trakkulüp ve diğer sosyal mecralarda destek olmamızı istedi,
Kendisi ile uzun bir konuşmamız oldu,
Anlaşılan tohum ve ilaç sektöründeki
Dostlarımız bayağı karalama kampanyası başlatmış,
Destek olacağız,bu hepimiz için bir görevdir.
Özkan isteyenlere 50 kğ'ye kadar gönderelim,(25 haziran hasat)
bu tüm ülke çiftçilerinin eline geçsin diyor,
Kendisi ile iletişime geçip,bilgi alıp, verebilirsiniz,
Detayları burada konuşalım.

50 kg bana da yazar mısınız,nasıl temin edebilirim
Özkan Diyarbakır'dan arkadaşımız,
Bugün,bana ulaştı,
Trakkulüp ve diğer sosyal mecralarda destek olmamızı istedi,
Kendisi ile uzun bir konuşmamız oldu,
Anlaşılan tohum ve ilaç sektöründeki
Dostlarımız bayağı karalama kampanyası başlatmış,
Destek olacağız,bu hepimiz için bir görevdir.
Özkan isteyenlere 50 kğ'ye kadar gönderelim,(25 haziran hasat)
bu tüm ülke çiftçilerinin eline geçsin diyor,
Kendisi ile iletişime geçip,bilgi alıp, verebilirsiniz,
Detayları burada konuşalım.

 

Özkan Diyarbakır'dan arkadaşımız,
Bugün,bana ulaştı,
Trakkulüp ve diğer sosyal mecralarda destek olmamızı istedi,
Kendisi ile uzun bir konuşmamız oldu,
Anlaşılan tohum ve ilaç sektöründeki
Dostlarımız bayağı karalama kampanyası başlatmış,
Destek olacağız,bu hepimiz için bir görevdir.
Özkan isteyenlere 50 kğ'ye kadar gönderelim,(25 haziran hasat)
bu tüm ülke çiftçilerinin eline geçsin diyor,
Kendisi ile iletişime geçip,bilgi alıp, verebilirsiniz,
Detayları burada konuşalım.

Bende istiyorum
 

önemli olan, söylendiği gibi, yüksek verimlerin alınması....
şu aşamada, ödeme işi en kolay olanı...
kargo şirketlerine, kapıda teslimde, ödeme yapılır...

verimi ve buğdayın kalitesi çok önemli...
tane verimi, saman verimi, ota biçilmesi halinde, ot verimi çok önemli...
ot verimi hayvancılık bakımından çok önemli...
videolarda, oldukça boylu görünüyordu...

tarım araştırma enstitüleri ya da merkezleri, bu konuda araştırma yapıp,
çiftçilere bilgi vermeli...
 

Sevgili dostlar yazmayayım diyorum ama sene olmuş 2022 biz 7000 sene öncesinin tohumunu konuşuyoruz Allah aşkına 7000 yıl öncesinde Anadolu'da Mezopotamya da hangi medeniyet yaşıyormuş ben biraz araştırdım hititler Başkentide hattusas (Çorum)....!
Bahsedilen Buğday en son Kayseri (kültepe) de bulunmuştu ama ses Marmaris ve Diyarbakır'dan geldi ki Kayseri'de bulunan tohumun 7.000 yıllık olması mumkun değilmiş neden buradaki en eski yerleşim kaniş krallığı ve Milattan önce 2000. Yani en fazla 4.500 yıl geri gidilebilir bir tarih 7.000 yalan....!
Ve yine bilim adamları her hangi bir buğdayın 1'e 8.000 vermesi mümkün değil diyorlar .....!
Ayrıca bu kazılarda küp icerisinde herhangi bi tohum bulunmamış bulunsa dahi kömurlesmiş ve fosilleşmiş olduğundan labaratuar ortamında dahi çimlendirilmesi çok düşük bir olasılık.
Bilim ve ilimden şaşmayalım araştıralım öğrenelim deneyelim ama birde gerçekler var işte ah o gerçekler olmasa tanesini 20 TL den satıyor vicdansizlar.
Karar sizin tarihlerde bilimsel verilerde yukarıda ama illaki 1 e 800 veren 7.000 yıllık buğday alıp ekecegim diyen varsa buyursun
kimseyi zan altında bırakmadan sadece bilimsel veriler ışığında gerçekleri yazdım hepimiz isterizki en fazla verimli buğdayı ekelim ama ben ikna olmadım almamda ekmemde böyle bir buğday olsa kim neden niye satsınki....!
Umut fakirin ekmeği...
 

Sevgili dostlar yazmayayım diyorum ama sene olmuş 2022 biz 7000 sene öncesinin tohumunu konuşuyoruz Allah aşkına 7000 yıl öncesinde Anadolu'da Mezopotamya da hangi medeniyet yaşıyormuş ben biraz araştırdım hititler Başkentide hattusas (Çorum)....!
Bahsedilen Buğday en son Kayseri (kültepe) de bulunmuştu ama ses Marmaris ve Diyarbakır'dan geldi ki Kayseri'de bulunan tohumun 7.000 yıllık olması mumkun değilmiş neden buradaki en eski yerleşim kaniş krallığı ve Milattan önce 2000. Yani en fazla 4.500 yıl geri gidilebilir bir tarih 7.000 yalan....!
Ve yine bilim adamları her hangi bir buğdayın 1'e 8.000 vermesi mümkün değil diyorlar .....!
Ayrıca bu kazılarda küp icerisinde herhangi bi tohum bulunmamış bulunsa dahi kömurlesmiş ve fosilleşmiş olduğundan labaratuar ortamında dahi çimlendirilmesi çok düşük bir olasılık.
Bilim ve ilimden şaşmayalım araştıralım öğrenelim deneyelim ama birde gerçekler var işte ah o gerçekler olmasa tanesini 20 TL den satıyor vicdansizlar.
Karar sizin tarihlerde bilimsel verilerde yukarıda ama illaki 1 e 800 veren 7.000 yıllık buğday alıp ekecegim diyen varsa buyursun
kimseyi zan altında bırakmadan sadece bilimsel veriler ışığında gerçekleri yazdım hepimiz isterizki en fazla verimli buğdayı ekelim ama ben ikna olmadım almamda ekmemde böyle bir buğday olsa kim neden niye satsınki....!
Umut fakirin ekmeği...
Haklısın,
Hem fiyatı normal olmalı,
Hemde kapıda ödemeli olmalı,
Aksi halde yaramaz.
Madem bir iyilik edecekler,
Hakkıyla yapsınlar.
Herkes malına,cebine sahip olsun.
 

Sevgili dostlar yazmayayım diyorum ama sene olmuş 2022 biz 7000 sene öncesinin tohumunu konuşuyoruz Allah aşkına 7000 yıl öncesinde Anadolu'da Mezopotamya da hangi medeniyet yaşıyormuş ben biraz araştırdım hititler Başkentide hattusas (Çorum)....!
Bahsedilen Buğday en son Kayseri (kültepe) de bulunmuştu ama ses Marmaris ve Diyarbakır'dan geldi ki Kayseri'de bulunan tohumun 7.000 yıllık olması mumkun değilmiş neden buradaki en eski yerleşim kaniş krallığı ve Milattan önce 2000. Yani en fazla 4.500 yıl geri gidilebilir bir tarih 7.000 yalan....!
Ve yine bilim adamları her hangi bir buğdayın 1'e 8.000 vermesi mümkün değil diyorlar .....!
Ayrıca bu kazılarda küp icerisinde herhangi bi tohum bulunmamış bulunsa dahi kömurlesmiş ve fosilleşmiş olduğundan labaratuar ortamında dahi çimlendirilmesi çok düşük bir olasılık.
Bilim ve ilimden şaşmayalım araştıralım öğrenelim deneyelim ama birde gerçekler var işte ah o gerçekler olmasa tanesini 20 TL den satıyor vicdansizlar.
Karar sizin tarihlerde bilimsel verilerde yukarıda ama illaki 1 e 800 veren 7.000 yıllık buğday alıp ekecegim diyen varsa buyursun
kimseyi zan altında bırakmadan sadece bilimsel veriler ışığında gerçekleri yazdım hepimiz isterizki en fazla verimli buğdayı ekelim ama ben ikna olmadım almamda ekmemde böyle bir buğday olsa kim neden niye satsınki....!
Umut fakirin ekmeği...
Birzamanlar cok oldu bu projeler. Devekusu ciftligi, salyangoz yetistirme, et icin tavsan, tug icin tavsan, kurk icin tavsan, yilan zehiri ciftligi, akrep ciftligi... Ne ararsan sonunda yapabilen bir kisi kalmistir belki. Bu bugday da o listeye eklenir gibi geliyor.
 

Çiftçilerimizin Dikkatine
"7 BİN YILLIK TOHUM YALANI"

Tohum Sanayicileri ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB), buğday ve tohumculukla ilgili oluşan bazı algılarla ilgili kamuoyunu bilgilendirme amacıyla, bilim insanlarıyla birlikte toplantı düzenledi. Toplantıya TSÜAB Başkanı Yıldıray Gençer, Prof. Dr. S. Ahmet Bağcı, Prof. Dr. Fahri Altay, Prof. Dr. Hamit Köksel ile TSÜAB Başkan Yrd. Ökkeş Yıldırım, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hanifi Sarı, Yönetim Kurulu Üyesi Yekta Atalay ve TSÜAB Sekretaryası katıldı.

Yıldıray Gençer;

"Bildiğiniz gibi ülkemizde herkesin çok iyi bildiği ve konuştuğu iki konu var; futbol ve tarım. Tarımın içerisinde de Tohum.
Geçtiğimiz günlerde sosyal mecralarda, yazılı ve görsel basında karşımıza “7 bin yıllık buğday” diye bir haber çıktı. Habere göre kazı çalışmalarında bir küpte tohum bulunmuş, tohumlar 7 bin yıllık imiş, her başakta 250 dane tutmuş, bir ekmişler bin almışlar. Bakın bunu yapanlar dolandırıcıdır. Bir tohumun 7 bin yıl canlı kalması mümkün değildir. Tohumlar gen bankalarında bile çeşitlere göre en fazla 20 yıl saklanabilir. Sonrasında tazelemek gerekir. Bunlar tamamen yalan haberler. Bu kişiler ilgiyi üzerine topladıktan sonra internet üzerinden bir tane buğdayı 20 liraya pazarlamaya kalkıyorlar. Ata tohumu diyerek insanların duygularını harekete geçirip insanları resmen dolandırıyorlar."

Prof. Dr. Fahri Altay;

“Tohum tarımın temel girdisidir ve canlı bir varlıktır. Canlılığını sürdürebilmek için enerji harcar. Ve belli süre geçtikten sonra sadece kömür kalır. Kazılarda bulunan tohumlar karbonlaşmıştır, saf kömürdür ve canlı değildir. 7 bin yıllık tohumdan yeni bir ürün elde etmek mümkün değildir. Tohumlar, özel koşullarda korunan gen bankalarında bile yaklaşık 20 yıl süre hayatta kalabilir. Bu kazılarda mezarlarda bulunduğu iddia edilen buğdaylar bizim önümüze 1980’li yıllarda çıktı. Ardından yıllar içerisinde defalarca gündeme geldi. Ancak bahsettiğimiz gibi konunun bir gerçeklik payı yoktur."

Prof. Dr. Ahmet Bağcı;

“Ata tohumu yanlış bir ifadedir. Sosyal medyada oldukça sık kullanılmaktadır. Özellikle de tüketicilerin kafası karıştırılmaktadır. Yerel tohum ya da köy popülasyonu kavramları ise doğru karşılıktır.
Tarımı gelişmiş hiçbir ülke bu konuları konuşmuyor. Bizlerde de yerel çeşitler var, bunlar kullanılarak yeni çeşitler geliştirdik. Buğdaya bizler kefiliz, buğdayımız doğaldır. Türkiye’nin tamamında yerel tohumların kullanıldığını düşünürseniz yıllık 18 milyon ton olan buğday rekoltesini, 3-4 milyon tona kadar düşürürsünüz. Sonra aradaki 17 milyon tonu nereden alacağız? Bilim insanları ülkemizin geleceği için yüksek verimli ve kaliteli çeşitler ıslah ederken bu konuları tekrar gündeme taşımak gereksizdir. Sorgulanması gereken ise bizler teknolojiye yeni neler kattık. Kıyaslanması gereken de Hollanda ne yaptı Amerika ne yaptı olmalıdır. Bu ülkelerin hangisi köy popülasyonu dediğimiz yerel çeşitlerle üretim yapıyor? Sizce onlar bilmiyor mu bunu? Bizi bilerek ya da bilmeyerek çıkmaz sokağa saptırmak istiyorlar”

Prof. Dr. Hamit Köksel;

“Islah yapmanın günah olduğunu iddia eden Profesörlerin glütensiz buğday neden ıslah etmiyorsunuz ben size yardım edeyim diye birbirine zıt iki açıklaması var. Islah yapmak günahsa glütensiz buğdayı nasıl ıslah edecekler?
Anadolu coğrafyası buğdayın anavatanıdır. Göbeklitepe’den beri burada buğday yetiştirilmiş ve işlenmiş. Ancak son 100 yılda tüm dünyada teknoloji de gelişti. Şimdi kavuzlu buğdaylardan siyezlerden söz ediliyor. Siyez buğdayını tam buğday olarak öğütüp ekmek yapmaya kalksanız kavuz ağzınızı keser, çiğneyemeyeceğiniz yiyemeyeceğiniz şekilde olur. Bu tür kavuzlu buğdayların kavuzunun çıkartılması gerek bu ayrı bir işlemdir, değirmenlerdeki ipek elekler bu buğdayları öğütmek için de uygun değildir. Bu buğdaylar teknolojik olarak ne değirmenciliğe ne ekmek ne de makarna sanayine uygun değildir. Ata tohumu ile ülkeyi doyuracağım dediğiniz zaman doyuramazsınız. Türkiye’de teknoloji de bilgi de var. Ancak bilim adamları ile bunları tartışmak yerine konu küpte bulunan bir buğdayla ülkeyi kalkındırmaya geliyor. Böyle bir şey yok. Ben Sibirya’da Rusya için buğday araştırması yapıyorum. Biz yüksek besin değerlerine sahip olan mavi, siyah renkli buğdaylar yerine maalesef atadan dededen kalma konuları tartışıyoruz”

 

Benzer Konular


Son Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt