750 fıat yakıt tüketimi

Ynt: 750 fıat yakıt tüketimi

Holland link=topic=17946.msg163551#msg163551 date=1236783851' Alıntı:
maşallah, yaşına göre oldukça temiz temiz görünüyo traktör.
Evet dışarıdan bakınca öyle görünüyorda, delidolunun dediği gibi makyajda yapılmış olabilir,önemli olan iç durumu;
Ya arkadaşlar bu resimlere çok dikkatlice baktıgınızda,eger blokta çatlak vs. olsa anlaşılabilirmi? Birde bu gözle inceleseniz?
En başta söylemiştim.Bu traktör dogu anadoludan gelmiş.Malum soguk bir bölge.

Temiz duruyor.Yıkanmış paklanmış elbet.30 senelik traktörden de sıfır görünümü beklenmez.Al arkadaşım götür ustana göster dolaş bütün vitesleri kullanarak bir deneme turu at.Radyatörün önüne gazeteyi kapat ısındımı çabuk belli olur blok çatlağı patlağı.Yağ yakmıyorsa al derim bence

monblan link=topic=17946.msg163548#msg163548 date=1236783711' Alıntı:
Evet bu yaştaki (1974) bir traktör için oldukça abartılı temiz bir görünümü var diyorsun herhalde.Öyle demi. ' ' Her zaman orjinal derim ben ' ' sözünü pek anlıyamadım.Yani bu traktör orjinal fıat 750 degil demek istedin galiba,dogrumu?
Aslına bakarsanız bu temiz görünümden bende kuşkulanmadım dersem yalan olur.Görünüşe göre yıkanmış temizlenmiş kaportası boyanmış oldugu her halinden belli.Tabi iç durumu motorun durmunu bilmiyoruz.Patlak çatlak veya daha degişik masraflı bir arızası varmı yokmu tabii bende bimiyorum.Teşekkürler
ewet orginal tevsiye edişim yani motorun orginal boyası,bu motor adamı kuşkulandırır her haliyle motorun orginal boyasıyla götürr galeriye 15 milyar werir,sen dersin daha çok para etsin die boyatır götürrürsün 10 milyar dio adam ama karar senin sen bi baktır patlağı çatlağı warmı bi baktır iyisi al derim kardeş karar senin :::::::

masseysuper90 link=topic=17946.msg163596#msg163596 date=1236789785' Alıntı:
Temiz duruyor.Yıkanmış paklanmış elbet.30 senelik traktörden de sıfır görünümü beklenmez.Al arkadaşım götür ustana göster dolaş bütün vitesleri kullanarak bir deneme turu at.Radyatörün önüne gazeteyi kapat ısındımı çabuk belli olur blok çatlağı patlağı.Yağ yakmıyorsa al derim bence
Sayın masseysuper;
Bu söylediğiniz radyatörün önüne gazete kagıdı ile kapattıgımızda ,dışardan gelecek soguk havanın radyatöre yapacagı sogutma etkisini ortadan kaldıracak.Bu durumda motor kendi normal sogutma sistemi ile suyunu sogutacaktır. Buraya kadar anladım.Ancak ' ' ısındıgında çabuk belli olur blok çatlagı patlagı ' ' sözünüzün altını biraz doldururmusunuz.İşte burasını anlamadım.Yani diyelimki
gazete ile önünü kapattık,dolaştık ,motor ısındı; işte bundan sonrası ne olursa veya ne gibi işaret emare ve belirtiler çıkarsa biz blokta çatlak oldugunu anlamış olalım.
Eger blokta çatlak varsa, dışarıya motor yagı gözle görülecek oranda akarmı? Motorun sesinde bir degişiklimi olur? Çekişimi düşer? Motorda sarsıntı  titreme vs. olurmu?
Birde bu yag yakma durumu nasıl anlaşılır? Birazda ondan bahsedersen memnun olurum. Teşekkür ederim.

' ' ısındıgında çabuk belli olur blok çatlagı patlagı ' ' sözünüzün altını biraz doldururmusunuz. '' biliyorsan sen yazda okuyalım sözün altını birazda sen doldur.............

arkadaşım döküm olan bir bloktan söz ediyoruz hiçbir kaynakçı orijinal gibi kaynatamaz sonuçta o kaynağın yapıldığı yerden suyu atar.
Blok neden çatlar moturu soğutmakla görevli suyun su kanallarında kalıp donmasından çatlar.Traktörlerin bazısı sulu gömlek bazısı kuru gömlektir.Pistonların kenarında dolanır su.Yağ akmasına gelince o çatlağın nerde olduğuna bağlı ama suyu %100 atar.Döküm genleşecek soğuyacak genleşecek soğuyacak ve o kaynak açılacak açıldığı zamanda suyu atar
umarım yararlı olmuştur

Ne diyeyim size bilmemki,her egitimciyim diyen insan okudugunu böyle anlarsa vay halimize.
Yazının tümünü bir bütün halinda okundugunda sizin düşündüğünüz gibi bir anlam çıkarmak yani ' ' hem bilmiyorsun soru soruyorsun hemde bilğiçlik yapıp iddia ediyorsun,o zaman sen bildiklerini yazda bu sözün altını doldur bana sormana ne hacet var ' ' diyorsun.
Halbuki ben (blok çatlaması) olayını anlamanın ayrıntılarını daha edraflıca ve detaylı yazmanı rica etmiştim.Ve çok eminimki bunu sizde böyle okudunuz ve anladınız.Zira aynı yazınızda konuyu ayrıntılı bir biçimde anlatmış olmanız benim sordugum soruyu nasıl anladıgınızı gösteriyor.Demekki yanlış bir anlam ifade eden bir soru şekli degilmiş. ' O halde ' ' biliyorsan sen yazda okuyalım sözün altını birazda sen doldur............. ' ' biçimindeki cümleyi hangi maksatla söylediğini anlayabilmiş degilim.Anladıgım tek şey olaylara ve insanlara önyargılı bakmanız.Bir söz vardır sizde bilirsiniz. ' ' Öküz altında,buzagı aramak ' ' Sakın yanlış anlamayın ben size böyle bir şey demek istemiyorum.Malum burası açık bir platform.Belkide yüzlerce insan bu yazılanları okuyor ve takip ediyor ben olmasamda bir başkası böyle düşünebilir.İnsanın kendi davranışı ile söylediği söz çelişkiye düşmemeli hem benim söylemek istediğimi anlıyacaksın ve ona göre cevap yazacaksın hemde yazıya başka anlam yükleyip nüktedan bir uslupla espri yaptıgını sanacaksın.
Teşekkür ederim.

masseysuper90 link=topic=17946.msg163613#msg163613 date=1236793121' Alıntı:
' ' ısındıgında çabuk belli olur blok çatlagı patlagı ' ' sözünüzün altını biraz doldururmusunuz. '' biliyorsan sen yazda okuyalım sözün altını birazda sen doldur.............

arkadaşım döküm olan bir bloktan söz ediyoruz hiçbir kaynakçı orijinal gibi kaynatamaz sonuçta o kaynağın yapıldığı yerden suyu atar.
Blok neden çatlar moturu soğutmakla görevli suyun su kanallarında kalıp donmasından çatlar.Traktörlerin bazısı sulu gömlek bazısı kuru gömlektir.Pistonların kenarında dolanır su.Yağ akmasına gelince o çatlağın nerde olduğuna bağlı ama suyu %100 atar.Döküm genleşecek soğuyacak genleşecek soğuyacak ve o kaynak açılacak açıldığı zamanda suyu atar
umarım yararlı olmuştur

değrli arkadaşım moblan arkadaş gayet kibar ve düzgün şekilde bir bilgi edinmek için bir soru sormuş sanırım yanlış anladınız... gerginliğe gerek yok ... lütfen bu konu çığrından çıkmasın ...

arkadaşın merak ettiği konun altını birazda ben doldurayım hatta cevabınızda yanlış bulduğum bir iki noktaya değineyim istedim ... bloktan su atacak sizinde bunu görecek kadar bir çatlak varsa eğer zaten bunu anlamak için bir test yapmaya gerek olduğunu sanmıyorum ... velevkide belli olmayacak çok ufak bir çatlakta ise ki bunun motorun ısındığında sızıntı yapacağını düşünelim bu durumda ise olacak sızıntının gözle görülür şekilde sıvı olacağını sanmıyorum ... tabiki bu benim şahsi fikrimdir ... hatta blok kanallarındaki suya ulaşıp sızdıracak kadar bir çatlak varsa eğer motor soğuksada sıcaksada sızdırma yapar vede bu gözle görülebilir ... satan kişi üzerini boyasa dahi motor ilk çalıştığından kısa bir süre sonra görlür olması için motorun titreşimi yeterlidir ...

sanırım banada kızmazsınız.... konuya girdiğim için ... macım hem arkadaşa bir fikir vermek hemde olası bir gerginliği önlemekti ....

hekese saygılar ...

Yok önemli değil herkes bildiği kadar bir şeyler yazıyor buraya.Önemli olan paylaşmak kuru kuruya tartışmak değil.2 yanlış hiçbir zaman 1 doğru etmez.Kimsenin kimseye neden bilmiyorsun demeye hakkı yok.Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp bence.
Kullandığın malın özelliklerini bileceksin ve bilgiçlik yapmayacaksın sonuçta bir kaç üye hariç hiç kimse Makina Mühendisi ya Motor Ustası değil
Tartışmaktan öte teknik bilgi paylaşımı yapmak lazım bu sitede .Ben bunun için burdayım tartışmakla hiç bir yere varılmaz.o TRAKTÖR ONU ÇEKER Mİ ÇEKMEZ Mİ ŞU NEDEN PAHALI BU NEDEN UCUZ GİBİ KONULAR beni sıkıyor açıkcası.
Kullandığı traktörün özelliğini bilmiyor sonrada benimki onu çeker benimki ondan az yakar edebiyatı yapıyor .
Yazdığım cevapların çoğunda eleştirel olmamaya çalışıyorum ama ister istemez yanlışı görüncede eleştiri yapıyorum.
Bir sürü traktör sitesi var yabancı kaynaklı girin bakın okuyun öğrenin birkaç site ismi vereyim orda aranan bütün traktörlerin özllikleri var

konedata.net
annatefka.com
tractordata.com

isteyen arkadaşlar ingilizce bilmelerine gerek yok google zaten çevirisini yapıyor sitenin oraya girer enine boyuna araştırır karşılaştırır.

Bizde 640 fiat var dik bi rampadan balya indirirken 1. vitesten attı nedendir?

Bızde 1975 model 640 var yakıtı az Allah ' a sükùr şimdiye kadar bitek hidroliklerine para harcadık 750 yı bilmen ama 780 çok yakar kardeş...