8,5 Saattir rahmet yağıyor...

Ynt: 8,5 Saattir rahmet yağıyor...

arpayı ektim.95 dekar. aydan hanım orjinal anaç tohum tigem degil.özel
buğday ekt. 6 dekar ukrayna
10 dekar aldane ektim yarı kaldı 13 dekar daha ekecegim.
bügün bitirdim yagmuru bekliyorum.hayırlısı ne ise o olsun.yaratan bilir her şey onun

biz pancarda son 50dönüme girdik pancar çok susumış bugün yağmurlamayı çalıştırdık 3er saat suladık :D yağmur bi başladı yavaş yavaş yağıyor hayırlısı artık keşke sulamasaydık sıkıntı olabilir :)

bizim köy çamurdan geçilmiyor 2 km uzaktaki köylerde toz uçuyo sanki burda gök delindi boşaldı gitti

vale link=topic=47231.msg452449#msg452449 date=1318178345' Alıntı:
sergide üzüm ve çekirdek vardı suyun içinde yüzüyor.

bu iyi olmadı işte.ben geçmişte çekirdeği ıslamıştım iyi bilirim.yarı fiyatına zor verdim.

vale link=topic=47231.msg452449#msg452449 date=1318178345' Alıntı:
sergide üzüm ve çekirdek vardı suyun içinde yüzüyor.
abi geçmiş olsun ya :( bizimde pamuklar ıslandı açmışlardı başlamaya.ilaçta atmıştık yaprak dökücü+açtırıcı

bizim orda su basmadık yer kalmadı benim mısırlar bi defada sulanmış oldu artık mısırları biçtikten sonra ekim var

bütün zarar gören arkadaşlara geçmiş olsun.

birkaç arkadaşın slajlık mısırları vardı.evelsi gün uyardım dinlemediler.slaj bir haftadan önce olmaz.ekimin 15 inde mercan ayazı olur.mısır o ayazı yedi mi aniden kurur.slajı sıkışmaz.yapraklar kavuz olur slaj esnasına uçar.verimde azalmış olur.

TT 55 link=topic=47231.msg452529#msg452529 date=1318187970' Alıntı:
bütün zarar gören arkadaşlara geçmiş olsun.

birkaç arkadaşın slajlık mısırları vardı.evelsi gün uyardım dinlemediler.slaj bir haftadan önce olmaz.ekimin 15 inde mercan ayazı olur.mısır o ayazı yedi mi aniden kurur.slajı sıkışmaz.yapraklar kavuz olur slaj esnasına uçar.verimde azalmış olur.
Ali abi Geçen sene tam 15 ekim de soğuk vurmuştu mısır a bu sene yine mısır var ve dediğin tarihe 5 gün var yine aynı durumumu yaşayacağız ya :S :(

TT 55 link=topic=47231.msg452510#msg452510 date=1318187250' Alıntı:
bu iyi olmadı işte.ben geçmişte çekirdeği ıslamıştım iyi bilirim.yarı fiyatına zor verdim.
üstünü yağmur yğmadan örtmüştük ama yağmur aşırı yağınca tarlada su göllendi
Chn_Ozce link=topic=47231.msg452513#msg452513 date=1318187381' Alıntı:
abi geçmiş olsun ya :( bizimde pamuklar ıslandı açmışlardı başlamaya.ilaçta atmıştık yaprak dökücü+açtırıcı
sağol cihan sanada geçmiş olsun sizin pamuklar kurur bari. nasılsa daha dalında birgün ğüneş yeter herhalde . pamuk ıslanınca değişime uğruyormu .mesela çekirdek lekeleniyor .para etmiyo .üzümde simsiyah oluyor .bizim çerezlik üzüm rakılık üzüm oluyor fiyatı düşüyor

slaja güneş açınça başlıyacağız zaten çoğunu biçmiştik tahminin 10 dönüm bişey kaldı ama tanelikler var daha
çekirdek olayını duymuştum yağmur yedimi işi yaramıyomuş

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt