PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
ACIL DESTEKTERMIK SANTRALE HAYIR
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ilkertetik" data-source="post: 1198480" data-attributes="member: 47737"><p>Almanya, nın tarım ülkesi olduğunu biliyoruz. Tarımda yüksek verimleri olduğunuda biliyoruz. Peki bugun almanyanın %40 elektrik ihtiyacını termik santralden karşıladığınıda biliyormuyuz?</p><p></p><p>Peki ya şunu biliyormuyuz! O çok büyük naaralar atan almanya 2009 dan 2013 e kadar termik santraller kapanacak, güneş ve rüzgar enerjisi ne dönecek dedi.</p><p>Fakat japonyadaki nükleer enerjinin durdurulamayacak kadar kötü oldugunu görünce termikler yerine nükleerleri azalttı ve termik santralleri revize edildi.</p><p></p><p>Peki, 2009 da ilk kapanacak listesinde bulunan münihin şehir merkezinde 1879 da kurulan santral vardı. Girin bakın araştırın bugun o santral kapanmadı aksine yenilediler ve dagolgazla çalışır hale getirdiler. Elektrik ucuzken birde açığa çıkan sıcak havayı suyu şehri ısıtmaya kullandılar. Yaklaşık 120 yıllık santralleri olan avrupada tarımla ilgili çok bi şikayet görmedim.</p><p></p><p>İşin aksi nedense hala termik santrallere yatırım yapılıyor olması. Tek problemleri artık sömürü yaptıkları ülkelerin kömür rezervleri ve kendi rezervleri artık tükenmek üzere ve kalitesiz oldugu için dogal gaza geçilmrye başladılar.</p><p></p><p>Kimse yanlış anlamasın ben yapılsın yada yapılmasın demiyorum kimseyide savunmam. Ama ülkenin ihtiyacı var. Termiğe hayır, nükleere hayır, tamam alternatif ler var güneş enerjisi mesela, rüzgar enerjisi mesela, ama bunlar sürekliliği olan şeyler değil. Hem dışa bağımlı olmayalım naraları atıp hemde ona karşı buna karşı olmakta ayrı bi dert.</p><p></p><p>Gönül isterdiki, düz ovalara değilde daha çok dağlık ve tarımın az olduğu yerlere yapılması, bunun içinde elimizden geleni yaparız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ilkertetik, post: 1198480, member: 47737"] Almanya, nın tarım ülkesi olduğunu biliyoruz. Tarımda yüksek verimleri olduğunuda biliyoruz. Peki bugun almanyanın %40 elektrik ihtiyacını termik santralden karşıladığınıda biliyormuyuz? Peki ya şunu biliyormuyuz! O çok büyük naaralar atan almanya 2009 dan 2013 e kadar termik santraller kapanacak, güneş ve rüzgar enerjisi ne dönecek dedi. Fakat japonyadaki nükleer enerjinin durdurulamayacak kadar kötü oldugunu görünce termikler yerine nükleerleri azalttı ve termik santralleri revize edildi. Peki, 2009 da ilk kapanacak listesinde bulunan münihin şehir merkezinde 1879 da kurulan santral vardı. Girin bakın araştırın bugun o santral kapanmadı aksine yenilediler ve dagolgazla çalışır hale getirdiler. Elektrik ucuzken birde açığa çıkan sıcak havayı suyu şehri ısıtmaya kullandılar. Yaklaşık 120 yıllık santralleri olan avrupada tarımla ilgili çok bi şikayet görmedim. İşin aksi nedense hala termik santrallere yatırım yapılıyor olması. Tek problemleri artık sömürü yaptıkları ülkelerin kömür rezervleri ve kendi rezervleri artık tükenmek üzere ve kalitesiz oldugu için dogal gaza geçilmrye başladılar. Kimse yanlış anlamasın ben yapılsın yada yapılmasın demiyorum kimseyide savunmam. Ama ülkenin ihtiyacı var. Termiğe hayır, nükleere hayır, tamam alternatif ler var güneş enerjisi mesela, rüzgar enerjisi mesela, ama bunlar sürekliliği olan şeyler değil. Hem dışa bağımlı olmayalım naraları atıp hemde ona karşı buna karşı olmakta ayrı bi dert. Gönül isterdiki, düz ovalara değilde daha çok dağlık ve tarımın az olduğu yerlere yapılması, bunun içinde elimizden geleni yaparız. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
ACIL DESTEKTERMIK SANTRALE HAYIR
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt