Adana Tropikal Meyveler ile Tanışıyor

Adana bölgesinde avokado, mango, pitaya gibi tropikal meyvelerin deneme alanları artıyor. Sebep olarak da zorda kalan çiftçinin katma değerli ürün arayışı belirtiliyor.


Adana'da ilk kez 2017'de Kozan'da 11, Yüreğir'de 56 dekarda başlayan avokado ekim alanı, 2020'de 528 dekara çıktı. 2021 yılında 1000 dekarı geçmesi varsayılıyor. Mango ise geçen sene 50 dekarlık bir alanda ilk defa ekildi.

Üretici Rıdvan Timurtaş:
Şu an tanesi 5 lira. Bir ağaçtan 200 tane aldığınız zaman ağaç başı 1000 lira gelir ortaya çıkar. Avokadoda büyük bir pasta var. Yüzlerce firma bizim diktiğimiz kadar dikerse dahi bu pastadan herkese düşen dilim, bir muz, limon üretiminden daha fazla gelir bırakır. Onun için biz de avokadoyu tercih ettik, bu işe girdik."

1614792781093.png
 

Benzer Konular