al sana munktel muzaffer aga )))

Ynt: al sana munktel muzaffer aga )))

'Thames trader yol ver bilader' gibi bi şey vardı vaktiyle, Thamesler aslen kamyon olsa gerek... kamyon motoru var yani üstünde.

UÖZKAN.77 link=topic=68575.msg781687#msg781687 date=1380898522' Alıntı:
'Thames trader yol ver bilader' gibi bi şey vardı vaktiyle, Thamesler aslen kamyon olsa gerek... kamyon motoru var yani üstünde.

aynen öyle thames kamyon motoru var..hangi model bilmem mbabama sormak lazım..25 tonluk derdi 10tekermiş galiba o model..tesadüf sıfır denkgeldi işte attık ozaman.. :)

ne laflar vardı beee
' ' krupp ta ses manda fites ' '
' ' kuzu kurdun yol fordun ' '
' ' alacan fort olacan lort ' '
' ' thames trader yol ver birader ' '
şimdi ne anlatsakda millete şehir efsanesi gelir..çok genç(benden küçükler)zannediyordurki biz yokkende bu yollar böyleydi...b türkiyenin yükünü bunlar çekdi..thames..doç(burunlular vardı şaseli 10 teker)bedford,krupp.steyr.hele o magirus otobüsler gür gür gür dedimi 6 kmden duyulurdu bee..v8 hava soğutmalı..fan sesinden uyuyamazdık zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s steyr kamyonda bi ilginçti be abi yan yan otururlardı çünkü direksiyon yan dururdu zuha-*-s ne kadar gülsekte çok hizmet etti bunlar..çoookk gariban ekmek yedi hemde dedimya millete şehir efsanesi 90ların başında bile berfordlar yarım burun thamesler çalışırdı..

UÖZKAN.77 link=topic=68575.msg781703#msg781703 date=1380900387' Alıntı:
O tarihlerde 10 teker biraz zor gibi... 6 teker olabilir...

88 de ahmet vardı sarayönlü vefat etti 88 de onun vardı..bizim evi yaparken taş çekerdei garibim bi akis kesti ankaramı kalmadı aramadık..istanbulmu..bulamadı kaynak üstüne kaynak artık..o o n tekerdi damperli..

Bunlara bi de 'hepsi motor bu zetor'u ekle :)

Çektik sabah ezanıyla mal meydanına önünde kepçe 100 kişi toplandı başına öğleye kadar hergelen soruyo bu ne, ne malı, kepçemi traktör mü artık yorulduk 'bu ne' diyene kısa öz 'hepsi motor bu zetor'

UÖZKAN.77 link=topic=68575.msg781707#msg781707 date=1380900957' Alıntı:
Bunlara bi de 'hepsi motor bu zetor'u ekle :)

Çektik sabah ezanıyla mal meydanına önünde kepçe 100 kişi toplandı başına öğleye kadar hergelen soruyo bu ne, ne malı, kepçemi traktör mü artık yorulduk 'bu ne' diyene kısa öz 'hepsi motor bu zetor'

zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s zuha-*-s
alemsin abi yaaa..

Konu iyice sapacak ama demeden gecemiyecem... şu eski makinalarda-traktörlerde olan ASALET bu yeni yetmelerde yok, yada ben iyice yaşlandım.

Herhalde el emeği göz nuru samimiyet olduğundan eski makinalar-otolar...vs hep daha asil duruyo gibi... dedemin MF 175 bile eski tanıdık bi arkadaş gibi geliyo gözüme... nerde eski bi makina görsem durur incelerim.

Bu turbo kapitalizm ne asalet bıraktı ne bişe, makinalardan vazgeçtik insanımıza, neslimize bişey olmasa!

GENÇ EYMIRLİ link=topic=68575.msg781716#msg781716 date=1380902438' Alıntı:
güzel pay. Teşekkürler& orjinal hidrolik direksiyonmu

piston hariç gerisi orjinal..piston ikici pistonu rewer marka..ilki yağ tortulanmış patlamış..ben tarihtim o zamana :)

UÖZKAN.77 link=topic=68575.msg781719#msg781719 date=1380902622' Alıntı:
Tam olarak yaş ve saat alalım...

saat 1400 felan motor genç daha..66 model 68den beri bizde..bu üstündeki 3.motor ilki orjinaldi..çokçalışmış o 3 rektefeden sonra değişmiş..2.si de orjinal oda 7-8000satte tam rektefe derken blok çatlatmış ben askerdeydim komple motor yaptılardı ozaman.2004de..sonrada o motor grin-*-s grin-*-s grin-*-s grin-*-s kol çıkardı grin-*-s grin-*-s grin-*-s hemde benim elimde dv-*-s kes-*-*- kdöc-*-* esiy-*- esiy-*- esiy-*- snip-*-s kız-*-* çar-*-s sop-*-sa sop-*-sa tabi normal olarak..neyse bu motoruda ne atacaz ne atacaz derken şimdiki john deere bayisi şakiroğulları o yıllarda sandık içi motor ticaretide yaprlardı onlar da denk geldi bize attık..şimdilik iyi bakalım ama 5400cc olunca azcık yakıyo..azcıkk oyn-*a oyn-*a oyn-*a

zekhes link=topic=68575.msg781728#msg781728 date=1380903763' Alıntı:
saat 1400 felan motor genç daha..66 model 68den beri bizde..bu üstündeki 3.motor ilki orjinaldi..çokçalışmış o 3 rektefeden sonra değişmiş..2.si de orjinal oda 7-800satte tam rektefe derken blok çatlatmış ben askerdeydim komple motor yaptılardı ozaman.2004de..sonrada o motor grin-*-s grin-*-s grin-*-s grin-*-s kol çıkardı grin-*-s grin-*-s grin-*-s hemde benim elimde dv-*-s kes-*-*- kdöc-*-* esiy-*- esiy-*- esiy-*- snip-*-s kız-*-* çar-*-s sop-*-sa sop-*-sa tabi normal olarak..neyse bu motoruda ne atatca ne atacaz derken şimdiki john deere bayisi şakiroğulları o yıllarda sandık içi motor ticaretide yaprlardı onlar da denk geldi bize attık..şimdilik iyi bakalım ama 5400cc olunca azcık yakıyo..azcıkk oyn-*a oyn-*a oyn-*a
zuha-*-s ;D zuha-*-s ;D zuha-*-s

R.çiftçi link=topic=68575.msg782032#msg782032 date=1380974376' Alıntı:
Gerçekten nostaljik bir paylaşım olmuş, elinize sağlık, valtra bunun torunu oluyor artık.

evet abi öyle oluyor..ama tesis farklı munktel ve bolinder iki ayrı finlandiya markası..tarihte birleşip ortak valmet diye bi marka kuruyorlar..valmet munkteldende bolinderdende fazla tutulunca munktell b.volvo ya satılıyor..bizim 470ler isveçte volvo tesislerinde üretilmiş(61den sonrası)..finlandiyadaki valmet zaman içinde valtra adını almış..yani esas şimdiki valtralar tam bolinder torunu..bizim kiler az melez sayılır..