ALDANE BUĞDAYI

arkadaşlar aldane aldım.10 dekar ekecegim ama 30 dekara çıkarayım diyorum.eken varmı.verimi nasıl.kuarklık verimi nasıl.
saygılar

Ynt: ALDANE BUĞDAYI

atom karınca link=topic=47061.msg449985#msg449985 date=1317587668' Alıntı:
fena sayılmaz eğik başaklı kısa boylu bir buğday tipi geçen sene ekmiştik güzel verirmi var. :D
soguga kuraga nasil gardas. hastaliklarla arasi nasil..bizim oraya cok ürün veren degil dayaniklisi lazim biliyosun...bi denesekmi acaba bundanda biraz.

kısa boylu yapragı geniş başak kısımları eğri olan bugdaylar genelde güzel olur bende aldımda sadece bahceye deneme amaclı numunelik olarak ekecegim birkac tane çeşidim var ekecegim

tohumu bir dostumdan buldum.elinde var.TMO %15 prim vermiş klitesinden dolayı.aldım kusursuz bir tohum görünümünde.yozgatta.2-3 ton satabilirim dedi.

satocan58 link=topic=47061.msg449986#msg449986 date=1317588036' Alıntı:
soguga kuraga nasil gardas. hastaliklarla arasi nasil..bizim oraya cok ürün veren degil dayaniklisi lazim biliyosun...bi denesekmi acaba bundanda biraz.
bence aldanenin yerine sönmez 2001 yada enolayı dene. :)

ektim arkadaşlar yarı kaldı.zaman ve yagmurdan dolayı.25 dekar ekecegim 15 dekarı kaldı.
yorumlarınıza teşekürler

aaabuzer link=topic=47061.msg450369#msg450369 date=1317709470' Alıntı:
çok verimli ve dayanıklı buğdaydır.edirne tarımsal araştırmanın buğdayı yani bizim çeşidimiz
soğuk ve kurağa dayanımı nasıl.çankırı bölgesinde yetişirmi.kışlar biraz soğuk olr bizde.tabi yazlarıda biraz kurak.uyarmı bize.kuru koşullarda dönüme(1000m kare) kaç kg. veriyor.

bilmiyorum ilk ekecegim.ama yozgattda bir arkdaşımdan aldım.çok verimli güzel dedi.araştırdım iyi.arkadaş tohum satıyor ama bilmiyorum araştır.