Anız bozma hakkında

Merhaba değerli abilerim kardeşlerim.Bayram sonrası okudugum sehre gidecegim icin tarlalı erkenden sürmeye başladım.Lakin olmayan tarlaları yarisi sürüldü yarısı duruyor.Kimileride tarla hastalanir urun dusuk olur tarzi seyler söylediler.Bir sorun olur mu?

Bugunlerde anız dip patlatan veya çizel gibi aletlerle sürülür sebebide topragın havalanması ve su toplaması dır pulluk la bugunden sürmek yerine bugday tarımı icin soylüyorum 4. ayda sürüp otlanmaya baslayınca da vanvey gibi benzeri aletlerle otları parcalayıp kültüvatörle devam edip mibzelrle ekim yapmak.en uygunu diye düsünüyorum hem.maliyet azalır hemde gereksis uygulama.olmaz yani bence gerek yok pullukla bugunden sürmeye ama burdaki tecrübeli arkadaslarımız daha iyi bilir

Bu gün köy kahvesinde otururken dikkat ettimde 7 li çizel ile geçen de var pulluk ile geçende var disk tiller ile geçenler
Çayır biçme ile geçip otunu alıp sürenlerde var yani herkes değişik metodlar uyguluyan çiftçiler var.

Bugunlerde anız dip patlatan veya çizel gibi aletlerle sürülür sebebide topragın havalanması ve su toplaması dır pulluk la bugunden sürmek yerine bugday tarımı icin soylüyorum 4. ayda sürüp otlanmaya baslayınca da vanvey gibi benzeri aletlerle otları parcalayıp kültüvatörle devam edip mibzelrle ekim yapmak.en uygunu diye düsünüyorum hem.maliyet azalır hemde gereksis uygulama.olmaz yani bence gerek yok pullukla bugunden sürmeye ama burdaki tecrübeli arkadaslarımız daha iyi bilir
4. ayda ektigin bugdayi nezaman biceceksin bir yanlisin yokmu

4 .ayda vanveyle yabancı ot varsa sürülür benzeri aletlerle tohum yatagı hazırlama devam edilip mibzerledd ekilir derken ekim ayında mibzerle ekilir demek istemistim kusura bakma.yanlıs anlamalara sebeb vermisim

Her sene arpayı biçer biçmez pullukla sürerim tarlayı.4 ay yanar havalanır sonra kazayağı çeker ekerim.Sürekli buğday arpa ekilen yerlere inanılmaz faydası var...Hem tavında oldğu için tezekte çıkarmaz ikinci işte kolaylık sağlar..

Bence. çayır biçme makinam olsa anızlarda 1 metre yeşil ot var biçip bağlayıp ot balyası yapardım.sonra da güzelce pulluk ile sürerdim.