anız sürmek

Yeri derin sürmekmi iyidir yoksa otu çevirecek kadarmı sürmek gerekir.
Birde yeri yazın kurakta mı yorksa sonbaharda (bizim burada kasım üstü sürmek derler) sürmekmi daha iyidir.

Ynt: anız sürmek

vala bn sırf anız sürmek için 4 çeker motora 3 lü aldım.anızı ne kadar kapatırsan o kadar iyidir.bizde yağmurlar yağdıkdan sonra sürmeye başlarız.

anızları biz her yıl harmandan sonra kesin süreriz
harman bittiği gün pulluğu takacam inşl.
köklü otları geriletiyor toprak yanıyor toprak havalanıyor ayna boyu sür bence

Aslında herşeyin fazlası zarardır. Ayçiçek ekecek isen 20 cm derinlikte sürmek yeterlidir . Biz yerleri yazdan sürmeyiz daha çok eylül ayında sürüyoruz ardından kışöncesi kazayağı ile karıştırıyoruz. Böylece tarla ot yapmıyor . Ver kibriti yansın anızlar :D Tarla ot yapmaz hehe

trmilitary link=topic=33237.msg287090#msg287090 date=1280581046' Alıntı:
Aslında herşeyin fazlası zarardır. Ayçiçek ekecek isen 20 cm derinlikte sürmek yeterlidir . Biz yerleri yazdan sürmeyiz daha çok eylül ayında sürüyoruz ardından kışöncesi kazayağı ile karıştırıyoruz. Böylece tarla ot yapmıyor . Ver kibriti yansın anızlar :D Tarla ot yapmaz hehe
hıı görüm ondan sonra seni.hakim amca ben mahsumum :D

ekin ßiçildkten sonra 7li çizelle ilk karıstırırız.daha snra ekim-kasım ayında 3lü derin sürüm yapıyorz kı ot ßüyümesin.

kRnbL_59 link=topic=33237.msg287094#msg287094 date=1280582913' Alıntı:
ekin ßiçildkten sonra 7li çizelle ilk karıstırırız.daha snra ekim-kasım ayında 3lü derin sürüm yapıyorz kı ot ßüyümesin.
ben de bu sene aynısını yapacağım şimdi yerleri yedili çektim ekim ve kasım arası sürmeyi düşünüyorum 4-5 senedir yazın sürüyoruz yerleri sonra bide yedili çekiyoruz ama genede ottan kurtaramıyoruz yerleri busene de böyle deniyecem bakalım nasıl olacak

Arkadaşım anızların yanma taraftar olsamda ben yakmıyorum ki anızları hakimle işim olsun :D Gündendiler biçildikten sonra adamın biri bi veriyo kibriti koca mera duman oluyo :D Kötümü yapıyor hayır hersene aynı hikaye , bundan güzelimi var :D

dogrusunu ıstıyorsan hasat sonrası tavı kacırmadan surmek.. ama malıyetlı bıraz.. dıgerı ıse kasım yagmuru ıle surmek .. derın..sonra ılk yaz tıller kazayaklı..aysan cek ek..