Ynt: ankara ve civarı için esperia yada odeska eken var mı?
bende bu yı iki çeşit buğday dan birisini ekmeyi planlıyorum ankara dan değil de bu civardan nevşehir den bilgi vermek istedim kendi köyümde komşum geçen yıl esperia ekti kuru da dekardan 800 kg aldığını söyledi ama 2013 de yağış çok iyi verimler her çeşitte yüksekti,bu sene ise esperia ve odeska iki çeşidi de ekti,esperia bu yıl 200 kg verim verdi don dan ve kuraklıktan etkilendi dedi, odeska ise dekardan 450 kg verim verdi don ve kuraklıktan etkilenmedi dedi benim odeskayı görme fırsatım oldu gayet güzel bitkisi vardı,gübre olarak ise tabana 25 kg dap atmış üst gübresini tek seferde 25 kg üre atmış ilaç ile birlikte toros un 20+20+20+ME toz gübresini eritip atmış 2 çeşiti de un fabrikasına vermiş esperia nın değerleri un kalitesi açısından odeska dan daha iyi çıkmış esperia yı 850 krş dan vermiş odeska ya ise 780 krş vermiş,komşu iki köyden sulu ve kuru yerden çıkan odeska nın da değerleri düşük çıkmış un fabrikaları odeskayı bisküvilik olarak nitelendiriyorlarmış,benim bunları duyunca iyice kafam karıştı daha karar veremedim hangi çeşiti ekeceğime