PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Anket - Gübresiz Ekim ?..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="toztoprak" data-source="post: 1412209" data-attributes="member: 59451"><p>Ben hep yazıyorum aslında son zamanlarda bunu, kazandırmayan iş yapılmaz...</p><p></p><p>Fakat çevremdede gördüğüm başka iş bilmediğinden hep bir arayış, yok bu sene şunu ekeceğim olmadı bu sene şu para edecek vs.. hep hayal...</p><p></p><p>Halbuki yapılacak en son iş.</p><p></p><p> masraf et emek harca sermaye bağla ama ne kazanacağın belli değil, başka hiçbir meslekde olmayan bir durum bu...ne kazanacağını bilmeden yapılan bir iş...</p><p></p><p>bunları uzun yıllar önce demişti bir tanıdığım, anlam verememiştim, fakat şimdi görüyorumki çok haklı, tabi onlar üreticiliği bırakıp başka iş kollarına atılmış bunu rahatlıkla söyleyebiliyorlardı, görmeyen bilmeyen söylediklerini anlamakta zorlanırdı o zamanlar, dikkatli olsan bile ne uzarsın ne kısalırsın, ancak yıllar sonra katettiğin mesafe bağladığın sermaye emeğe değmez, aynı sermaye aynı emek başka iş kolunda çok uzun zaman almaz belirli noktaya gelir hayatında yapamadığın başka şeyleride yapma fırsatın olur, işte bunu görememek yanlışın en başı...</p><p></p><p> zaten ikdisat teorileride üreticiyi tarımı sadece toplumun karnını doyuran yani yiyecek ihtiyacını karşılayan bir sektör olarak hesap yapar, görmüyormusunuz toplum fakir alım gücü yok ödü patlıyor yiyecek fiyatı artarsa ne yaparız telaşı hiç bitmiyor, oysa üretici kazanmamış zarar etmediyse bunu büyük başarıymış gibi çıkıp böbürlenerek anlatıyorlar ahkam kesiyorlar, zarar eden üretici yok diyorlar, bu durum değişmez, doğal olarak değişemez.</p><p></p><p>Kazandırmayan iş yapılmaz, ama tabi zarar etmemeyide kazanç olarak görmeyi alışkanlık haline getirmişlere kazandırmayan kelimesinin anlamını tarif etmek zor..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="toztoprak, post: 1412209, member: 59451"] Ben hep yazıyorum aslında son zamanlarda bunu, kazandırmayan iş yapılmaz... Fakat çevremdede gördüğüm başka iş bilmediğinden hep bir arayış, yok bu sene şunu ekeceğim olmadı bu sene şu para edecek vs.. hep hayal... Halbuki yapılacak en son iş. masraf et emek harca sermaye bağla ama ne kazanacağın belli değil, başka hiçbir meslekde olmayan bir durum bu...ne kazanacağını bilmeden yapılan bir iş... bunları uzun yıllar önce demişti bir tanıdığım, anlam verememiştim, fakat şimdi görüyorumki çok haklı, tabi onlar üreticiliği bırakıp başka iş kollarına atılmış bunu rahatlıkla söyleyebiliyorlardı, görmeyen bilmeyen söylediklerini anlamakta zorlanırdı o zamanlar, dikkatli olsan bile ne uzarsın ne kısalırsın, ancak yıllar sonra katettiğin mesafe bağladığın sermaye emeğe değmez, aynı sermaye aynı emek başka iş kolunda çok uzun zaman almaz belirli noktaya gelir hayatında yapamadığın başka şeyleride yapma fırsatın olur, işte bunu görememek yanlışın en başı... zaten ikdisat teorileride üreticiyi tarımı sadece toplumun karnını doyuran yani yiyecek ihtiyacını karşılayan bir sektör olarak hesap yapar, görmüyormusunuz toplum fakir alım gücü yok ödü patlıyor yiyecek fiyatı artarsa ne yaparız telaşı hiç bitmiyor, oysa üretici kazanmamış zarar etmediyse bunu büyük başarıymış gibi çıkıp böbürlenerek anlatıyorlar ahkam kesiyorlar, zarar eden üretici yok diyorlar, bu durum değişmez, doğal olarak değişemez. Kazandırmayan iş yapılmaz, ama tabi zarar etmemeyide kazanç olarak görmeyi alışkanlık haline getirmişlere kazandırmayan kelimesinin anlamını tarif etmek zor.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Anket - Gübresiz Ekim ?..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt