PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Anket - Gübresiz Ekim ?..
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="selcuk43" data-source="post: 1412251" data-attributes="member: 80948"><p>O dönemin 20 30 bin lirası da o paraya denk geliyordu.Çiftçilik ve üretim sektöründe rakipleri hükümet bu durumda.Sen diyorsun ki küçül ayağını yorganına göre uzat.Ama adamın 100 dönüm yeri var ne yapsın ? 3 traktörü var 60 ineği var bu ne yapması gerekiyor ? Bu da mı kayısı kurutsun ? Sizin anlattıklarınız aynı tarım bakanının anlattıklarıyla aynı.Aslında kazanıyor da çiftçi kafasını kullanmıyor doğru kafasını kullanmıyor da başka anlamda kullanmıyor.Bir ülke de bu herhangi zengin fakir ülke olabilir.Kendi ekonomisini kendi içerisinde % olarak çevirebilmeli.Bunu afrikanın en ücra devletlerinde bile görebilirsiniz.Ama biz bu işi yapamıyoruz.Yaşım gereği önce ki hükümetleri bilmiyorum ama bu hükümet ne tarım da ne de üretim de bunu başaramıyor.Sanayii ve organize sanayii söylemeyin bana oraları herkesten daha iyi bilirim.Bir ülkenin sanayiisi güçlüyse önce yetişmiş personellerine bakılır.Örnek Almanya,Japonya gibi.Bizde durum farklı her sene işkur üzerinden 200 300 kişi emeklilik sigorta primleri yatırılmadan çalıştırılıyor 10 fabrika arasında değişmeli olarak il ya da ilçeler de mekik dokuyorlar.Eskiden neredeyse her köyde mandıra vardı.Ve köylü öyle bir durumdaydı ki mandıradan gelecek süt parası ile ev geçindirmeye çalışmıyordu.Demek ki o zamanlar Süt ve yem paritesi yeterliydi.Şimdi mandıra çiftçiye 3.70 tl den süt parası da verse kazanamıyacak bu adamlar.Eğer ürünlerinizi işleyin diyorsan orada iş daha fazla iş gücü,pazarlama,paketleme yapmak zorundasınız.Ve böyle bir tesisiniz yoksa kuru kayısıyı da tüccarın insafıyla bırakırsınız.Durum değişmeyecek.Bu çiftçi bu üreticiler 100 koyuyorsa 250 300 alması gerekiyor.Yeter değil yetmez kazanıcak ki daha çok yapıcak.O daha çok yapılanı devlet olarak ihracat yaparsın.Ama napılıyor çiftçi üretiyor ürünü maliyeti 1000 lira daha tarladayken dışarıdan ithal gelicek diyorlar 1100 lira paraya alıyorlar.Ama tüketici ekmeği zamlı üretici unu zamlı alıyor nerede planlama ? Yabancı yatırımcı nasıl gelicek bu ülkeye ? Sana yabancı yatırımcı geldi bende 1 milyon dolar para var bana Türkiye de tarım ya da inşaat sektöründe fizibilite raporu ver dese veremezsin.Çünkü demir ya da mazotun ücretini sende kestiremezsin.O yüzden bırak yabancı yatırımcıyı adam 6 milyon tl ye tarlalarını satıp kolay para peşine düşmüş en azından yorulmam diyor</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="selcuk43, post: 1412251, member: 80948"] O dönemin 20 30 bin lirası da o paraya denk geliyordu.Çiftçilik ve üretim sektöründe rakipleri hükümet bu durumda.Sen diyorsun ki küçül ayağını yorganına göre uzat.Ama adamın 100 dönüm yeri var ne yapsın ? 3 traktörü var 60 ineği var bu ne yapması gerekiyor ? Bu da mı kayısı kurutsun ? Sizin anlattıklarınız aynı tarım bakanının anlattıklarıyla aynı.Aslında kazanıyor da çiftçi kafasını kullanmıyor doğru kafasını kullanmıyor da başka anlamda kullanmıyor.Bir ülke de bu herhangi zengin fakir ülke olabilir.Kendi ekonomisini kendi içerisinde % olarak çevirebilmeli.Bunu afrikanın en ücra devletlerinde bile görebilirsiniz.Ama biz bu işi yapamıyoruz.Yaşım gereği önce ki hükümetleri bilmiyorum ama bu hükümet ne tarım da ne de üretim de bunu başaramıyor.Sanayii ve organize sanayii söylemeyin bana oraları herkesten daha iyi bilirim.Bir ülkenin sanayiisi güçlüyse önce yetişmiş personellerine bakılır.Örnek Almanya,Japonya gibi.Bizde durum farklı her sene işkur üzerinden 200 300 kişi emeklilik sigorta primleri yatırılmadan çalıştırılıyor 10 fabrika arasında değişmeli olarak il ya da ilçeler de mekik dokuyorlar.Eskiden neredeyse her köyde mandıra vardı.Ve köylü öyle bir durumdaydı ki mandıradan gelecek süt parası ile ev geçindirmeye çalışmıyordu.Demek ki o zamanlar Süt ve yem paritesi yeterliydi.Şimdi mandıra çiftçiye 3.70 tl den süt parası da verse kazanamıyacak bu adamlar.Eğer ürünlerinizi işleyin diyorsan orada iş daha fazla iş gücü,pazarlama,paketleme yapmak zorundasınız.Ve böyle bir tesisiniz yoksa kuru kayısıyı da tüccarın insafıyla bırakırsınız.Durum değişmeyecek.Bu çiftçi bu üreticiler 100 koyuyorsa 250 300 alması gerekiyor.Yeter değil yetmez kazanıcak ki daha çok yapıcak.O daha çok yapılanı devlet olarak ihracat yaparsın.Ama napılıyor çiftçi üretiyor ürünü maliyeti 1000 lira daha tarladayken dışarıdan ithal gelicek diyorlar 1100 lira paraya alıyorlar.Ama tüketici ekmeği zamlı üretici unu zamlı alıyor nerede planlama ? Yabancı yatırımcı nasıl gelicek bu ülkeye ? Sana yabancı yatırımcı geldi bende 1 milyon dolar para var bana Türkiye de tarım ya da inşaat sektöründe fizibilite raporu ver dese veremezsin.Çünkü demir ya da mazotun ücretini sende kestiremezsin.O yüzden bırak yabancı yatırımcıyı adam 6 milyon tl ye tarlalarını satıp kolay para peşine düşmüş en azından yorulmam diyor [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Anket - Gübresiz Ekim ?..
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt