Ynt: Antalya/Demre-Köşkerler Köyü Domates Seralarım'dan Bi Kaç Kare
tavaslı_okan link=topic=60533.msg709575#msg709575 date=1361902849' Alıntı:
ben daha karar vermedim nerden alacağımı.... bide bu arılar normal arılar gibi olmuyo demi mesela mildiyo ilacından filan ölürler mi???
arılar için her ilacın belli bir süresi var örneğin deltharin,jetsis,decis,agrimec ve benzeri ilaçlar yaptığın zaman en az 1-2 gün kapatıp bahçeden çıkartacaksın kovanları zaten bahçede kullanım için çok seçeneğin yok 'biobest' kullanıcaksın yada 'koppert' firmasından diğer firmalar sadece sebzede kullanım için arı üretiyorlar bildiğim kadarıyla ben serada 2 ayda bir değiştiriyorum çünkü kraliçe arıları ölüyor ve kovan çalışmayıp ölüyor tamamen yavrulatıp çoğaltma imkanın yok normal kovanlar gibi
http://www.koppert.com.tr/yazi.php?id=33&sayfa=meyve-urunleri işte koppert firmasının ürettiği arıların kullanıldığı meyveler daha detaylı bilgi alman için görüşmelisin bir yetkili ile
rocky link=topic=60533.msg709583#msg709583 date=1361903185' Alıntı:
Bereketli olsun bilader. Sel felaketinden zarar fazla yoktur inşallah :S Şuan iyi güzel herşey maşallah.
teşekkürler bilader

seralarımda sel zararı yok çok şükür fakat nar bahçemde 50 ağacım kayıp o kadarda olur milletin zararının yanında hiç bişey

evet artık düzeldi aralık-ocak döneminde bayağı bi bozulmuştu soğuklardan ve karakış etkisinden dolayı