Aramızda çiftçiliği bırakmayı düşünen var mı ?

Ynt: Aramızda çiftçiliği bırakmayı düşünen var mı ?

Geçen sene icar yerleri bıraktık , sadece birinci derecede bir yakınımızın az yerleri var , onlarıda hatır gönül işinden işliyoruz. Yoksa onlarda çoktan bırakacağız. Bundan birkaç sene kendi yerlerimiz kadar hatta bir ara dahada çok yer işliyor ve iyi kazandığımız seneler olmuştu. Son birkaç yıldır verimler pek uygun olmadı. Hayvanlar olmasa , brader ve ben dışarıda çılşmasak iş yürümeyecek ve dönmeyecek gibi duruyor.
Hayvancılığı bırakan etrafımızdaki insanların çoğu tarla satıp anca çeviriyorlar işi.

arpa bugday göstermeli yapıyon pancar ekiyon işçi içine........ gidiyo mazot 430 gübre 1350 nasıl dayanılır bu işe Allah tüm çifçilere yardım etsin bu arada bankaya borç 100 kaat gelde çık işin içinden istesende brakamıyon baba malı ayakta duracak illa yosa adamın kemiğine tükürürler

ben yeni başlamaya karar verdim 200 bin lira kadar yatırım yapıcam hic bir şeyim yok koyde 50 donum sulu ve krac arazi var .ev traktor ve ekipmana 200 bini harcıyacağım oap*-s amacım para kazanmak değil.ölene kadar köyde yaşamak emekli maaşı yeter herhalde. uyy-*s

biz düşünmüyoruz ama çevremide insanlar artık bu işi iş olarak bile görmüyorlar çoğu zarar diyorlar zaten yeni yetişenlerde hiç yok desek olur....

nisanda yaz gelir buraya anca ısınırız ..
arazi bol buralarda ama nisanda yağmurlardan fırsat bulup ekemezsen kalır geçte ektinmi ürün iyi olmaz güz ise erkenden davranıp hasat etmek gerekir yoksa ekimde falan kar yağar nasip kar altında kalır ne diyim ne anlatayım..
ben yılmış bir çiftçiyim önümüzdeki yıllara çocuklarımıda kendimide buradan kurtarmayı düşünüyorum nasipse eğer..
3-4 ay yaz olan bir yerde tarımla uğraşmak ne kadar mantıklı siz karar verin:)

çiftçiliği bırakmak biziminisiyatifimiz de değil ki zorla bıraktıracak lar tarım da girdiler her yıl yükseliyo fiyatlar aşağıya gidiyor ne yapsın ufak çiftçi işini yürütemez biz buğday ve ayçiçek üreticisiyiz ben üç yıl önce ki fiyatın altında sattım bu yıl ürünü nasıl olacak bu iş aynen bakkallar la alış veriş merkezlerinin işine döndü fırat pen trakyanın tarım arazilerinin yarısını satın aldı hepimiz yakın tarihte onoların çiftliklerinde ırgat olacaz benden söylemesi trakyada birmilyon dekara ulaşmış fıratpen in aldığı arazi miktarı arkadaşlar

arkadaşlar gelecek tarımda tabi teknolojiye ayak uydurmak kaydıyla.. :)
mesela sulama masraflarınızı 0 ' a indirecek bir makina çok yakında piyasaya çıkacak desem düşünceniz ne olur :)

RaYiHaN link=topic=64648.msg892171#msg892171 date=1400586083' Alıntı:
mesela sulama masraflarınızı 0 ' a indirecek bir makina çok yakında piyasaya çıkacak desem düşünceniz ne olur :)
iy ihoş demişsinde sıfıra inse sulama masrafı illaki güzel olurda
sulama masrafını sıfıra indirecek makina kaç bin yada kaç yüz bin tl acaba birde ondan bahsetseniz :)
yani bu işin sıfır masrafla yapılması imkansız
sıfır insan gücü deseniz belki daha mantıklı olur :)

YAVUZ_13 link=topic=64648.msg892174#msg892174 date=1400586785' Alıntı:
iy ihoş demişsinde sıfıra inse sulama masrafı illaki güzel olurda
sulama masrafını sıfıra indirecek makina kaç bin yada kaç yüz bin tl acaba birde ondan bahsetseniz :)
yani bu işin sıfır masrafla yapılması imkansız
sıfır insan gücü deseniz belki daha mantıklı olur :)
Hocam makinanın satış fiyatı ortalama 25.000 tl civarı olması bekleniyor.Buda en küçük modeli.
elektrik mazot güneş enerjisi vs istemiyor. (çiftçilerin desteklemelerden faydalanabilmesi için üzerinde küçük bir güneş enerji paneli olacak devlet % 50 hibe desteği veriyor) şu an üzerinde 1450 devirlik santrafüjü olan bu makinanın zaman için daha büyük modelleri yapılacak. makina test aşamasını geçti.. 6 metreden derin olmayan su seviyesinden ve kanallardan saatte 30 ton su basılabiliyor. (su kaynağında hava vs yoksa) üretim izni iso belgeleri vs konusunda çalışmalara başlandı. bahsettiğim santrafüjle makina kendi kaybettiği enerjiyi kendisi karşılayabiliyor. daha ilerleyen seviyelerde herhangi bir güç harcamadan 5.5 kw elektrik üretebilen bir makina haline getirilecek.. buda derin kuyum var dalgıç kullanıyorum diyenlere ideal. :)

RaYiHaN link=topic=64648.msg892221#msg892221 date=1400596143' Alıntı:
daha ilerleyen seviyelerde herhangi bir güç harcamadan 5.5 kw elektrik üretebilen bir makina haline getirilecek..

ekmeden cikan bugday tohumu da olacak mi ?

Hocam makinanın satış fiyatı ortalama 25.000 tl civarı olması bekleniyor.Buda en küçük modeli.
elektrik mazot güneş enerjisi vs istemiyor. (çiftçilerin desteklemelerden faydalanabilmesi için üzerinde küçük bir güneş enerji paneli olacak devlet % 50 hibe desteği veriyor) şu an üzerinde 1450 devirlik santrafüjü olan bu makinanın zaman için daha büyük modelleri yapılacak. makina test aşamasını geçti.. 6 metreden derin olmayan su seviyesinden ve kanallardan saatte 30 ton su basılabiliyor. (su kaynağında hava vs yoksa) üretim izni iso belgeleri vs konusunda çalışmalara başlandı. bahsettiğim santrafüjle makina kendi kaybettiği enerjiyi kendisi karşılayabiliyor. daha ilerleyen seviyelerde herhangi bir güç harcamadan 5.5 kw elektrik üretebilen bir makina haline getirilecek.. buda derin kuyum var dalgıç kullanıyorum diyenlere ideal. :)
ozaman sizi tebrik ederim
hayırlı olsun çiftçi kardeşlerimize

RaYiHaN link=topic=64648.msg892171#msg892171 date=1400586083' Alıntı:

Diyarbakirlilar bu durumda soyle der..(Umarim Yanlis anlamazsiniz..)

Kardes sen kesin dogru diyonda sana diyen yalan soylemis..:)

Enerji yoktan var olmaz vardan da yok olmaz. Makineyi görmedik bilmiyoruz ama enerji olmadan çalışamaz.Bırak su basmayı sürtünme için bile enerji gerekli. Sürtünmeyi dünyada sıfıra indiren teknoloji henüz yok. Mevcut sistemlere göre az enerji harcıyor diyorsanız eyvallah yapılabilir ama enerji harcamıyor derseniz kimse dikkate bile almaz.

Hatırlar mısınız bilmem google dedeye de sorabilirsiniz Emişli Memiş projesi vardı bi ara. Ne oldu ona ??

Bu arada söylediklerimi sakın şahsi algılamayın

cem.ispir link=topic=64648.msg892263#msg892263 date=1400603806' Alıntı:
ekmeden cikan bugday tohumu da olacak mi ?
Hz. Meryem annemizin hz. İsa a.s a hamile kalış hikayesini biliyorsak çok da zor değil hocam.

omeryucel link=topic=64648.msg892278#msg892278 date=1400604732' Alıntı:
Enerji yoktan var olmaz vardan da yok olmaz. Makineyi görmedik bilmiyoruz ama enerji olmadan çalışamaz.Bırak su basmayı sürtünme için bile enerji gerekli. Sürtünmeyi dünyada sıfıra indiren teknoloji henüz yok. Mevcut sistemlere göre az enerji harcıyor diyorsanız eyvallah yapılabilir ama enerji harcamıyor derseniz kimse dikkate bile almaz.

Hatırlar mısınız bilmem google dedeye de sorabilirsiniz Emişli Memiş projesi vardı bi ara. Ne oldu ona ??

Bu arada söylediklerimi sakın şahsi algılamayın
haklısın hocam makinanın ilk kalkış hızını alması için 2 akü müz var.. olay kalkıştan sonra gerçekleşiyor.. devrini alan makina aynı anda 2 kasnak aracılığıyla şarj dinamosu ve santrifüjü çeviriyor. yaptığı şarjın yeterli olması (ki yeterli) santrifüjün çevrilmesini bize + olarak getiriyor.
videolarını vs zamanı geldiğinde paylaşacağım. son 25 gündür makinanın testi ile uğraştık. ufak tefek sorunlar (giderilemeyecek türden değil)
var onlarda halledilecek.
Osman Musaogullari link=topic=64648.msg892270#msg892270 date=1400604220' Alıntı:
Diyarbakirlilar bu durumda soyle der..(Umarim Yanlis anlamazsiniz..)

Kardes sen kesin dogru diyonda sana diyen yalan soylemis..:)
hep böyle kandırılmışız hocam ... :)
bak bu amcam şu an amerikada.. :)
trilyon dolarlık proje desem yalan olmaz.
link yazamadığım için sadece youtube com / dan sonrasını yazıyorum. watch?v=KzUXyInQW7Q

bekar arkadaşlar sözüm size çiftçiliği hiçbirimiz bırakmayı düşünmüyoruz ama nasıl evlenceğiz köye kızlar gelmek istemiyor çiftçiliği bu yüzden buralarda gençler yapamıyor acaba sizin orda durumlar nasıl?

hastarım037 link=topic=64648.msg892388#msg892388 date=1400615936' Alıntı:
bekar arkadaşlar sözüm size çiftçiliği hiçbirimiz bırakmayı düşünmüyoruz ama nasıl evlenceğiz köye kızlar gelmek istemiyor çiftçiliği bu yüzden buralarda gençler yapamıyor acaba sizin orda durumlar nasıl?
Bizim burada da durumun sizinkinden pek farkı yok.Iki tane dayım var biri 40 digeri 36 yaşında sırf köyde çiftçilik yaptıkları için evlenemiyorlar.