Aramızda çiftçiliği bırakmayı düşünen var mı ?

Ynt: Aramızda çiftçiliği bırakmayı düşünen var mı ?

hastarım037 link=topic=64648.msg892388#msg892388 date=1400615936' Alıntı:
bekar arkadaşlar sözüm size çiftçiliği hiçbirimiz bırakmayı düşünmüyoruz ama nasıl evlenceğiz köye kızlar gelmek istemiyor çiftçiliği bu yüzden buralarda gençler yapamıyor acaba sizin orda durumlar nasıl?
aynen bende bekarım yaş 33 oldu ama malesef bayanlar köyü pek sevmiyor :)
sanırım heryerde durum aynı :)

Gelecek tarimda arkadaskar. Ben nispeten buyuk bir sehirde yasiyorum. Meslegim duvar kagidi ustaligi. Girip cikmadigim yer yok gibi. Cifte cubuga merak saldik. Neden mi? Hazir yiyici doldu sehirler. Yanlis anlasilmasin koylu kahveden cikmazsa, ekinin basina bir ekerken bir gubrede bir de bicerken giderse ki benim gorduklerim ekseriye bunlardan mutesekkil kazanctan soz etmesi yanlis ve hayalden ibarettir. Daha 1 ay olmadi konyadan komsum, 360 bine sifir traktor cekti altina. 400-500 bin civarinda para dokup koyde koca bir ev yaptirdi hepsine ilaveten 250 dekarda tarla aldi. Bu adam kazanci yoksa butun bunlari nasil yapti?
Hic unutmam insaatta karsli bir fayansci cemal abimiz vardi. Cay muhabbetinde abi dedim koyde burada calistigin gibi calissan ne olur? Cevap aynen su: ne yapacan la o kadar parayi. Koyacak yer bulamayiz. Kimse alinmasin ama koylumuz kendine calismayi zul goruyor.
Yukarida bedava su meselesi gecmis. Ben suyumu bedava cekiyorum su anda. 2000-3000 lira masraf ettim iki panelle suyu hallettim.

Gelecek tabiki tarımda fakat gözümüzü açıp etrafımıza bakmamız gerekiyor.. 30-40 hayvanla hayvancılık 40-50 degar arazi ile de tarım yapma devri bitti.

tuğrulbaba link=topic=64648.msg892492#msg892492 date=1400675171' Alıntı:
Gelecek tarimda arkadaskar. Ben nispeten buyuk bir sehirde yasiyorum. Meslegim duvar kagidi ustaligi. Girip cikmadigim yer yok gibi. Cifte cubuga merak saldik. Neden mi? Hazir yiyici doldu sehirler. Yanlis anlasilmasin koylu kahveden cikmazsa, ekinin basina bir ekerken bir gubrede bir de bicerken giderse ki benim gorduklerim ekseriye bunlardan mutesekkil kazanctan soz etmesi yanlis ve hayalden ibarettir. Daha 1 ay olmadi konyadan komsum, 360 bine sifir traktor cekti altina. 400-500 bin civarinda para dokup koyde koca bir ev yaptirdi hepsine ilaveten 250 dekarda tarla aldi. Bu adam kazanci yoksa butun bunlari nasil yapti?
Hic unutmam insaatta karsli bir fayansci cemal abimiz vardi. Cay muhabbetinde abi dedim koyde burada calistigin gibi calissan ne olur? Cevap aynen su: ne yapacan la o kadar parayi. Koyacak yer bulamayiz. Kimse alinmasin ama koylumuz kendine calismayi zul goruyor.
Yukarida bedava su meselesi gecmis. Ben suyumu bedava cekiyorum su anda. 2000-3000 lira masraf ettim iki panelle suyu hallettim.

Senin komşu gömü bulmuştur. Demedi deme..

sebazios link=topic=64648.msg913112#msg913112 date=1408623086' Alıntı:
Senin komşu gömü bulmuştur. Demedi deme..

gömü olsa yine iyi :)
kimse üzerine alınmasın ama biranda bukadar parayı ortaya döküp 250dekar arazi alan artı 360bine traktör alan artı 400-500bine ev yaptıran yada alan
kişi bu parayı helalinden kazanmamıştır bu parada büyük olasılık haram para vardır

YAVUZ_13 link=topic=64648.msg913114#msg913114 date=1408623509' Alıntı:
gömü olsa yine iyi :)
kimse üzerine alınmasın ama biranda bukadar parayı ortaya döküp 250dekar arazi alan artı 360bine traktör alan artı 400-500bine ev yaptıran yada alan
kişi bu parayı helalinden kazanmamıştır bu parada büyük olasılık haram para vardır

Bilmeden günahını almayalım da, gömü ihtimali yüksek gibi.

Ben de hep derine salarım pulluğu. Daha denk gelmedi ama umudumu kaybetmedim. Sarı sarı dökülecek birgün :)

Gerçi zararını görmüyorum. Gömü çıkmazsa mahsul çıkıyor bari :)

sebazios link=topic=64648.msg913117#msg913117 date=1408624938' Alıntı:
Bilmeden günahını almayalım da, gömü ihtimali yüksek gibi.

Ben de hep derine salarım pulluğu. Daha denk gelmedi ama umudumu kaybetmedim. Sarı sarı dökülecek birgün :)

Gerçi zararını görmüyorum. Gömü çıkmazsa mahsul çıkıyor bari :)

yok zaten direk arkadaşı kastetmedim :)
gömü işleri define işleri biraz şans biraz nasip kısmet
50 sene ararsın bulamazsın
adam hiç aramaz pulluga takılıverir :)

YAVUZ_13 link=topic=64648.msg913123#msg913123 date=1408625836' Alıntı:
yok zaten direk arkadaşı kastetmedim :)
gömü işleri define işleri biraz şans biraz nasip kısmet
50 sene ararsın bulamazsın
adam hiç aramaz pulluga takılıverir :)

Takılıversin işte. Takıldığı an çiftçiliği bırakmayı düşünebilirim :D

sebazios link=topic=64648.msg913125#msg913125 date=1408626061' Alıntı:
Takılıversin işte. Takıldığı an çiftçiliği bırakmayı düşünebilirim :D
ozaman sürdügün tarlaların tarihi hakkında araştırma yapmanı öneririm
belki geçmişte yerleşim yeri olabilir belki mezarlık olabilir belkide geçmiştede tarlaydı :)
yani ona göre sürersin en azından :)

hiç uğraşmayın kısmet işi derim yıllardan 87 makinayı yeni aldık arkasına büyük ikili pulluk gece tarlanın birini sürüyorum pulluk bir takıldı makinayı salmadı zor bela takıldığı yerden kurtardım birde ne göreyim mezar taşı gece 2 civarı orası burası derken ben sabah yaptım. bir altın diş bile çıkmadı. mezar yerini temizlemiş oldum. daha sonra babam korkmamam için yakınlarda mezarlık olduğunu söyledi. ama iş kaldığı için fırça atmayı da ihmal etmedi.

Kaç senedir tarla , çift çubuk işindeyim hiç böle gömüdür , küptür rastlamak ne dursun :) mezar taşıdır , çömlektir , vs rastlamadım.
Demekki yanlış meralarda çalışıyoruz :)

Bir ara benim bir berber arkadaş bu define gömü işlerine girdi, 'Çatalca taraflarında kral mezarı bulduk, üzerinde büyük kaya var onu çıkartırsak yaşadık' diye geldi bir gün :D

3 senedir ha bugün çıkardı ha yarın çıkardı diye bekledik, adamı en son aradığımda kayayı çıkarmışlar altından çıka çıka solucan çıkmış hehehehehe

Ha bu arada tarlanın sahibini de sana pay vereceğiz diye ikna etmişler, adam 2 sene tarlayı sürememiş :D :D

Bu define , gömü işlerinde kafayı yiyen , ruh sağlığı bozulan epeyce insan var.
Sakat işler :)

çiftçilikte ek iş olmaz yazında kazıcan topragı kısında. yazın ustunu kısın altını ınsan çalıştıgı surece haytını türlü şekillerle idame eder.zaman nasılsa geçiyo hayata heycan katmak için renk katmak için çiftçilikten arta kalan zamanları adranalin yükseltecen.şimdi ben size bir sorsam balıga gıdermsınız.tatıle gidermsınız.kısaca hobılerınız varmı.cogunuz yok dıyecek traktörü yeniliyecegınıze yurt dısına cıkın gezın.paranızı yıyın yaa.. adam memur ayda 3000 bın alır senede 36 .000 dısardan bakrsın her hafta
mangala gıder tatılıne gıder altında hıç yoktan 40bın tl arac cocugu okur ozel okulda soruyorum sıze senede 36bınden aşagı kazanan varmı.bır bakın onalr nasıl yasıyo bız nasıl yasıyoz.

Arkadaşlar define işi sakat eskiden banka manka yok millet cinlere altınları emanet ediyor cinler altınlarını bekliyor hoca benzeri insanlar bu cinleri altına bekçi olarak çağırıyor sebep söylüyor misal sakat adam gelirse sen bu altının bekçiliğini bırakacaksın diyor tabi sakat adam mezar kazıp altın çıkaramaz ne alaka cinler derseniz enerjiyle beslenen yaratıklar olduğu için altın da etrafına enerji yayan bir madde öyle büyük gömü bulursanız bilgin bir hocaya büyüyü çözdürün yoksa hiç bulaşmayın musallat olurlar

TNYCAKNC link=topic=64648.msg913156#msg913156 date=1408634438' Alıntı:
çiftçilikte ek iş olmaz yazında kazıcan topragı kısında. yazın ustunu kısın altını ınsan çalıştıgı surece haytını türlü şekillerle idame eder.zaman nasılsa geçiyo hayata heycan katmak için renk katmak için çiftçilikten arta kalan zamanları adranalin yükseltecen.şimdi ben size bir sorsam balıga gıdermsınız.tatıle gidermsınız.kısaca hobılerınız varmı.cogunuz yok dıyecek traktörü yeniliyecegınıze yurt dısına cıkın gezın.paranızı yıyın yaa.. adam memur ayda 3000 bın alır senede 36 .000 dısardan bakrsın her hafta
mangala gıder tatılıne gıder altında hıç yoktan 40bın tl arac cocugu okur ozel okulda soruyorum sıze senede 36bınden aşagı kazanan varmı.bır bakın onalr nasıl yasıyo bız nasıl yasıyoz.
Memur parayı net alıyor. Çoğu çiftçi sermayeden yiyor. Yurt dışına tatile giden memur değil hesabı devletin sırtına yükleyen iş adamı ve sanayici. Ödediği her kuruşu vergiden düşüyor.

çiftçiliği bırakmayı düşünen var mı ?(başlamayı düşünen var.)

arkadaşlar benim bi sorum olacak 70000 m2 konya çayırbağı köyünde tarlamız var biz bu tarlaya ceviz ağacı vb. ekmeyi düşünüyorduk lakin tarlada 20 ila 40 cm toprak derinliği olduğunu öğrendik hayal kırıklığına uğradık arkadaşlar bu tarlada ne gibi bir faaliyet yapa bilirim bana ne önerirsiniz bilgilerinizi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum

hulkikale link=topic=64648.msg934808#msg934808 date=1415786930' Alıntı:
arkadaşlar benim bi sorum olacak 70000 m2 konya çayırbağı köyünde tarlamız var biz bu tarlaya ceviz ağacı vb. ekmeyi düşünüyorduk lakin tarlada 20 ila 40 cm toprak derinliği olduğunu öğrendik hayal kırıklığına uğradık arkadaşlar bu tarlada ne gibi bir faaliyet yapa bilirim bana ne önerirsiniz bilgilerinizi ve tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum
sulama imkani yoksa iki senede bir arpa bugday ekilir.