Arazim ile ne yapabilirim

Merhaba arkadaslar, ceviz ekme niyetiyle 150 donum kadar arazi aldim ancak toprak cok derin olmadigindan islah etmeye bayagi zaman ve para harcamam gerektiginden vazgectim. Alan tek parca, cayirlik, pek verimli bir toprak degil, yanindan ufacik bir gol geciyor az da olsa su hep akiyor. Yem bitkisi ekilmis simdiye kadar.
Bu arazide siz olsaniz ne yaparsiniz, aricilik, hayvancilik, yem bitkisi vs secenekleri aklima geldi. Benim sahsen ugrasacagim bir is olamaz cunku yogun calisan biriyim, ayda 1 haftasonu ugrayabilirim. Arazi koye 2km, yolu var, elektrik yok.

Selamlar

Arazi balikesirde rakim 800. Bugday ektirsem kaca ektirilir? Tum masraflar cikinca elde bisi kalir mi? Aslinda koylu kardesime bir gelir kapisi olacaksa bana fazla bisi kalmasa da olur

Buğday değil de, tam arpalık yer.
Ekeceksin arpayı, ayda bir gelip bakacaksın.
İhtiyaç var sa gübre, bakım falan...
Olmazsa icarcı bulacaksın...

Ugrasacak kimse yok koyde, malum kimse kalmamis genc hem de hayvancilik yapiliyor. Icar olmaz. Korunga eksem olur mu acep...arpa icin tohumu en uygun nerden alsak?

Kardesim cok degisiyor arazi fiyatlari, 20 ye de var donumu 5e de. Burasi dedigim gibi sapa bir yer, ovada degil, tepede. O yuzden bu aralikta alt fiyatlardan aldim.

Yeterli Su varsa herşey ekilebilir.Su biriktirmek için sanırım yatırım yapmanizda gerekiyor.
Susuz olarak,arpa,bugday,aycicegi,nohut vb. Ekilebilir.
Uzun yıllar ne etkiliyorsa değiştirmek gerekebilir,urunu

Yeterli Su varsa herşey ekilebilir.Su biriktirmek için sanırım yatırım yapmanizda gerekiyor.
Susuz olarak,arpa,bugday,aycicegi,nohut vb. Ekilebilir.
Uzun yıllar ne etkiliyorsa değiştirmek gerekebilir,urunu
Arazi Balıkesirin hangi yönünde ,

S.a hocam hayırlı olsun, şimdi uğraşacak kadar vaktiniz olsa sulanabilecek o araziyle neler yapılmazdı ki, vaktiniz yoksa yapacağınız en mantıklı iş yonca ekip balya satmaktır, 3 - 4 5 biçim bile yapabilirsin dönüme minimum 20 balyadan hesap et..

Yok kardeşim, yanlış anlaşıldım...
Tarla tek parça,tek ürün, masraf da az olursa süper olmaz mı?...

Bence tam cevizlik araziymiş. Hazır su ve yol da var, rakım ise 800 hemen her cins ceviz fidanı dikilebilir. Üstelik ceviz diğer meyveler kadar yoğun bakım istemez.

Sen bir kez daha düşün derim.