Arazim ile ne yapabilirim

Buğday ektirmekten bahsettiğine göre traktör ve ekipman yok. Sen en iyisi icara ver kirala. 100 tl den olsa yıllık 150 x 100 = 15.000 tl eder. Bedavadan para kazanırsın.

Cayir olarak 1500balya ot cikiyormus hicbir bakim yapmadan. Ceviz icin en az 200bin masraf yapmam lazim, sadece tel orgu cevirmek 60bin lira. Aslinda ceviz olur, hem su hem toprak analizleri super cikti, sadece bir bolgede dikey taslar var 10 donum kadar bir parcada. Yonca sulamasini nasil yapmaliyim, bir havuza suyu basip oradan damlama ile mi? Bir diger fikrim de bir cadir dam kurup kucuk bas hayvancilik yapmak ama onda basinda durmazsam olmaz herhalde. Cevap veren herkese cok tesekkurler, gelin surayi bir adam edelim

Yonca yağmurlama şeklinde olur ama orta boy ve ya altı tabanca ile sulama yap. Büyükleri, yonca büyüyünce yoncayi yatırıyor dogal olarak verim düşüyor.

benim arazi;
eski nekropol alanıymış, kral kraliçe lahitleri varmış, eski yerleşim yeriymiş, kale, darphane, kilise, manastır vs... varmış
deyiver, bir kaç kişinin kulağına sineği sal...
seneye rahatça cevizleri ekersin
bu sene orasını köstepek yuvasına çevirirler, sen rahat ol :D

12 parsel yanyana o yuzden duzgun bir sekilde degil toplam arazi, 3 ayri bolgeye ayirip 1er havuz yapayim diyorum. 50donum icin ne kadar su gider? Bu arada baskasina define icin kazdirma isi iyi gercekten toprak da havalanir... bir de arkadaslar elimde 300ton hayvan gubresi var bunu simdi mi sersem sonra mi, ceviz icin ayirtmistim kenarda bekliyor

Birim sulama alanı için gerekli olan su miktarıdır. Birimi L/s/ha'dır.

A x dt 10 x dt
q = ------------------- q = -------------------
3.6 x T x 31 3.6 x T x 31

q = Sulama modülü (L/s/ha)

A = Alan ( 1 ha = 10 da)

dt = Toplam sulama suyu miktarı (Brüt su) (mm)

T = Sulama süresi (saat)

31 = Aydaki gün sayısı

ÖRNEK :

Bitki : Yonca

Sulama Yapıldığı Ay : Temmuz

Net Sulama Suyu İhtiyacı : 314.0 mm

Sulama Randımanı : % 70

Sulama süresi : 16 saat

Sulama Modülü : ?

Sulama Modülü:

314.0

dt = ------------ = 449 mm

0.70

10 x 449 4490

q = --------------------- = ------------- = 2.5 L/s/ha

3.6 x 16 x 31 1786

NOT : 1 mm lik yağış 1 da arazide 1 ton suya, 10 cmlik kar yağışı ise 1.5 2 cm yağışa eşdeğerdir.

Son düzenleme:

Bir bölümüne ceviz ektim gerisi öylece duruyor.şimdi ceviz aralarına nohut eksem geç kaldım herhalde. Gerçekten sulama yapılsa yonca iyi çıkar mı, yani yonca için bir toprak analizi fizibilite nasıl yapabilirim

Tamamdır bir bakın ona göre iletişimde olalım, sizden konu hakkında bilgi de alayım, yatak nasıl hazırlanacak nasıl ekiliyor paylaşır mısınız ve kaynak gösterir misiniz