Arazinizi SATMAYIN.....!

Ynt: Arazinizi SATMAYIN.....!

o arazi alan şirketler gelsinde doğu da da alsınlar arazi bakalım kış şartlarına dayanabileceklermi

şerefli1 link=topic=60749.msg667351#msg667351 date=1355832698' Alıntı:
o arazi alan şirketler gelsinde doğu da da alsınlar arazi bakalım kış şartlarına dayanabileceklermi

Güzel kardeşim önemli bir noktaya değindin. Dikkat edersen sizin o taraflar, Çorum-Nevşehir-Kırşehir vs. o taraflarda tarlalar çok büyüktür ve bir-iki dönüm yerler para etmez. Fiyatlar buralara nazaran çok uygundur.

İşte bu yüzden şimdiden o taraflarda ve Konya taraflarında arazilere talep başladı.

Kimse arazi satmazsa biz nasıl arazi alcaz abi. :D Alan da satan da olacak ki, bu çark dönsün bir şekilde. Ha yok kimse satmasın kiraya versin diyorsan o da ayrı konu tabi. :)

Ahmed Gülsu link=topic=60749.msg667479#msg667479 date=1355845116' Alıntı:
Kimse arazi satmazsa biz nasıl arazi alcaz abi. :D Alan da satan da olacak ki, bu çark dönsün bir şekilde. Ha yok kimse satmasın kiraya versin diyorsan o da ayrı konu tabi. :)

Arazi elbet satılır ama yenisi alınmak için. Benim çok dağınık ve ufak ufak tarlalar vardı ben de sattım. Tarla komşularına haber gönderdim. Onlar aldılar veya bana yakın olanları sattılar. Küçük tarlaları komşulara satıp büyük ve yanımdaki tarlaları aldım.

Onlarda tarlalarını büyültmüş oldular... :)

ENES4422 link=topic=60749.msg667484#msg667484 date=1355845357' Alıntı:
Arazi elbet satılır ama yenisi alınmak için. Benim çok dağınık ve ufak ufak tarlalar vardı ben de sattım. Tarla komşularına haber gönderdim. Onlar aldılar veya bana yakın olanları sattılar. Küçük tarlaları komşulara satıp büyük ve yanımdaki tarlaları aldım.

Onlarda tarlalarını büyültmüş oldular... :)

Bu güzel bir şey tabi. Arzulanan da bu zaten abi. Ama bizim oralarda araziler pek de bu amaçla satılmıyor. Parseller zaten ortalama büyüklükte.
Bizim oralarda araziler şehirde ev almak için, veya araba kredisini ödemek için satılıyor. Arazi satıp traktör alan profesörler de mevcut tabi ki.
Yani velhasıl arazisini satanlar çiftçiliği de bırakıyor bir şekilde...

Ahmed Gülsu link=topic=60749.msg667490#msg667490 date=1355845518' Alıntı:
Bu güzel bir şey tabi. Arzulanan da bu zaten abi. Ama bizim oralarda araziler pek de bu amaçla satılmıyor. Parseller zaten ortalama büyüklükte.
Bizim oralarda araziler şehirde ev almak için, veya araba kredisini ödemek için satılıyor. Arazi satıp traktör alan profesörler de mevcut tabi ki.
Yani velhasıl arazisini satanlar çiftçiliği de bırakıyor bir şekilde...

Ya sorma? Bir öğretmen arkadaşım çok güzel modern kirazlık bahçesini sattı 30 bine gitti bir araba aldı aynı paraya. Şimdi araba yarı parası bahçe ise ikiye katladı..!!? noo-*-s

köylü link=topic=60749.msg667492#msg667492 date=1355845631' Alıntı:
kötü koku var bu işte zararı çok büyük olcak...ilerde

Allah korusun, üç işadamı gelip buralardan arazileri topladılar. Birisi sadece 600 dönüm (yaklaşık 1000 dekar) yer satın aldı.... Şimdi satanlar pişman.

768 link=topic=60749.msg667527#msg667527 date=1355846718' Alıntı:

Allah razı olsun çok önemli veriler. Türkiye ' deki arazi satışı alanları bazı Avrupa devletlerinin yüzölçümünü geçmiş. En fazla Yunanlılar almış...!!?? Gerçi yasa bu ülkelerle karşılıklı aynı anlaşma diyor ama bizden gidip oralardan tarla alan oldu mu? Hiç duymadım.

Yabancıya TOPRAK Satışında diğer ülkeler NE yapıyor?

ABD; Güney Karoline, Oklohoma, Filorida, Wayami ve Missisipi eyaletlerinde yabancılar toprak satın alamıyor. Diğer eyaletlerde ise bazı sınırlamalar var. New York şehrinde yabancıların emlakçılık yapmasına müsaade edilmiyor.

iSViÇRE; Yabancılara toprak satışı yasaktır.

ŞiLi; ülke sınırlarının 50 mil içine kadar olan bölgelerde yabancıların toprak satınalması yasaklanmıştır.

iSRAiL; Toraklarının yüzde 80 ' i devlete aittir. Devlet toprakları israil vatandaşlarına bile satılamıyor.

POLONYA; Tarım ve orman arazilerinin yabancılara satışı 12 yıl boyunca yasaklanmıştır.

iNGiLTERE; Toprakların Kraliçeye ait olması nedeniyle bir süre için sadece kullanma hakkı veriliyor. ingiliz vatandaşının dahi bir mülk edinmesine izin yoktur.

iSVEÇ: Yabancıların tarım arazisinde taşınmaz mal edinmesi yasaklanmıştır.

YUNANiSTAN: Yabancıların sınırında, sınıra yakın bölgelerde ve adalarda toprak satın alması yasaklanmıştır.

FRANSA: Yabancılara, nihai alıcısı saptanmadan taşınmaz satılamıyor.

MACARiSTAN, SLOVAKYA, ESTONYA, LETONYA, LiTVANYA gibi ülkelerde en az 7 yıl daha A.B. vatandaşlarına tarım ve orman arazileri satılmamaktadır.

BULGARiSTAN: Yabancılar tarım arazilerini satın alamamaktadır.

ROMANYA: Yabancıların mülk edinme hakkı yoktur.

UKRAYNA: Toprak satışına izin yoktur.

RUSYA: Toprak satışına izin yoktur.

HIRVATiSTAN: Toprak satışına izin yoktur.

Dünyada hiçbir ülkede yabancılara tarım arazisi satılmamaktadır.

ALINTIDIR.

Bu yabancı ülkelerden arazi alma konusunu geçen yıl araştırmıştım. Özellikle Rusya ve Ukrayna konusu ele alınmıştı. Rusya arazi satışına izin veriyor. Fakat göl kenarları, akarsu kenarları ve stratejik alanlar ve civarları yasak.

Önemli olan başka bir etken var. Dünyada en güvenli ve huzurlu tek ülke bizimki. Örneğin Ukrayna ' da öyle değil bir yabancı için çok zor. Mesela en basidinden başta polis ve asker olmak üzere çok miktarda rüşvet vermen gerek. Turist olarak gitsen bile aynı...

Rusya dersen keza aynı...

ENES4422 link=topic=60749.msg668091#msg668091 date=1355897745' Alıntı:
Bu yabancı ülkelerden arazi alma konusunu geçen yıl araştırmıştım. Özellikle Rusya ve Ukrayna konusu ele alınmıştı. Rusya arazi satışına izin veriyor. Fakat göl kenarları, akarsu kenarları ve stratejik alanlar ve civarları yasak.

Önemli olan başka bir etken var. Dünyada en güvenli ve huzurlu tek ülke bizimki. Örneğin Ukrayna ' da öyle değil bir yabancı için çok zor. Mesela en basidinden başta polis ve asker olmak üzere çok miktarda rüşvet vermen gerek. Turist olarak gitsen bile aynı...

Rusya dersen keza aynı...

Doğru, her ülkede her iş olmuyor. Geçmiş yıllarda köyümüzden bir biçerdöver Bulgaristana biçim için gitmişti, altındaki mercedes arabasını mafyaya kaptırdı ve değeriyle tekrar geri almak zorunda kaldı. Biçerdöveri de zar zor geri getirebildi... Dediğin ülkelerde de durum farklı değil,ne için gidersen git ayağındaki pantolonu bile kaptırma olasılığı var.

768 link=topic=60749.msg668107#msg668107 date=1355903389' Alıntı:
Doğru, her ülkede her iş olmuyor. Geçmiş yıllarda köyümüzden bir biçerdöver Bulgaristana biçim için gitmişti, altındaki mercedes arabasını mafyaya kaptırdı ve değeriyle tekrar geri almak zorunda kaldı. Biçerdöveri de zar zor geri getirebildi... Dediğin ülkelerde de durum farklı değil,ne için gidersen git ayağındaki pantolonu bile kaptırma olasılığı var.

Ne yazık ki pek çok vatandaşımız ne köyünün, ne tarlasının nede devletinin kıymetini bilmiyor. Dış güçler dışarıdan bazılarıda içeriden yıkmak için elinden her geleni yapıyor.

768 link=topic=60749.msg668078#msg668078 date=1355878190' Alıntı:
Yabancıya TOPRAK Satışında diğer ülkeler NE yapıyor?

ABD; Güney Karoline, Oklohoma, Filorida, Wayami ve Missisipi eyaletlerinde yabancılar toprak satın alamıyor. Diğer eyaletlerde ise bazı sınırlamalar var. New York şehrinde yabancıların emlakçılık yapmasına müsaade edilmiyor.

iSViÇRE; Yabancılara toprak satışı yasaktır.

ŞiLi; ülke sınırlarının 50 mil içine kadar olan bölgelerde yabancıların toprak satınalması yasaklanmıştır.

iSRAiL; Toraklarının yüzde 80 ' i devlete aittir. Devlet toprakları israil vatandaşlarına bile satılamıyor.

POLONYA; Tarım ve orman arazilerinin yabancılara satışı 12 yıl boyunca yasaklanmıştır.

iNGiLTERE; Toprakların Kraliçeye ait olması nedeniyle bir süre için sadece kullanma hakkı veriliyor. ingiliz vatandaşının dahi bir mülk edinmesine izin yoktur.

iSVEÇ: Yabancıların tarım arazisinde taşınmaz mal edinmesi yasaklanmıştır.

YUNANiSTAN: Yabancıların sınırında, sınıra yakın bölgelerde ve adalarda toprak satın alması yasaklanmıştır.

FRANSA: Yabancılara, nihai alıcısı saptanmadan taşınmaz satılamıyor.

MACARiSTAN, SLOVAKYA, ESTONYA, LETONYA, LiTVANYA gibi ülkelerde en az 7 yıl daha A.B. vatandaşlarına tarım ve orman arazileri satılmamaktadır.

BULGARiSTAN: Yabancılar tarım arazilerini satın alamamaktadır.

ROMANYA: Yabancıların mülk edinme hakkı yoktur.

UKRAYNA: Toprak satışına izin yoktur.

RUSYA: Toprak satışına izin yoktur.

HIRVATiSTAN: Toprak satışına izin yoktur.

Dünyada hiçbir ülkede yabancılara tarım arazisi satılmamaktadır.

ALINTIDIR.

Tek uyanık ülke biziz yani , yanabcılara arazi satmayı akıl edip ülkemize dışardan döviz girişi sağlıyoruz.
Akıllı adamlarız vesselam.

ufukk link=topic=60749.msg668209#msg668209 date=1355915803' Alıntı:
Tek uyanık ülke biziz yani , yanabcılara arazi satmayı akıl edip ülkemize dışardan döviz girişi sağlıyoruz.
Akıllı adamlarız vesselam.

Sorma gitsin.... Hadi dışarıdan yatırımcı iş adamlarını anladık ta... Bu ne oluyor şimdi?

ben birebir iseçli veternere sordum sizin orada toprak alıp çiflik kuralım diye asla satışmız yoktur diyor neden peki üretici üretmek zorunda yoksa yakın çiftlik almak zorunlu yabancıya yer yok anlattığı kadarıyla zaten dedim gelecek deiliz korma :) biz toprak alırız aga satmayız böle gördük bole büyüdük

azmi link=topic=60749.msg668252#msg668252 date=1355917921' Alıntı:
ben birebir iseçli veternere sordum sizin orada toprak alıp çiflik kuralım diye asla satışmız yoktur diyor neden peki üretici üretmek zorunda yoksa yakın çiftlik almak zorunlu yabancıya yer yok anlattığı kadarıyla zaten dedim gelecek deiliz korma :) biz toprak alırız aga satmayız böle gördük bole büyüdük

Gelsinler bakalım... Burası Türkiye.

Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt