Arbos Yeniden Üretimde


Merhaba Arkadaşlar,

1923 yılından beri tarımsal ürünler üreten, ülkemizde de 1960-1990 yılları arasında biçerdöverleri satılan İTALYAN markası ARBOS tekrar üretime başladı.

Birkaç resmi buradan sizinle paylaşmak istiyorum.

Detaylı bilgi için www.lovolarbos.com

eng-81.png

eng-238.jpg

eng-240.jpg,

eng-244.jpg

eng-246.jpg

f7b30f50-8674-4bda-8d93-2af1dd28a819.jpg

f8c9420e-ebd8-4cd9-b3c8-285a02163ffc.jpg

unnamed (2).jpg
 
Konya fuarinda katologuna baktim 110hp traktörde 490 tork var gercekten mükemmel değer inşallah piyasada görürüz ve kalitesini kanıtlar da güçlü bi motor görürüz
 
güzel görünüyor,
renk uyumu, dizayn çok çok iyi.
kırmızı renkten gına geldi artık...
Motor Deutz sanırım.
size de Hayırlı olsun [MENTION=25336]Ozan Karakaya[/MENTION]
 
Bir makinanın Türkiye pazarındaki tek şanssızlığı satan ve tanıtan insanların neyi nasıl satıp tanıtacağını bilmemesi.

Makinanın özelliklerini yazarsanız daha iyi bir tanıtım olur.
Mesala yol sürüşünde tam sürat 50km/h, 1840 devir ekonomi sürüşünde 40km/h sürat yapıyormuş.
Ön aks 3500Kg taşıma kapasitesine ve 55 derece dönüş açışısına sahipmiş.
Opsiyonel olarak ön tekerlek frenli olarak satılabiliyormuş.
İngilizce klavuzuna baktım.
 

Bir makinanın Türkiye pazarındaki tek şanssızlığı satan ve tanıtan insanların neyi nasıl satıp tanıtacağını bilmemesi.

Makinanın özelliklerini yazarsanız daha iyi bir tanıtım olur.
Mesala yol sürüşünde tam sürat 50km/h, 1840 devir ekonomi sürüşünde 40km/h sürat yapıyormuş.
Ön aks 3500Kg taşıma kapasitesine ve 55 derece dönüş açışısına sahipmiş.
Opsiyonel olarak ön tekerlek frenli olarak satılabiliyormuş.
İngilizce klavuzuna baktım.

Değerlendirme için teşekkürler.
Özellikleri konusunda bir takım değişiklikler söz konusu yani ürün üzerinde çalışmalar devam ediyor zaten ürün 2017 yılında satışa başlanacak. Ayrıca TR pazarı için kesin özellikler belirlendiği zaman paylaşmayı uygun gördük.
 
Tasarım gerçekten güzel görünüyor. İtalyanlar tasarım işinde oldukça iyi. motor - şanzıman performanslarına bakılarak ve yedek parça durumu sağlanabilirse tutulabilir.
 
Köhler eski su motorları vardı 90 lı yılların başında köyümüzde su motoru tamiri yapan usta vardı .orada görmüştüm.babam da anlatır bazen.fakat tasarımı yapan mühendisi uzaylılar kaçırmış olabilir : ) iki kanadı eksik.
 
Arbos un bizde biçerdöveri vardı 1969 model, biçerdöverde çok önemli gelişmelere imza atmış bir markkadır Arbos, ama tabii globalleşen dünyada satış ve pazarlama eksikliğinden olsa gerek kendinden sonraki üreticilerle rekabet edemeyerek sanırım 90 lı yıllara gerileyerek girdi, tabii italyanın zirai aletlerde tarım makinalarında çok yüksek kapasitede mühendislik birikimi var, halada böyledir, bildiğim kadarıyla Arbos İtalyanın böyle en yüksek tarım teknikleri geliştirilen bölgesinde üretim yapıyordu ama finans ve pazar meselesinden dolayı global çapta üretime geçemeyen bir yapıdaydı, aslında tarım makinelerinde teknik bilgi bakımından çok ileride bir marka olduğunu biliyorum.

Şimdi haberlerine baktım, Çin üretim için el atmış, Avrupa rusya orta asya ve çin pazarına bu yüksek tarım makinaları tekniklerini geliştirme potansiyeli olan Arbos ile anlaşmış, Arbos markasıyla avrupaya, foton lovol markasıyla çin e üretim yapılacak deniyor, rusya pazarıylada anlaşınca geriye sadece üretmek kalıyor.

Hedefleri büyük anladığım kadarıyla, yeni tarım teknolojileri geliştirmekte kararlılar, sanıyorum zamanında pek çok yeni teknolojik gelişmeyi sağlayan Arbos ile bunu başaracaklardır.

1969 Arbos Record Super biçerdöverimiz vardı, en son 2005 yılında satıldı gitti kimbilir nerede şimdi, 37 harman yapmışız ama bir resim bile çekmemişiz amma iş yaaa, şimdi internetten benzerini buldum aşağıdaki fotoğraftaki gibiydi. Uzun süre kullanmamızın nedeni çok dengeli ve sağlam malzemeden yapılmış biçrdöverdi, üstelik eleği falan harikaydı iyi ayar verdinmi dane atmazdı arkadan, tertemiz çıkarırdı buğdayı, o yıllarda o sağlamlıkta ve kullanışlı bir biçerdöveri İtalyanların yapmış olmasına ben hala şapka çıkarıyorum, helal olsun İtalyanlara derdik yani, perkins motor vardı üzerinde.

image.aspx



Bunun o yıllardaki modellerinde engebeli arazide hasat yapabilenleride varmış, hatta yolda gidebilmesi için tabla önde takılıyken ortadan katlanarak yola sığanı varmış vs..., bazılarının resimlerini şimdi internette görebiliyoruz.

bubba-arbos-3.jpg



Kendinden motorlu, yani kendi yürür biçerdöver olarak dünyada 1948 yılında üretime başlamış Arbos, Arbos üretmeden öncede sadece massey harris 1941 yılında kendi yürür biçerdöver üreticisiymiş., yani dünyada kendi yürür biçerdöverin ikinci üreticisi olmuş zamanında, şimdi yeniden doğuş yaptı deniyor.


yeni üretilen ve üretilecek biçerdöver ve traktörler çok güzel ben beğendim

[video=youtu;UiwoteMQSvE]https://youtu.be/UiwoteMQSvE[/video]

eng-32.jpg


http://www.lovolarbos.com/
 

Benzer Konular


Hakkımızda

TrakKulüp, içinde 100.000'den fazla konuyu, 1.300.000'den fazla mesajı barındıran Türkiye'nin ilk ve en büyük traktör, tarım ekipmanları ve çiftçilik paylaşım sitesidir. 86.000 üyemiz gibi sizi de aramızda görmek isteriz.
Üst Alt