ARKADAŞIMIN HAYVANCILIK HİKAYESİ ( GERÇEK ) Yararlı KONU YENİ

Konuyu Nasıl Buldunuz

• Kullanılan toplam oy
    182

Ynt: ARKADAŞIMIN HAYVANCILIK HİKAYESİ ( GERÇEK ) Yararlı KONU YENİ

Biz neredeyse 30 yıla yakındır süt hayvancılıgı yapıyoruz şöyle bir para kazanamadik ancak 5-10 yıllık kazancımızı üst üste koyarsak belki 60-70 bin tl olur.Birde bizim ineklerin kökeni 1987 yılında Türkiye ye direk Almanyadan gelen orjinal holstein yani kısacası hayvancılıktan para kazanıp köşeyi dönmek biraz zor ama mutlu mesut yaşanılabilir.

memduh44 link=topic=80559.msg956370#msg956370 date=1421010646' Alıntı:
eğer senin biraz paran varsa o arkadaşın ortak arıyodur kendine çok kısa zamanda bukadar kazanılmaz hayvancılık işi bukadar karlıysa hiç kimse başka bir iş yapmaz o zaman

Tekrar sordum k.bakmasın Net gelir 75 Bin hesp tavuk buzağı vs Masraflar hariç 75 bin net Gelir hocam sorcam dedim sordum :) Konuyu çekti kenara git kağıt kalem getir dedi kkahvedeydik bak şimdi dostum dedi o gün ne konuştuk hatırlamıyorum bile dedi benim 10 ineğim var dedi. Fizibilite yapalım dedi aynen kağıtdakileri yazıyorum..

10 inek 32-36kg süt üretimine sahip dedi 30 üzerinden hesab et dedi
10x30= 9000 kg süt fiyat( 50KG Su çıkar Ara yerlere 2 TL Satılıyor)ı=1.140 kdv siz diyelim.

8500*1.140= 90690 Aylık firmadan Ciro bazen 90750 neyse
50kg süt x*2tl=100 TL GÜNLÜK ARA YERLERE. Aylık 3000 Bin tl

300 günde= 90 bin tl sütçüden var ciro
ara yerlerde yıllık 30 bin tl ciro var
10 buzağı doğum oluyor yıllık 10 bin tl sütten kesilince satılıyor

Toplam 130 BİN TL 10 İNEKTEN 10 AYLIK CİROSU..

Masrafları gelicek olursak dedi Yem masraflarını Saymıyayım dedi Hepsini genel olarak söylüyorum sana dedi

130 bin tl den masraflarım ekin ekme biçme mazot parası vsv Su elektirik parası.

60-70 Bin civarı yıllık masrafım var dedi ben düz sana hesab edeyim dedi 50 bin tl net karım 10 İnekten bu oranlarda Mevcut dedi

Tavukdan 25 bin tl İle 75 bin Net kaar ' ımm bu şekilde dostum dedi.

BU ORANLAR DOĞRUDUR KİM NE DERSE DESİN KAZANAMADIK DESİN ATALARIMIZIN DEDİLERİMİZ YÖNETEMİ İLE Bakımsızlık Stersle beslenen bir inek İnan size kazandırma

bantum sana tek bi soru sorayım 10 inekle 50000 kazanan bir insan sence 10 inek bakmaya devam mı eder yoksa kazandığının hepsiyle inek mi alır

değerli kardeşim 10 inekten 10 aylık ciro 130 bin diyorsun yani bir inek yıllık 13 bin lira para topluyor bir inek kaç lira ben bizim buralarda günlük 30-35 kilo süt veripte 10 ay aynı sütü veren inek görmedim gören varsa söylesin kağıt üzerinde hesap yapmak çok kolaydır,

Bu hesaplar yüzünden millet döviz bürolarını kapatıp inek alıyor.

Benim de bir tanıdık var, adamın 200 Holstein ineği var, bu hesaba göre adamın senede 2 milyon 600 Bin TL ciro yapıp, senede 1 milyon kazanması gerekiyor :D Üstüne üstlük bu adam erkek danaları da besiye çekip kestiriyor. Ama bu kadar kazanmıyor :) Bizimkisi kesin bir yerde yanlış yapıyor :)

130 holstein büyüklu küçüklu.
Aylık 25 den fazla giriş görmedim daha .

Bir inek yılda 13 bin tl para kazanması için en az bir laktasyonda 12-13 ton süt vermesi gerekir. Ülkemizde ortalama laktasyon verimi 4-5 ton civarında Dünya da bile ortalama laktasyonda süt verimi 10 tonu geçen bir ülke görmedim.Yani inegin verdiği sutu birde doğan buzağıyı koyun yine 13 bin tl para yapmaz.

Yanlış düşündüğünüz bişey var bence :-[ Ben yıllık kendi arpamı fazlasıyla karşılıyorum ama bunu maliyete katerken tüccara sattığım fiyattan hesaba katıyorum.

Zaten hayvanım olsada olmasada o arpa üretilecek ve satılacak.Arpayı tüccara satacağıma kendime satıyormuş gibi hesaba katıyorum.Başka türlü kendimizi kandırmış oluruz bence.

ahmtkskr link=topic=80559.msg956519#msg956519 date=1421061801' Alıntı:
Yanlış düşündüğünüz bişey var bence :-[ Ben yıllık kendi arpamı fazlasıyla karşılıyorum ama bunu maliyete katerken tüccara sattığım fiyattan hesaba katıyorum.

Zaten hayvanım olsada olmasada o arpa üretilecek ve satılacak.Arpayı tüccara satacağıma kendime satıyormuş gibi hesaba katıyorum.Başka türlü kendimizi kandırmış oluruz bence.

Ayynen.

Konuyu açan genç arkadaşın hayvancılıkla ilgili planları var anlaşılan. Hevesini kırmayalım. Belki başarılı olur. Lakin hayal ettiği yada ona beyan edilen miktarlarda para kazanılmıyor, bunu da bilmesi lazım.

Heves kırmak istemem ama çok iyimsersiniz. Böyle bir kazanç yok. İnek ve süt işinde binbir risk var bence... alışı 6000 satışı 2500 ' dür..:) bir inekten en iyi ihtimalle 8 ay boyunca süt alırsın. 30 kiloları da ancak laktasyon döneminde. piyasada satılan sütlü inekler veterinersiz olmuyor ayrıca. sunni tohumlama modası nedeni ile gebeliklerde ve doğumlarda sıkıntılar bitmiyor. Sigorta yaptırmadan holstein inek bakmamamanı öneririm. Selamlar

15 yıl okuduk mühendis çıktık biz kazanamıyoruz yıllık 13 bin ' i , kıçı b*klu elin gavuru holstein kazanıyor .

Deliorman link=topic=80559.msg956535#msg956535 date=1421064630' Alıntı:
15 yıl okuduk mühendis çıktık biz kazanamıyoruz yıllık 13 bin ' i , kıçı b*klu elin gavuru holstein kazanıyor .

:) gavur ya o yüzden :D kimse bizim yerli ineklere bakmıyor sonra :) Ama inek işte, paradan anlamayınca bir işe yaramıyor :p

n_sayan link=topic=80559.msg956447#msg956447 date=1421051345' Alıntı:
bantum sana tek bi soru sorayım 10 inekle 50000 kazanan bir insan sence 10 inek bakmaya devam mı eder yoksa kazandığının hepsiyle inek mi alır

Borçlarını ödeyesiye kadar devam eder sonrasında 1-2 sene daha aynı devam etmektedir sonrası kendi kararı..

ertuğrul link=topic=80559.msg956481#msg956481 date=1421056086' Alıntı:
değerli kardeşim 10 inekten 10 aylık ciro 130 bin diyorsun yani bir inek yıllık 13 bin lira para topluyor bir inek kaç lira ben bizim buralarda günlük 30-35 kilo süt veripte 10 ay aynı sütü veren inek görmedim gören varsa söylesin kağıt üzerinde hesap yapmak çok kolaydır,

Sizin oraları bilmiyoruum fakat buurda evet veriyor 30 kg veriyor en az ı 29 un altına inmiyor yılda 2 ay gibi sağım oluyor aynı oranlar devam etmiyor 32kg bazen fakat ben şahit olmadım sorduklarım20-30 140 inek süt ineği çiftliği var onlarda sağlam abi..Konustumuu yalan konusmas arkadaşda öyle..

DeHLiZ link=topic=80559.msg956487#msg956487 date=1421057496' Alıntı:
Benim de bir tanıdık var, adamın 200 Holstein ineği var, bu hesaba göre adamın senede 2 milyon 600 Bin TL ciro yapıp, senede 1 milyon kazanması gerekiyor :D Üstüne üstlük bu adam erkek danaları da besiye çekip kestiriyor. Ama bu kadar kazanmıyor :) Bizimkisi kesin bir yerde yanlış yapıyor :)

anlıyorum

eeemreee link=topic=80559.msg956496#msg956496 date=1421058487' Alıntı:
130 holstein büyüklu küçüklu.
Aylık 25 den fazla giriş görmedim daha .

hmmm

ahmtkskr link=topic=80559.msg956519#msg956519 date=1421061801' Alıntı:

Hocam Bakın Hazır beslemek Ayrı kendi Yemini üretmek daha bi ayrı

Sürekli hazır beslemeyle iş dönmez 1 seneye kalmaz kesime gider hayvanlar..
ve ben o ürettğim arpa mısırlarımı ekme biçme paketleme maliyetlerini hesablıyorum ve tüccarlara sattıgımda ki fiyat ı da Ben bu kadar Masraftan kurtulmuş oluyorum diye hesablıyorum..

üniversite mezunuyum keçi yetiştiriciliği yapmayı düşünüyorum

merhabalar arkadaşlar ben okudum ama memurluk nasip olmadı özel sektörde ise okuduğum bölümle alakalı çalışabileceğim pozisyon yok. bu nedenle köyde evin yanında 7 dekarlık yerimiz var yayala ve meramızda var özel sektörde 1500 tl maaşla çalışıp artı kira ödemektense küçük çapta 30-40 sayı gibi bir sayıyla halep keçisi yetiştirmek ve devam etmek sizce uygun olurmu ben aslında karar verdim yapmaya ama tecrübeli arkadaşların değerli görüşlerini de merak ediyorum ne dersiniz teşekkürler

hançer. link=topic=80559.msg956584#msg956584 date=1421072535' Alıntı:
merhabalar arkadaşlar ben okudum ama memurluk nasip olmadı özel sektörde ise okuduğum bölümle alakalı çalışabileceğim pozisyon yok. bu nedenle köyde evin yanında 7 dekarlık yerimiz var yayala ve meramızda var özel sektörde 1500 tl maaşla çalışıp artı kira ödemektense küçük çapta 30-40 sayı gibi bir sayıyla halep keçisi yetiştirmek ve devam etmek sizce uygun olurmu ben aslında karar verdim yapmaya ama tecrübeli arkadaşların değerli görüşlerini de merak ediyorum ne dersiniz teşekkürler

Küçükbaş yapacaksan Koyun yap, Türkiye ' de keçi eti bir türlü sevilmedi, halbuki çok güzeldir. Şimdi o keçi çiftliklerinin büyük çoğunluğu keçi etini pazarlayamadıkları için sıkıntı çekiyorlar. Sadece sütle o değirmen dönmez.

ramiz balcıoğlu link=topic=80559.msg956587#msg956587 date=1421072974' Alıntı:
konu içinde konu açıldı.böyle de olurmuydu.

Üyemiz yeni galiba Yetkilelerimizin veya bizim Bilgilendirmemiz gerekir :)

hançer. link=topic=80559.msg956584#msg956584 date=1421072535' Alıntı:

Konu Yeri uygun Değil Küçük baş Katagorisine Konu açarak daha bilgi sahibi olursunuz.

afedersiniz arkadaşlar yeni olduğum için yanlış katagoride yazdım sizin kafanız dağılmasın cümleten hayırlı işler dilerim

batun sen anladığım kadarıyla hayvancılığa girmeye karar vermişsin hayırlı olsun çok çalış başarılıda olursun yalnız para kazanmak istiyorsan 20 inekle başla ki maliyetlerin iyice düşsün kazancın artsın inek başıda iyi bir beslemeyle maksimum yıllık 3 bin lira hesap et