arkadaşlar arpalarda verim düşük

Arpalar da dönöm verimi. 100;250kg .arasi değişiyor fiyat 530 Dan 570 arasi buğdaylarinn coğu yanmiş diyarbakir çinar bölgesinde son durumlar böyle

Ynt: arkadaşlar arpalarda verim düşük

Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin.Nasipden öte yol gitmez.

Daha önceki yıllarda verim nasıldı ,eğer bu yıl düşükse bunu neye bağlıyosunuz :S

Çıkan bereketli olsun,bu sene bizim bölgemizde kış arpalara yaramadı ekinlere yaradı,bir de kardeşleme döneminde yağış olmadı onun için çok fazla verim beklemiyoruz biz de genel olarak ama nasip bakalım ambara girmeden bişey diyemeyiz

uzun süredir birçok il ilçe ve köy gezdim arpa yok decek kadar az.buğdaylar kötü şuan birdostumla görüştüm urfada biçerci arpa yok ekin yok diyor.
ve arpa eskişehirde 625
%50 kayıp var.
muhtarların ziraat odasının bu konuyu bakanlıga bildirmeleri gerekiyordu kimse bu işi yapmadı.ben yazdım dilekçe verdim 40 gün önce onaylanmış ama sonuç ne oalcak bilmiyorum.
dolu ve kuraklık ve soguk hava buyı böyle.
nohutlarda aşırı hastalık var sonuç ne olcak
çiftçinin hali bu sahibi yok.

Allah bereketini arttırsın abi,
bu yıl mahsuller genel itibariyle öyle az ya da çok düşüş yaşanıyor
hakkımızda hayırlısı

Amin vaktinde gelmeyen yağiş ve ekinlerin fazla sıklığı arpaları verim kaybina yol aştı

dün biçildi bizim buğday 32 dömüm ( 1000 m2 = 1 dönüm ) 360 gülek buğday verdi. 1 gülek 32 kg yaklaşık.
verim zayıf yağmur yağmayınca.

ekselans01 link=topic=56113.msg603548#msg603548 date=1338814886' Alıntı:
dün biçildi bizim buğday 32 dömüm ( 1000 m2 = 1 dönüm ) 360 gülek buğday verdi. 1 gülek 32 kg yaklaşık.
verim zayıf yağmur yağmayınca.

sağlık olsun, bereketli olsun :)

çok şükür bizim buğdaylar şuan için çok çok güzel inşallah böyle gider yağmurlar filan tam zamanında yağdı buğdaya ayçiçeğine çok iyi geldi

Bizim buralarda arpalarda pek bi iş yok en fazla 15 20 alırız gibi bugdayların erken ekilenleride öyle ama sonradan ekilenler gayet iyi ;)