barış abi kim bilmiyorum da benim bir tane çok iyi montofnum oldu 22 ayda 400 kilo et geldi ama millet şimdi demekki mükemmel danalar buluyor ama nerde ben hiç görmüyorum birde şunu merak ediyorum sizler mısır sılajını verince hiç arpa felAN VERmiyormusunuz bu danalar sadece yonca mısır saman felan mı yıyor bunlra arpa felan yok mu ben gerçekten bazen milleti takdir edıyorum biz malcılıktan hiçbişey ogrenemeden bıraktık gıttık
Dediğim gibi benim şuan daha buzağılarım var ama benden birkaç yıl önce et ırklarına yoğunlaşan arkadaşlarımın işletmeleriyle biz ortak rasyon,ortak plan ve ortak genetik uyguluyoruz ineklere verdiğimiz rasyonu zaten yazdım ama danalara yani kesimden 2-3 ay önce başlayıp kesilene kadar verilen rasyonda biz barış abi gibi sımırsız kesif yem vermiyoruz yani öyle yapsak belki bizim karkas verimlerimiz daha da artar biz maximum günlük 5-6 kg kesif yem veriyoruz ki oda artık besinin dediğim gibi son 3/4 ayında dana başına:
2 kg arpa ezmesi
3 kg mısır ezmesi (flakes biraz daha iyi ama gereksiz pahalı)
1 kg soya küspesi (son üç aya kadar soya küspesi son üç ay ham soya veriyoruz)
8-9 kg çok bol taneli tanelik mısır silajı
4-5 kg yonca
Son bir ay önleri boş kalmasın diye elimize kartlaşmış korunga otu geçmişti ondan nohut yada buğday samanından 1-2 kg veriyoruz
Yani bizim hayvan başı rasyonumuz bu ve hepsini kendimiz üretiyoruz sadece yıllık 8-10 ton soya küspesi alınıyor