abi şimdi toprak analizi yaptırısan zaten taban ve üst gübresi olarak neler kullanman gerektigini azçok bilirsin
onun dışında yaprak gübresi takviyesi güzel oluyor verimlilik açısından
onun dışıında bölgenizde mısır ekim tarihi ve mısır hasat tarihi önemli
yani sen birinci ürünmü ekeceksin yoksa ikinci ürünmü
ayrıca sırtamı ekeceksin düzemi ekeceksin
ekimle hasat arasındaki süre uzunsa yani hava şartları müsade ediyorsa geççi çeşit öneririm herzaman geççi çeşitler daha fazla verim oranına sahiptir
birde damlamadan kastın ince hortum şeklinde olupta tarlaya her sıraya veya 1sıra atlamalı olarak serilip kullanılan sistemmi yoksa bizim burdaki kullandıgımız tarla başına dizdigimiz 4lük borular var her boruda 9 vana var her biiri 1 karıga su akıtır yavaşça
senin kullandıgın damlama sistemi hangisi
zararlılarla mücadele konusunuda belirteyim
genelde mısır kurt ilacının çok kullanıldıgı bir bitkidir
mısır bitkisinin bedenindede kurt olur ve ilçalama yapılır vede mısrın koçanındada kurt olur ve ilaçlama yapılır
ayrıca kırmızı örümcek ve zenk de görülebiliyor bazı yıllarda ve bunlar içinde ilaçlama yapılıyor
ayrıca yabancı ot konusu var
öncelikle mısırı ekmeden veya ekildigi ilk iki gün içinde tarlaya uygulanan ot ilaçları var bunlar ot çıkışını birmiktar engelliyor
ayrıca daha sonra ki dönemlerde yani mısır 15-20cm boylardayken eger tarlada ot varsa otun çeşidine türüne göre ince yapraklı veya geniş yapraklıysa ona göre de ilaçlar uygulanıyor tarlaya
buarada nail abinin dedigi amin ve amin li ilaçları önermiyorum
yanlış uygulama sonucu mısırı komple kaybedebilirsin en iyi ihtimal le dekara alacagın verim düşer
ben bu yıl amin kullandım dekara 100-150kg verim kaybım oldu amin mısırı çok sıkıştırıyor strese sokuyor
çapa konusuna gelirsek eskilerin bir sözü var
2 çapa 1 su yerine gçer derler

fakat busene birşey dikkatimi çekti
2-3 defa çapa uygulaması yapanların mısırı bir çapa uygulaması yapan veya hiç çapa uygulaması yapmayan yada 1defa çapa yapanlara göre daha kıyasladık çok apanın busene faydası olmadı az çapa yapanlar ve hiç çapa yapmayanalr daha çok verim aldı

bunun sebebide msıır ekim tarihi oaln şubat sonundan gübre atım tarihi olan nisan ortasına kadar hava şartları yagışsız fakat kuru soguk şekildeydi
çapa yapılan bitkiler strese girdi gelişemedi birkısmında kuruma ve morarma oldu çapa yapılmayanlar ise saglam kaldı

benim mısırla alakalı bir konum var forumda ordada kendi yetiştirdigim mısırları ekimden hasata kadar anlatmıştım neler yaptıgımı orayada bir bakabilirsin abi
linki bu
http://www.trakkulup.net/yem-bitkileri/2014-sezonu-misirlarim%28baltali-mibzerle-sirta-ekim%29/