Ynt: ARKADASLAR TARLAMDA SU BULAMIYORUM YARDIM EDERMISINIZ??????
Arkadaş, ben susuzluğun sıkıntısını çok çektim.sorunu çözmek için yeraltının yapını iyice bilmek lazım.yeraltında sayısız su damarı vardır.bunun kimisi 5 metrededir kimisi 250 metrededir.kimisi bir pompaya yeter kimisi de bir çeşme suyu kadar dır.yeraltı suları zamanla kesilebilir.geçtikleri yerde çözünen tuzlar varsa sürekli bir dere yatağı gibi yer değiştirir kıvrım yapabilir..hızlı aktığı yada durağanlaştığı yerler olur.genelde yeraltı sularının akış yönü hep aynı biribirine paralel dir.dağlarda ovalara doğru.ovanın en çukur yerindeki göl dere dibi yerlere doğru akarlar.ben bu işe çok kafa yordum.şimdi kendi suyumu kendim bulurum.nasıl mı?video yu izle.
Su Arama , Bakir, Çubuk, Su bulma, Bakır Çubuklar
60 cm uzunluğunda iki bakır tel kes çok ince olmasın.çok kalında olmasın.10 cm den dik bük.bunu videodaki adam gibi tut.su damarından geçerken tel açılır.teli çok sıkı tutarsan açılmaz tabi.bunu eve gelen çeşme hattında bile deneyebilirsin.ancak telin açılması için suyun akması lazım.yani çeşmenin açık olması lazım.
köyün altında ezelden beri suyu olmayan bir tarlam vardı.komşu tarlarda su boldu bende yoktu.onlardan kullanıyordum.muhtarlıktan dolayı bana su vermediler.pancarım yandı tarladan uçtu gitti.düşüne düşüne uğraşa uğraşa suyu buldum.
su damarında geçtiğinde telin açılması işini yapabildim.ama iş bununla bitmiyor.çünkü tel 1,5 metrede bir açılıyordu.çünkü az suya da açılıyor çok suyada.çok derindeki suya da açılıyor.yüzeye yakın sulara da.bunu da çözdüm.
komşu tarlada çok süper bir suya git.suyun kenarını telle dolaş.suyun akış istikametini bul.damarı bulduğun yere işaret koy.az ilerden tekrar telle suyun damarını bul.bu su damarını senin tarlanın sınırlarından geçiyormu kestirmeye çalış.tel açıldığında telin uçlarının yönü suyun geliş gidiş istikametini gösterir.suyun yönünü bilemezsin sadece hattı bulursun.ben suyu ararken yanımda bir kişi götürürüm.hattı buldum mu.o kişi orada işaretçi olarak durur.2,3 metre ilerden tekrar bulurum.işaretçiyi oraya çağırırım.bu şekilde su hattını takip ederek tarlamın sınırlarına giriyormu diye bakarım.su damarları arazinin değişik yerlerinde toplanıp dağılabilir. şunu da söyleyeyim benim tarlama yaptırdığım yaptırdığım sondajlar 10-15 metreyi geçmiyor.derin kuyu yaptırmadım hiç.200 metre lik sondajda sondaj yere tam dik değilde 10 cm lik bir açıyla bile delinse.bu kuyunun tabanına kadar 2-3 metrelik sapma yapar.damarı tutturamazsın.yani iş çok hassas.