arkadaşlar yardım edermisiniz.

Ynt: arkadaşlar yardım edermisiniz.

Çiftçinin dertleri 120 milyonluk sayfalık Ergenekon davasından daha fazla çıkacağı kesin.. O kadar sayfa okumak 450 yıl sürer diyorlar, o yüzden ne yazılsa ne söylense boşa gibi geliyor bana anlayan, anlamak isteyen birileri yok karşı tarafta..

Mahmutt link=topic=61520.msg682879#msg682879 date=1357770021' Alıntı:
Çiftçinin dertleri 120 milyonluk sayfalık Ergenekon davasından daha fazla çıkacağı kesin.. O kadar sayfa okumak 450 yıl sürer diyorlar, o yüzden ne yazılsa ne söylense boşa gibi geliyor bana anlayan, anlamak isteyen birileri yok karşı tarafta..

çok haklısın arkadaşım. varsın kulaklarını tıkasınlar biz bağıralım yinede

Tarım ve doğa bilgisinin çocuklara okul yıllarında verilmemesi. Yabancı ülkelerde küçük çocuklar devamlı çiftliklere gezilere götürülür. Hatta öğrenciler oralarda çalıştırılır. Hayvanların nasıl doğum yaptıkları canlı olarak gösterilir. Hamur yapmak ekmek pişirmek dahi gösterilir. Kamp, bisiklet, yüzme konuları esas alınır. Halbuki o çocukların çoğu çiftçi değildir.

Bizim ülkemizde ne yazık ki çiftçi ve köylülere cahil gözüyle bakan çok büyük kesim var.

bütün sorunları bi kenara bıraktığımız zaman bile uygulamalarımızda en büyük eksiklik denetleyenin bilgisizliği

örneğin bu konuda antalyada 3 ilçe gezdim ve bu 3 yerdede aynı sorun var 2012 sezonundan itibaren olmak üzere çiftçilere üretici kayıt defteri zorunluluğu getirildi (yada bizim buralarda yeni duyuruldu bilmiyorum) gezdiğim ilçeler serik-kumluca ve kendi ilçem demre herneyse yazıyosun o deftere ne ilaç yaptıysa ne gübre verdiyse v.s hasattan önce ilçe tarıma onaylanması için götürüyosun ki sorun burada başlıyor normalde kılı kırk yarılarak incelemenin yapılması gereken bölümde değil defterlere göz ucuyla bakılmak hiç bakmadan direkt olarak onaylanma işlemine geçiliyor demre dışında gittiğim diğer ilçelerde de durum aynı idi mağduriyet ise şöyle gelişiyor ihracata gönderilen sebzeler (özellikle AB ülkelerinde) her ülkenin gümrüğünden geçmeden önce numune alınarak kimyasal kalıntı kontrolüne tabi tutulur eğer geçerse tırların girişi serbest kalıntı çıkar ise tırlar geri döner ve o kişinin o marka ileülkeye ihracat yapma yetkisi sonlandırılır bu benimde başıma geldi gönderdiğim ürünlerde kalıntı çıktı benden kaynaklanan bi sorun değil çünkü euro-gap belgesi ile üretim yaptığım için tamamen zirai mühendis kontrolünde yaptığım her ilaç v.s adam yazıyor bana reçeteyi yapılmaması gereken bir ilaç(daha sonradan anladım) ben gittim aldım ki domates için satışı yasak adam bunu satıyor da gidiyorum ilçe tarıma satışı domates için yasak olan ürünü onaylıyor benim ürünüm yüzünden tırı dönen firma bana sitem ediyor ürünlerimi kabul etmiyor bu yetmezmiş gibi benim euro-gap belgem iptal ediliyo ürettiğim hiçbi ürün AB ülkelerine sokulmuyor bunun üstüne bu reçeteyi yazan lafta mühendis ilacı satan lafta mühendis onaylayan lafta ilçe tarım müdürü hepsi sıyrıldı ben 3 yıl süreyle ihracat yasaklıları listesine girdim 5 yıl içinde tekrar bu belge için başvuramıyorum

şimdi ben neden iyi tarım uygulamaları yapayım ki?
neden ürünlerim kontrollü olsun?
hatta neden uğraş verip ürünlerimde kalıntı olmasın diye uğraşayım? aynı ürünü komşum kontrolsüz satıyor aynı paraya hem başıda ağrımıyor?

öncelikle bu ürünlerin kontrolünü denetimini yapan kişileri bilinçlendirmek lazımdır zaten bizim çiftçimiz daha iyisini her zaman yapmaya ve bilinçli olarak birşeyleri üretmeye her zaman hazır

Yazmasına yazarız da şimdi yine konuyu siyasetle bağdaştırıp konuyu kilitleyebilirler diye yazmak istemedim...
İnce bir gönderme yapalım moderatör arkadaşlara bu vesile ile buradan, kusura bakmayın, affınıza sığınarak kıssadan hisse diyelim... anlş-*s