Arkadaslar yardim

4 ay once yeni bir inek aldik, ancak tohumlama tarihini net soylemediler, belgesi de yok, veterinere kontrol ettirdk ancak tam olarak kac aylik oldugunu anlayamiyor. Gebeligin 6 ya da 7. ayinda. Kuruya almak icin bunu net olarak nasil anlayabliriz bir yolu var mi, daha once yasayan arkadasimiz vardir belki..

Ynt: Arkadaslar yardim

bizim veteriner biliyor yine de içimiz rahat etmezse ultrasonla baktırıyoruz bence başka bir veterinere gösterin başka türlü anlayamazsınız

veteriner anlayamadıysa 4-5 aydan daha küçüktür. veteriner 4.5 aylıkken falan rahatlıkla tespit yapabilir. daha küçük oldugu zamanlarda anlayamaz. akıntısını vs takip edebilirsin ama en garantisi ultrason.

Arkadaslar, 4-5 gundur bu inegin sutu azalmaya baslamisti, bugun tamamen kesildi, dogumu cok mu yaklasti acaba, ilk kez basima geliyor, bilgisi olan var mi, birde cok fazla yatmaya basladi

veteriner elle bakma yöntemi ile 2,5 ay önce aşılanmış buzayı cok rahat bilir.eğer bilemiyorsa daha küçükdür bence

Veteriner tecrübeli ise el muayenesiyle bile anlayabiliyor. Bence başka bir veterinere daha gösterseniz iyi olur.