Paylaşımlara devam:
Kayhan Ertuğrul standı biraz kenarda kalmıştı ama yaş olarak çok genç bir satış elemanı vardı başında. Bilgisizler beni şaşırttı desem yeri var. Hem ayrıntıları, hem diğer markaların makinalarını, hem de kullanıcı ihtiyaçlarını çok iyi biliyordu. Konuya tam olarak hakimdi yani.
Maalesef Paksan ' da ise durum bu açıdan içler acısıydı. Satıştaki arkadaşa 3 soru sordum, ikisini bilemedi. En sonunda da itiraf etti, 'arkadaşım ben bu işten ve teknik kısmından fazla anlamıyorum' diye güleyim mi üzüleyim mi bilemedim. Bahsettiğimiz yer fuar. Olayın vehametin düşünün.
Şöyle bir örnek vereyim, Paksan yeni bir makina yapmış. Kare balya presleme ve streç sarma makinası. Bu makine ne işe yarıyor? diye sordum. 'Bilmem' dedi
Neyse. Kayhan Ertuğrul ' un standında NH ile yaptığı anlaşma doğrultusunda haşbaysız makina yoktu. Ama BC5040 ' larda kullanılan tüm yenilikleri bu makinalara da aktarmışlar.
Mesela artık standart hale gelen orta teker:
Toza daha az maruz kalması için şasenin arkasına alınıp muhafaza içine konan yaba zincirleri ve bu yüzden kapasitesi biraz düşmüş ip dolabı:
Bu yıl ilk kez kullanılan ve başarısı tartışılır yarı otomatik merkezi yağlama. Aynı sistemi NH ' lerde de kullandılar ama 300-350 balyada bir yağlama için resimde görülen koldan pompalama gerekiyormuş. İçindeki yağ ise 20-50 makina yağı.
Insanın aklına şu sorular da gelmiyor değil:
- Bu sistem hem gres hem de makine yağı taşımak zorunda bıraktığı, üstelik 300 balyada bir durup da yağlama yapma mecburiyeti getirdiği için, yağlama işlemini kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırmış olmuyor mu?
- yağlama göz ile görülmediği için pompalama sonrası ne kadar yağlama yapabildik, hatta yağlama yapabildik mi nerden bileceğiz?
- yağlama işlemi neden bağlama grubunun en hareketsiz, dolayısıyla en gereksiz yerini yağıyor?
- gresin bir amacı da hareketli noktalara tozun girmesini engellemektir. Makina yağı ise tam tersi tozu toplar. Bu durum parçalara zarar vermez mi?
- ayrıca bu sistem, bizim relax balyacılara 'benim makinam otomatik yağlamalı' fikrini yerleştirerek, zaten zar zor yaptıkları gresleme işleminin iyice ihmal edilmesine sebebiyet vermez mi?
Neyse fazla konuştuk. İşte yarı otomatik yağlama sistemi:
Yağlanan parçalar:
İşte en sıkıntılı sorunlardan birinin profesyonel çözümü: su geçirmez, manyetik tetiklemeli dijital sayaç:
Bu da tetikleme kısmı: Birilerine ilham olması dileğiyle

)
Bu da diğer makinalarından görüntüler:
Bu da ilginç pikap pistonu uygulaması. Piston pikabın içinde
Bence Kayhan Ertuğrul standının 4 büyük eksiği vardı:
1-) KE-1250rb isimli yeni tasarladıkları rulo balya makinasını getirmemeleri
2-) Rulo streç sarma makinası makinasını getirmemeleri
3-) Tüm bağlama gruplarının zincir tahrikli olması
4-) sadece iki ip ' li bağlama grubu olan makinalarla katılmış olmaları
Bu konuda Kayhan Ertuğrul ' a kızdım. Bir firma bir fuara niye katılır? En yeni ürün ve teknolojilerini tanıtmak için. Yoksa haşbaysız balya makinası heryerde var. Onu görmek için taa İstanbul ' a fuara gitmem. Ambarda duruyo
Bu nedenle Kayhan Ertuğrul ' a 10 üzerinden 5 veriyorum.