Ayçekirdeği ara çapa

Merhabalar çekirdekleri gübreli ara çapa yapıyoruz senelerdir, tarlalar biraz meyilli olduğu için ara çapadan sonra tarlada su tutumu azalıyor bu sene gübreyi, gübre kovası ile atsak nasıl olur ? Mısırda olduğu gibi bitkinin aralarına giren gübre yakma yapar mı ?

Kardeşim aycicekleri ne firfirla 10 kg kadar nitropover attım.Ustune yağan yağmurdan bir hafta sonra çapa çektim. Aslında biz sizin gibi yapmak istiyoruz ama capamiz düz, gubresiz. Ha eğimli yerleri egime dik sürüp ekmeye gayret ediyoruz biraz zor oluyor ama bence suyu toprak içine almada,erozyon u önlemede ve verimi arttırma da başarılı oluyor...
Pardon gubrenin yaprak yakmasını sormuşsun. Evet gübre taneleri kelle oluşacak uc kısım yapraklarına sıkışıp yakma yapıyor ama yanan yer sadece gübre tanesi kadar,verime olumsuz yönde etkisi olduğunu düşünmedim...