ayçiçeğinde boy kısalığı

64-46 pıoner ektik ama boyları normalden kısa sebebi ne olabilir?yorumu olan varmı?

Ynt: ayçiçeğinde boy kısalığı

bu sene abi ayçiçeklerinin genelinde görülen bir sorun çoğu yerde mevcut bizimde ilaçlı tunca cinsi baya yerde boy kısalığı köselik hastalığı var aşırı yağışlardan büyük ihtimal her şeyin fazlası zarar

iskender link=topic=76786.msg907096#msg907096 date=1406066705' Alıntı:
64-46 pıoner ektik ama boyları normalden kısa sebebi ne olabilir?yorumu olan varmı?
Pioneer in cesitlerinin cogu kisa oluyor zaten kac cm civari

iskender hangi dönemde ektin ayçiçeklerini.bizim köyde şubat ve mart ayında ekenlerinkiler şuan diz izasını biraz geçik soğuktan büyümediler ama tavında ekilenlerde hiçbir sorun yok

150 cm civarı diyebilirim.tabana 12 kg altın çiçek attım.30 cm civarlarında iken 11 kg %26 nitrat attım 10 gün sonra dolu vurdu.belkide dolu etkilemiş olabilirmi?

arastirmalar in sonucunda zaten istenen ideal boy 140 cm ki poneer kisa olur ayrica piyasadaki tum cesitleri kose yapmaz

Bende de G 46 var.Hiç ilaç atmadım diyebilirim.Gördüğüm yerlere Quizalofop attım sadece.Geri kalan otları kazdırdım.3 hafta önce de amonyum nitrat attım 5kg/da.Yapraktan da Fetrilon combi2 kullandım.3 sefer yağmur düştü.Boyu 160-180cm civarında.