Ayçiçek nadasları

Merhaba,
3 gün bir izin denk geldi , arabaya atlayıp doğruca köyde aldım soluğu. Ayçiçek nadaslarına yardım ettim biraz.
Elimizde Akar Tarım ' ın (Necip Tutmaz - Uzunköpü yapımı) 2 adet pulluğu mevcut , kırmızı olanlar 4x14 çim arası ayarlanabiliyor , mavi olanlar 5x10 yine çim arası ayarlanabilir. Nadasları bu pulluklar ile yapıyoruz. Genelde 14 ' lükleri kullandık , sadece taşlık birkaç tarlada derin olmaması için 5x10 lukları kullandık. Toprakta çok güzel bir tav vardı , 3.095 güle oynaya yaptı işi , toprakta tav olunca bu yıl çok keyif aldık nadaslardan. Özellikle 14 ' lükler ile çok derin sürümler yaptık. Derin sürümün verime doğrudan etkisi oluyor , toprak kış boyunca suyu biriktiriyor , ilkbahar ayında derin bir işçilik yapmadan alttaki nemi kaçırmadan ayçiçekleri ekmeye çalışıyoruz , bu sayede eksik bir çıkım sağlama ihtimali yüksek oluyor.

Ynt: Ayçiçek nadasları

kolay gelsin bu necip tutmazın puluklar motoru çok tutuyor diye çevreden bir kaç kişiden duyum aldık sizde varmı böyle birşey ?

Ertuğ Aslan link=topic=59928.msg649821#msg649821 date=1353007635' Alıntı:
kolay gelsin bu necip tutmazın puluklar motoru çok tutuyor diye çevreden bir kaç kişiden duyum aldık sizde varmı böyle birşey ?
Aksine biz çok memnunuz , tecrübelerimizden ve etraftaki insanların kullanımından bu yönde bir şikayet olmadı hiç.

ufukk link=topic=59928.msg649822#msg649822 date=1353007737' Alıntı:
Aksine biz çok memnunuz , tecrübelerimizden ve etraftaki insanların kullanımından bu yönde bir şikayet olmadı hiç.
tamam abi teşekkürler bizim burda kullananlar memnun değilde ondan bir sorayım dedim bu arada traktörün güzelmiş temiz duruyor şuan 3 ünçü traktörü alıcak olsam 3. 85 veya 95 alırım ileri doğru kısmet artık :)

Güzel paylaşım Ufuk abi. 3.095 iyi aktarma çıkarmış. Babam ' larda geçenlerde biraz sürdüydüler. Ekim işine başlayınca geri kalan kaldıydı. Bugün Ares ' e 6 ' lıyı takmışlar. Yarın kalan yerleri sürecekler...

rocky link=topic=59928.msg649827#msg649827 date=1353008084' Alıntı:
paylaşım için teşekkürler. kolay gelsin güzel paylaşım
Teşekkürler
alipasalierkan link=topic=59928.msg649838#msg649838 date=1353008612' Alıntı:
Güzel paylaşım Ufuk abi. 3.095 iyi aktarma çıkarmış. Babam ' larda geçenlerde biraz sürdüydüler. Ekim işine başlayınca geri kalan kaldıydı. Bugün Ares ' e 6 ' lıyı takmışlar. Yarın kalan yerleri sürecekler...
Teşekkürler Erkan , tavı kaçırmamak lazım kış gelirse bir daha kalır gider.
SmhGwz link=topic=59928.msg649840#msg649840 date=1353008689' Alıntı:
Teşekkürler
serdar437065 link=topic=59928.msg649841#msg649841 date=1353008744' Alıntı:
kolay gelsin güzelpaylaşım mf kaç model
2006 model , 4300 çalışma saatinde. İlk sahibiyiz.
TrakyaliOkan link=topic=59928.msg649842#msg649842 date=1353009244' Alıntı:
Kolay gelsin abi.
Teşekkürler Okan

Kolay Gelsin Ufuk Abi, Güzel Paylaşım ;)

Tav Çok İyi, Tam Yerinde Ve Zamanında Bir Sürüm Olmuş...
Derin Sürüm Konusunda Dediklerine de Aynen Katılıyorum...

Bende Çizel ' le Gelecek Seneki Ayçiçek Ve Fasulye Yerlerini Sürmüştüm Bayram Tatilinde...
Ama Tarlanın Biri Baya Sertti Çizel Geçmiyordu...

Orası Ve Yeni Aldığımız Bir Tarla Kaldı, Kışın Yaşar Bey ' in Kafasına Girersem Ve Sürüm İçin Uygun Bi Gün Olursa Kar ' da Aktarmayı Düşünüyorum, Bakalım Kış Sürümü+Toprağın Altına Kar ' ı Çevirmek Verim Bakımından Filan Nasıl Olacak :)

kolay gelsin ufuk abi çok güzel tavı yakalamışsın mükemmel sürüm olmuş ;) ne hikmetse bizim buralara sürekli yağış var bu sene 3-4 günden beri buğday ekmeye çalışıyorduk yarım kaldı yine..nadaslara hiç başlayamadık daha..sen tam olarak hangi köydendin bu arada..

Kolay gelsin kardeşim. Sürümde tav güzel olunca ilkbaharda ekim zamanındaki işçilik de iyi oluyor. Dolayısıyla verime olan etkisi de olumlu yönde oluyor. :)

tümosan 8095 link=topic=59928.msg649850#msg649850 date=1353009658' Alıntı:
kolay gelsin ufuk bey.maşallah cok güzel toprak renginiz var.
Teşekkürler.
omerfarukkoc link=topic=59928.msg649870#msg649870 date=1353012297' Alıntı:
Kolay Gelsin Ufuk Abi, Güzel Paylaşım ;)

Tav Çok İyi, Tam Yerinde Ve Zamanında Bir Sürüm Olmuş...
Derin Sürüm Konusunda Dediklerine de Aynen Katılıyorum...

Bende Çizel ' le Gelecek Seneki Ayçiçek Ve Fasulye Yerlerini Sürmüştüm Bayram Tatilinde...
Ama Tarlanın Biri Baya Sertti Çizel Geçmiyordu...

Orası Ve Yeni Aldığımız Bir Tarla Kaldı, Kışın Yaşar Bey ' in Kafasına Girersem Ve Sürüm İçin Uygun Bi Gün Olursa Kar ' da Aktarmayı Düşünüyorum, Bakalım Kış Sürümü+Toprağın Altına Kar ' ı Çevirmek Verim Bakımından Filan Nasıl Olacak :)
İlginç bir deneyim olacağı kesin :) Erkunt demo gösterilerinden birinde vardı galiba , toprağı üzerinde kar varken sürüyorlardı.
_ÖzGüR_ link=topic=59928.msg649889#msg649889 date=1353013286' Alıntı:
kolay gelsin ufuk abi çok güzel tavı yakalamışsın mükemmel sürüm olmuş ;) ne hikmetse bizim buralara sürekli yağış var bu sene 3-4 günden beri buğday ekmeye çalışıyorduk yarım kaldı yine..nadaslara hiç başlayamadık daha..sen tam olarak hangi köydendin bu arada..
Özgür hakikaten çok ilginç daha önceden de yazmıştım , sizin bölgenin ayrı bir iklimi var. Dün yola çıktım K.eli ' den , yağış yoktu , tam TEM ' de Vakıflar-Saray çıkışına yakşalınca yağmur başladı. Sonra yine TEM ' de Çorlu çıkışını biraz geçince yağış bitti. Sonra yine hava açıktı , su basan yerlere yağmur yağıyordu tekrar. Daha öncede aynı durumu , aynı bölge için birkaç defa KAR ile ilgili yaşamıştım. O bölge iyi kar tutuyor iyi yağış alıyor , ama bazende üst üste gelince şimdi olduğu gibi olumsuz etkiside çok oluyor. Derelerin taşan kısımlarına artık bahara kadar girilmez sanırım , bazı yerlerde kepçeler vardı dere yatağı açıyorlardı TEM ' e yakın. Allah herşeyin hayırlısını versin , inşallah sizde hayırlısı ile ekersiniz.
768 link=topic=59928.msg649941#msg649941 date=1353022958' Alıntı:
Kolay gelsin kardeşim. Sürümde tav güzel olunca ilkbaharda ekim zamanındaki işçilik de iyi oluyor. Dolayısıyla verime olan etkisi de olumlu yönde oluyor. :)
Eyvallah abicim , işi zamanında yapmayı becerince verim konusunda önemli miktar fark oluşabiliyor. İşlerin yetişmesi için yüksek kapasiteli makinalara ihtiyacımız var. Aynı miktar tarlayı MF 265 ' te işliyor , 3.095 ' te , lakin biri 10 günde diğeri 30 günde işliyor. İşlerin zamanında yetişebilmesi için aradaki farkın fiyatını göze alıp bir sürü yatırım yapıyoruz. Son yıllarda Trakya ' da çift sezonu kısa olmaya başladı. Ekim zamanı uygun tav ve fırsat bulunca gece gündüz çalışıp yerleri ekmeye çalışıyoruz. 3.095 ' in yanına fırsat bulabilirsem bir tane 75 bg civarı , onun işlerini hafifletecek bir kardeş almayı istiyorum. Bu sene yani traktörün farkını ekim ayında hissetmişsindir.

Kolay gelsin güzel bir sürüm olmuş,hangi vitesle çekiyor bu pulluğu 3,095 bizde de 85 var da ondan dolayı merak ettim :)

Çağrı link=topic=59928.msg650018#msg650018 date=1353063456' Alıntı:
Kolay gelsin güzel bir sürüm olmuş,hangi vitesle çekiyor bu pulluğu 3,095 bizde de 85 var da ondan dolayı merak ettim :)
Biz genelde 1.vites ağır kademesi ile sürüm yapıyoruz. Nadiren Takviye 3 , hızlı kademesi ilede gittiğimiz oluyor.