arkadaşlar 2. el makina almak istiyorum. gallignani veya cicoria almayı düşünüyorum. makinaya bakmaya gittiğimde nerelerine bakmalıyım. bilgi verir misiniz
Boyayarak temiz mal diye yutturabilirler. Ama bence makinanın albenisi tırmıklarıdır.
-Tırmıklar tamsa tadından yenmez

,
-Hamıtların ( kaburgaların) baş kısımlarının eğriliği,
-Haşpay ana dolabındaki dişlerin hepsinin varlığı,
-Yaba ( çatal) eğriliği ve zamanlaması,
-Pistondaki ( sıkıştırıcı bıçak) bıçak keskinliği,
-Klasörlüklerin tamamının takılı olması ( yağ bastığımız yerler),
-Son olarak makinanın kasasının arkadan bakıldığında sol tekerin volanta doğru 30 cm ilerisinin altı. Eğer çok ezikse daha önce çok tekeri değişmiştir demek yani çok çalışmışki tekeri patlamış. (Bu kalsada olur, özel bir yorum)
Biz 2.el alacak olsak bunlara bakardık.Tabi yazdıklarımın çoğu makinanın bakımıyla ilgili .