Ynt: BAYBURT-3 Anız Mibzeri/İnşallah Hayırlı Olur
Umut Ağabey, bu konuda ben Yılmaz ' katılıyorum, anıza ekim oldukça mantıklı gelmiştir bana, Yılmaz ' la bu konuda hem fikir değilim tamam ama, herbisit kullanımı konusunda Yılmaz ' la aynı şekilde düşünüyorum. Nedeni de aşağıda koyduğum fotoğraflar...
Şimdi, diyeceksin ki bu olağandışı bir durum, tarım alanında böyle olmayabilir, bizim siteden görüntü bu. Otların bazılarının boyu benim göğüs hizamda, site tarafından vaktinde zeytin, elma, armut ve ayva ağaçları dikilmiş, hepsi de aşılı. Biçim yok, herbisit yok, otlayan hayvan yok. Al sonuç bu.
Tarlada elbette ki bu kadar olmaz diyeceğim, aklıma bu başlık geliyor http://www.trakkulup.net/kok-bitkileri/sanmayin-ki-kanola-tarlasi-o-bir-pancar-tarlasi-%28acil-yardim!!!!!!%29/
Bakmanı şiddetle tavsiye ederim
Yılmaz ' ın da dediği gibi, hersibitlerin kullanımı ile anıza ekim bir arada yapılmak zorunda, okuduğum kaynaklarda bu şekilde yazıyor. Eğer herbisit kullanmazsanız, 5 seneye kadar o tarlalarda koyun otlatın, bence daha kârlı olur sizin için 
Yılmaz, sence burada kaç kuzu bakabiliriz
100 dekar kadar böyle ot var
Site yönetimi engel olmasa vallahi de salarım koyun 
UÖZKAN.77 link=topic=77893.msg990691#msg990691 date=1428401942' Alıntı:verim olarak sıralaması şuankinden aşağı olmaz.. nerdeyse yine o civarda olur.. ama maliyetler ciddi düşer.. dediğim gibi 30 tl/dekar destekle birlikte baya yayılır burda..
dünya nüfusu ve beslenmeyle ilgili en büyük gözden kaçan gerçek;
*GDO ve sentetik kimyasallar olmazsa açımızdan ölürüz tezidir.. şu an dünya toplam gıda üretimi dünyaya fazla fazla yeter.. sorun üretmekte değil PAYLAŞMAKTA!
*obezite/çok yemekten ölenlerin, açlıktan ölenlerden FAZLA olduğu bi dünyada/dönemde yaşıyoruz.. gıda üretimi için GDO, sentetik kimyasal dayatması ne kadar doğrudur burdan pay biçin..
*Gıda da kantite/verim kadar belki daha fazla önem taşıyan olay KANTİTE/Kalitedir.. 1 kasa sahte dometes yerine 1 kilo gerçeğini tercih meselesi.. veya 1 ton sahte bala yerine 100 kilo gerçek bal..
*Sentetik kimyasallara harcanan para + hastalık/sağlık harcamaları masrafları.. abartılı verim artışlarını katlar geçer, geçiyo.. kirlenen ekoloji, azalan biyoçeşitlilik parayla ölçülemez zaten!
neyse mevzu uzun ve derin..
ama batıyada/akademik kuru bilgiyede peşin teslim olmak çok yanlış derim..![]()
Umut Ağabey, bu konuda ben Yılmaz ' katılıyorum, anıza ekim oldukça mantıklı gelmiştir bana, Yılmaz ' la bu konuda hem fikir değilim tamam ama, herbisit kullanımı konusunda Yılmaz ' la aynı şekilde düşünüyorum. Nedeni de aşağıda koyduğum fotoğraflar...

Şimdi, diyeceksin ki bu olağandışı bir durum, tarım alanında böyle olmayabilir, bizim siteden görüntü bu. Otların bazılarının boyu benim göğüs hizamda, site tarafından vaktinde zeytin, elma, armut ve ayva ağaçları dikilmiş, hepsi de aşılı. Biçim yok, herbisit yok, otlayan hayvan yok. Al sonuç bu.
Tarlada elbette ki bu kadar olmaz diyeceğim, aklıma bu başlık geliyor http://www.trakkulup.net/kok-bitkileri/sanmayin-ki-kanola-tarlasi-o-bir-pancar-tarlasi-%28acil-yardim!!!!!!%29/
Bakmanı şiddetle tavsiye ederim
sebazios link=topic=77893.msg990500#msg990500 date=1428345335' Alıntı:Peki verimde ilk kaçta olur?
Yılmaz, sence burada kaç kuzu bakabiliriz