Besi rasyonu

Abiler kesime son 2 ay 6 kg besi yemi 4 kg arpa 5 kg mısır sılajı 4 kg saman vitamin minaral sizce rasyomuz nasıl hayvanlar simental mondofon

Rasyonda tavsiye konusunda vebal var sorumluluk var
Mısır slajı sarartma yapabilir ette arkadaş hatırlatmis.
Bence son 3 ay mısır silaji yerine arpa yada besi yemi arttırılmalı
Konu bu yönden araştırılmalı
Sorumluluk sende

420 kilo et verirler mi ? Verdiğiniz yem miktarı onu gösteriyor. Ben olsam silaji düşürürüm , enerji yi arttırdığınız için iskembede sorun yasamamak için yemden sonra geviş getirtecek kuru ot , kuru yonca gibi maddeler verirdim

Herkesin imkan ve durumu farklı olabilir
Hızlı yetistirmek isteniyorsa farklı yöntemler izlenebilir
Yaş ve kiloya uygun besi yemi serbest olabilir . Tabi bu doğumdan itibaren olmali devamlı önünde kesif yem olursa yem çarpması dokunması sorunu olmuyor, yaninda kuru ot yeterince ve bölmelerde salma , su önlerinde olma sarti ile

Herkesin imkan ve durumu farklı olabilir
Hızlı yetistirmek isteniyorsa farklı yöntemler izlenebilir
Yaş ve kiloya uygun besi yemi serbest olabilir . Tabi bu doğumdan itibaren olmali devamlı önünde kesif yem olursa yem çarpması dokunması sorunu olmuyor, yaninda kuru ot yeterince ve bölmelerde salma , su önlerinde olma sarti ile
Sen bu işi biliyorsun , olması gerekende hayvan yetiştirmede o zaten , ama yeme güç yetmiyor, mecburen yemden kısıyoruz, ama şunu anladım , bir hayvan 15 aylık olana kadar sınırsız yada yeteri kadar kuruot yem yemeli sonradan az versende sorun olmuyor, 18 aylık düve atayım size
20191029_132534-1.jpg

Hayvanlar cinslerine göre değişiklik gösriyor şarole çok farklı kilo alıyor 400 450 arasında eti gelecek hayvan var ama üst üste 380 bulursak güzel bence