Güzel bir mera olursa güzel imkanlar olursa bu kar kış kahrı çekilir tabi hayvanlarda angus olursa
Türkiye şartlarında sıcak sorun olabilir
Uygun mera uygun yem bitkidi yetistirecek yer sorun olabilir
Dediğimiz gibi mera yem bitkiside uygunsa kar kış olsun çekilir
Zaten devamlı kış olmayacak ya yazda var baharda
Ama ne olursa olsun hayvanin böyle havada girecek 3 tarafi kapali yeri olursa girer yatar
Hayvan rahat olursa sahibide rahat
Böyle açıkta kışta benim hayvanım dışarıda olsun ben uyuyamam evde
Ki bende hic bağlı hayvan yok yaz kis salma
Mera kesin vardırvideoda mera konusunda bir bilgi alamıyorum ama yemlediğinde hayvanların açıkta kaldığını rahat görüyorum...program ve forumlarda betona çok yatırım yapılıyor gibi geliyor... bölgenin hava iklim şartlarını araştırıp daha basit ve ucuz bir sistemle barınak yapılma imkanı varsa o şekilde yapılsa sorun olmayacak sanırım...
Bu is ulkemizde zor olur adam bir lirasini disari birakmaktan korkuyor zengin olacaksin bazi seylerin degeri olmayacak o zaman o hayvanlari disarda birakin bilmem nee uzar giderteoride hayvan soğukta kaldığı için enerji ihtiyacı fazla olur. uygun ırk seçimiyle yapılabilir gibi duruyor, uygun ırkında ülkemizde rağbet görmeside muğallak . takip..
Soğukda eksi derecelerde dışarıda nasıl oluyor ben anlayamıyorum hayvanların yaşam standartı insanınkinden üstün olmazsa olmaz..Soğukta yem tüketimi artıyor hayvanlar yemle kendini ısıtıyor.birde soğuğa dayanıklı ırk olmalı angus gibi
https://youtu.be/PeKTEZylaqA
Hava sıcaklığı -5 ile +20 derece arası optimum besi sıcaklığıdır.Soğuk havalarda hayvanın derisi kalınlaşır, açık büfe yiyecek ve yatacak.Yemlik ıslanırsa kokar, bozulur.Yemlik, yataklık, hakim rüzgar tarafı kapalı olmalıdır.
burada doğu güney tarafında insan boyuna yakın duvar var üzeri kapanacak sıkıntı olur mu?
buraya çok para gıder başkan