Herkese merhaba bayadir takip ediyorum siteyi sizlere danismak istedim. Eger besicilik hayvancilik hakkinda biraz bilgi verirseniz sevinirim. Ben yurtdisnda yasiyorum gurbet Zor is. gencligim gitti gurbet de memleketinden uzak ailenden uzak sonuda yok 28 yasindayim 11 senedir burdayim pizza fast food isi yapiyorum kendi is yerim. Artik donmek istiyorum buranin zorluklarini duzenini anlatib kafanizi agritmayim. Aksarayda 300 350 dekar yerimiz var yarisi sulanabilir. 40 dekarlik bir yere 100 150 baslik besi hayvani ilk baslangikta 50,baslayip en fazla 150 besi hayvani fazlasi kesinlikle olmayacak. 1, 1 bucuk yasindaki erkek danalari 6 8 ay besi ye cekip kesime gondermek yeteri kadar yerimiz oldugu icin yem sorunum olmayacak zaten arastirmalarima gore besi isinde giderin %70 %80 yem.. disariya cok az bagli olacak. Kaba yemi kesif yemi kendim yapabilirim iyi bir rasyon Ayarlayabilirim. Hayvanla ugrasmak bakimi Zor isler ama sistemi kurduktan sonra herseyi Dort dortluk yapilinca bilenlerden yardim alinarak yanimda da bir iki kisi oldugu zaman kendime de guveniyorum ustesinden gelirim diye dusunuyorum. Aileden ciftciyiz traktorumuz altyapi var babam biraz anlar. Sadece besi oldugu icin sut ineklerinden kolay tabi. Simdi sormak istedigim sigirdan yari acik besi ciftligi kurma maliyeti ne olur? Besi isi nasil? guzel duzgun sistemli yapildigi zaman devamli kazanilir mi? Aksaray yazlari cok sicak oluyor zarari olurmu? Uzakta oldugum icin piyasa arastirmasi yapamiyorum Karli bir is mi? Devlet ten ne gibi faydalar saglaya bilirim? Eger yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekurler. kaba hesab, atiyorum beyin cimlastigi icin
100xdana (1, 1 bucuk yasinda simentel irki veya diger irk et danasi 250 300 kg piyasasini bilmiyorum, toplu alim) 2 500 tl baslamadan yemlerin once hazirlanmasi falan hersey ortalama toplam 250 300 bin arasi desek.
Bu hayvanlara 6, 8 ay arasi bakilip 500 550 kg da cok iyi bir bakimdan sonra tabiki sizin dediginiz gibi kolay olmayacak yardim alarak mallar bakimli bir sekilde kesime gonderilse ilk senede 200 bin tl kazanirmisin? bunun %30 bakim boyunca vet. ilaclar, yardimci icin ciksan ortalama ilk senede (6-8 ay) 150 bin tl birakirmi mesale. ikinci ucuncu seneler daha iyi olabilir, hatalarini duzelterek. Pazari kolaymi istedigin zaman elinden cikartip istedigin zaman bulabilirmisin.soZlesmeli besicilik hakkinda bilgisi olan varmi cok soru sordum idare edin Suanda arastirma asamasindayim.Eger yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekurler. Ozellikle aksarayli hemserilerim sizin fikriniz Altin benim icin.
Bu hayvanlara 6, 8 ay arasi bakilip 500 550 kg da cok iyi bir bakimdan sonra tabiki sizin dediginiz gibi kolay olmayacak yardim alarak mallar bakimli bir sekilde kesime gonderilse ilk senede 200 bin tl kazanirmisin? bunun %30 bakim boyunca vet. ilaclar, yardimci icin ciksan ortalama ilk senede (6-8 ay) 150 bin tl birakirmi mesale. ikinci ucuncu seneler daha iyi olabilir, hatalarini duzelterek. Pazari kolaymi istedigin zaman elinden cikartip istedigin zaman bulabilirmisin.soZlesmeli besicilik hakkinda bilgisi olan varmi cok soru sordum idare edin Suanda arastirma asamasindayim.Eger yardimci olursaniz sevinirim simdiden tesekurler. Ozellikle aksarayli hemserilerim sizin fikriniz Altin benim icin.