1000 m²den bağsediyorum ben dıgerlerini bilmem1 tonun üzerindeki buğday için kaç m2 lik alandan bahsediyorsunuz. Bazı arkadaşlar 1000m2 ye, bazıları 2500m2 ye, bazıları 4000m2 ye 1 dönüm(dekar) diyor. Yanlış anlaşılma olmasın diye soruyorum.
Samsun Ladik içinde uyumlu bir cins sanırım rakım 950 kışın sert geçiyor yaz zor geliyor ben ilk defa ekim yaparken ofis sertifikalı ceyhan99 verdi kafasına göre ama şuan baktığımda bizim bölgeye çok uyumlu değil gibi sıcak seviyor . Araziler Kıraç ama yağmur yaz kış eksik olmuyor , bereketli olsun inşallah
65 TL kurtarmaz. Biçer girene kadar motorin hem 35 TL olur.Kaman biçim fiyatları bizde de geçerli oluyor, yakınız kamana.Bence bu fiyatlar uygun.100 den bahsedenler var.
100 dekar pancar yeri var arpa ekmeyi düşünüyordum ama bu verim iştahımı kabarttı. Yer taban arazi ama boz toprak. Daha önce nadasa çeşit ektim verim düşük oldu. Bu buğday bu toprağa gelir mi? Yer Kırşehir / Mucur. Birde sizin yer neresi Cemal bey.Gectimiz yil 1100kg verim alindı dekara 800 900 kg sap verimi alındı ben arkadaşa remork gotürdüm canlı şait oldum önceki yıllarda 800kg altına hiç düsmedi ceşit adagio
Teşekkur ederim insallah hayirlısı
Allah razı olsun teşekkür ederim
Bilecik osmaneli100 dekar pancar yeri var arpa ekmeyi düşünüyordum ama bu verim iştahımı kabarttı. Yer taban arazi ama boz toprak. Daha önce nadasa çeşit ektim verim düşük oldu. Bu buğday bu toprağa gelir mi? Yer Kırşehir / Mucur. Birde sizin yer neresi Cemal bey.
Nisan kurak gidip Nisan yağışları Mayıs da Mayıs yağışları Haziran'da düşüyor ise hiç bulaşmayın.100 dekar pancar yeri var arpa ekmeyi düşünüyordum ama bu verim iştahımı kabarttı. Yer taban arazi ama boz toprak. Daha önce nadasa çeşit ektim verim düşük oldu. Bu buğday bu toprağa gelir mi? Yer Kırşehir / Mucur. Birde sizin yer neresi Cemal bey.
Sulama imkanım varNisan kurak gidip Nisan yağışları Mayıs da Mayıs yağışları Haziran'da düşüyor ise hiç bulaşmayın.
Dekara ne kadar tohum veriyorsunuz?Bilecik osmaneli
Bizim köy 3 4 senedir ekiyor herkez memmun
4 5 yıl guzel yagis aldik en kurak busene gecti
Bolgede en erken ekimi ben yaptim kasim 7 de iyiki erken ekmisim kuraktan hic etkilenmedim
1000m² 22 23 kgDekara ne kadar tohum veriyorsunuz?
Geçen sezon buzağı parasına tarlaları biçtirmiştik, bu sezon inek parasına biçecekler.Biçerdöver biçim fiyatları tarlanın verim potansiyeline göre bölgedeki parsellerin büyüklüğüne göre değişebilir parsel büyüklüğü düştükçe fiyat artar.
Cemal abi Kütahya Domaniç için uygun olabilir mi ? Bilecik ile farklı bir mevsime sahip olduğunu düşünmüyorum Domaniç te.Yağış iyi kışları sert geçiyor sadeceBilecik osmaneli
Bizim köy 3 4 senedir ekiyor herkez memmun
4 5 yıl guzel yagis aldik en kurak busene gecti
Bolgede en erken ekimi ben yaptim kasim 7 de iyiki erken ekmisim kuraktan hic etkilenmedim
Bilecikle benim ilce erzurumla antalya kadar fark var bizim bolge 100 rakim bilecik 750 rqkim benim oldum yer ılımqnCemal abi Kütahya Domaniç için uygun olabilir mi ? Bilecik ile farklı bir mevsime sahip olduğunu düşünmüyorum Domaniç te.Yağış iyi kışları sert geçiyor sadece
Bozüyük ün karaağaç köyünde ekiyorum rakım 800 civarı 500 kilo verim aldımCemal abi Kütahya Domaniç için uygun olabilir mi ? Bilecik ile farklı bir mevsime sahip olduğunu düşünmüyorum Domaniç te.Yağış iyi kışları sert geçiyor sadece
Haritadan baktım şimdi gemlik tarafına daha çok yakın iklimi bizim iklim söğüt iklimi gibiBozüyük ün karaağaç köyünde ekiyorum rakım 800 civarı 500 kilo verim aldım
Bizim kış ayı sert geçiyor söğüt bize göre biraz daha ılımandırHaritadan baktım şimdi gemlik tarafına daha çok yakın iklimi bizim iklim söğüt iklimi gibi
Lira değil de litre hesabı artıkTamburla ot biçmeyi dekar başına kaç liradan biçiyorsunuz?
Tambura kaç litre yazmaliyiz?Lira değil de litre hesabı artık
Biçerdöver 4 litre mazot olarak yazıyor deftere.